local-stats-pixel fb-conv-api

Eņģeļi3

11 2
Ziema ir dvēseļu gadalaiks, kad, atceramies mūžību. Tāpēc par mistisko tēmu: Eņģeļi.
Eņģeļi atnes mums vēstis no citas — dziļākas — realitātes. Mūsu priekšstati par tiem ir saistīti ar ilgošanos pēc pasaules, kurā ir patvērums un vieglums, skaistums un cerība. Eņģeļi ir atainojums dziļām, nerimstošām ilgām pēc palīdzības un dziedināšanas. Un viņi ir arī cerības izpausme, ka mūsu dzīve var izdoties un ka tā nebeidzas tukšumā. Personīgos eņģeļus reizēm uzskata par cilvēka augstākās būtības ārējo formu, bet erceņģeļus - par garīgo īpašību un spēka arhetipu. Daudz tradicionālāks uzskats vēsta, ka eņģeļi ir īpašas būtnes, kuras nekad nav dzīvojušas uz zemes. Tie ir augstākā līmeņa dzīvības pārstāvji, no kuriem daži ir izvēlējušies vadīt kādu cilvēku vai kalpot par pilsētas aizstāvi. Kaut arī eņģeļus bieži vien iztēlojas ar milzīgiem, spalvām klātiem spārniem un garos, plīvojošos ģērbos, šādu cilvēku priekšstati ir to cilvēku kultūrā un reliģiskā izcelsme, kuri pēta eņģeliskas būtnes un uzskata, ka tās ir redzējuši.
Vārds "eņģelis" ir cēlies no latīņu valodas vārda angelus, kurš savukārt ir radies no grieķu valodas vārda aggelos, kas nozīmē "vēstnesis". Reliģijā viņus uzskata par starpniekiem starp Dievu un cilvēku. Eņģeļi ir bezdzimuma būtnes, taču dažiem no tiem tiek piedēvētas vīrieša īpašības. Mākslas un reliģiskajos rakstos ir pazīstami septiņi eņģeļi. Dažādās tradīcijās to vārdi ievērojami atšķiras. Gan senajās, gan mūsdienu tradīcijas erceņģeļi pamatā bija spēku radošai un sargājošai maģijai. Bieži vien tos simbolizē četros telpas stūros vai maģiskajā aplī četros debess virzienos novietotas sveces attiecīgajiem eņģeļiem piedēvētajās krāsās.
Mihaēls ir gaismas erceņģelis un eņģelis karotājs. Būdams debesu būtņu pavēlnieks, viņš, kuru attēlo ar zobenu rokās, padzina sātanu (Luciferu), un viņa kritušos eņģeļus no debesu valstības. Viņš pastāvīgi karo ar lielo pūķi vai čūsku, kuru bieži dēvē par tumsas eņģeli. Viņš līdzi nēsā svarus, kur tiek svērtas mirušo dvēseles. Viņa sveces krāsa ir zilā. Gabriēls nozīmē "Dieva spēks". Uzskata, ka viņš cilvēkus apveltī ar redzi, dzirdi un citām fiziskām īpašībām, kā arī ar dzīvības spēku. viņš biežāk parādās un runā sapņos. Viņu reizē dēvē arī par Mēness eņģeli, erceņģeļu vēstnesi un debešķīgo atmodinātāju. Gabriēlu parasti attēlo ar scepteri vai lilliju rokās. Viņa krāsa ir sudraba. Rafaēls ir dziednieks un ceļotāju pavadonis, tāpēc viņu bieži saista ar Merkūru. Rafaēls dziedina planētu, cilvēci un visas radības, kas dzīvo uz zemes, debesīs un ūdenī. Viņš ir bērnu aizstāvis. To attēlo ar svētceļnieku nūju, somu un zivi. Krāsa - zaļā. Uriēls jeb Auriēls ir saistīts ar zemestrīcēm, vētrām un vulkāniem, un viņš ir pestīšanas eņģelis. Tā vārds nozīmē Dieva gaisma. Viņa krāsa ir koši sarkana un oranža.
Reklāma
Reklāma
Reklāma
11 2 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 3

0/2000
smuki
1 0 atbildēt
Tak kādas muļķības, ka eņģeļi ir bezdzimuma radījumi. Vispatiesākajā grāmatā Bībelē stāv rakstīts, ka šitie perversuļi vispār meitas izvaroja!1. Mozus 6:2"2 tad Dieva dēli vēroja, ka cilvēku meitas bija skaistas, un tie ņēma tās sev par sievām, kas tiem labāk patika." Un vēl - kāpēc sātana fotka un apraksts te nav ielikts? Viņš taču arī eņģelis!
1 0 atbildēt
foršas bildes!emotion
0 0 atbildēt