local-stats-pixel

Elisons sagādā uzvaru papildlaikā!11

11 0
Rīgas "Dinamo" hokejisti savā pēdējā KHL regulārās sezonas izbraukuma mačā Nižņinovgorodā ar 5:4 apspēlējot vietējo "Torpedo", turklāt uzvaras vārtus Mets Elisons guva četras sekundes līdz pagarinājuma beigām.

Ātri vārti un trīs "tukši" vairākumi "Dinamo" vārtos atkal bija atgriezies Sergejs Naumovs, kurš bija atlabis pēc slimības, bet pirmajā trešdaļā pārāk daudz darba mājinieki viņam nesagādāja. Pāris epizodēs komandu gan vajadzēja glābt, arī pēc izgājiena viens pret vienu.
Sākās mums mačs pat ļoti labi, jo spēli īsti vēl nebija ieskrējusies, kad sarkanā gaisma iedegās aiz mājinieku vārtiem – precīzs metiens jau 47 sekundē padevās Aleksandram Niživijam. Drīz vien mūsējie varēja spēlēt skaitliskā vairākumā, pēc tam vēl vienu reizi, taču neko bīstamu nevienā no šīm reizēm faktiski neizveidoja. Gluži tāpat kā trešajā vairākumā, tiesa tas bija jau, kad rezultāts bija kļuvis 1:1. 12.minūtē Jurijs Bucajevs pamanījās caur spēlētāju burzmu nogādāt ripu komandas biedram Iļjam Krikunovam, kuram atlika to tikai raidīt tukšos vārtos.
Trešdaļas beigās vēlreiz "Dinamo" varēja spēlēt vairākumā, taču atkal neko ievērības cienīgu izveidot nespēja. Atlika vienīgi cerēt, ka izsētais šajos vairākumos vēlāk neatsauksies uz mača iznākumu. Kļūdas, mazākumi, -1 Otro periodu mājinieki uzsāka ļoti aktīvi, pāris reizes liekot noelsties saviem līdzjutējiem un arī krietni saspringt mūsējo aizsardzībai. Tomēr "Dinamo" ātri vien izdevās "Torpedo" atvēsināt, turklāt atkal laimīgs izrādījās skaitlis "47" – šoreiz spēlētājs ar šādu numuru. Niživijs no aizvārtes izdarīja lielisku piespēli Mārtiņam Cipulim, kurš vārtsargam neatstāja nekādas cerības, atkal vadībā izvirzot rīdziniekus. Otros ripu savos vārtos "Dinamo" faktiski noorganizēja paši. Vispirms Kristaps Sotnieks netrāpīja pa ripu, tad pārējie komandas biedri ļāva sāncenšiem divas reizes mest pa Naumova vārtiem, un Krikunova piegājiens bija mājiniekiem sekmīgs – 2:2. Drīz vien mūsējiem radās iespēja patrenēt spēli mazākumā, turklāt trijatā pret četriem. Izturējām, lai gan vienā epizodē ripa trāpīja pa vārtu stabu, taču vēl minūti bija jāspēlē četratā. Arī šo mazākumu izdevās izturēt, taču jau līdzīgos sastāvos ripa trešo reizi ielidoja dinamiešu vārtos, kad Artjoms Čubarovs pielaboja ripu pēc metiena no zilās līnijas. Perioda izskaņā varējām dažādos veidos izspēlēties mazākumā (-1, -2) par laimi vārtus neielaižot, bet arī krietni patērējot spēkus, kas būs vajadzīgi pēdējā trešdaļā, lai glābtu, kas glābdams. Elisons lieliskais! Grūti spriest, kam dinamieši bija gatavojušies pārtraukumā, bet pēdējās trešdaļas sākums bija tiešām šokējošs – jau 12.sekundē mūsējie ļāva sāncenšiem no tuvas distances uzmest pa vārtiem, turklāt metiens bija precīzs. Rīdzinieki nesabruka un meklēja iespējas atspēlēties, taču, šķiet, pārāk daudz domāja par ripas nogādāšanu vēl labāka pozīcijā nevis meta pa vārtiem. Toties mājinieki "šāva" pa Naumova vārtiem, tiklīdz radās tāda iespēja, un Sergejam bija, ko norauties. 48.minūtē nostrādāja likums: "Neiemet tu, iemetīs tev." Vispirms mājinieki neizmantoja lielisku iespēju gūt vārtus, kuru faktiski sarūpēja viņiem mūsējie. Ju pēc brīža fantastisku sologājienu paveica Lauris Dārziņš, turklāt pabeidzot to ar galveno – precīzu metienu. Vismaz punkta glābšanai vēl bija vairāk nekā desmit minūšu. 58. minūtes sākumā beidzot augļus nesa pirmās maiņas aktivitāte. Marsels Hosa reids aiz sāncenšu vārtiem beidzās ar piespēli Metam Elisonam, kurš bija precīzs – 4:4! Nepilnās trīs minūtēs rezultāts vairs nemainījās, kas nozīmēja, ka komandas gaida papildlaiks, bet turnīra tabulā tās jau var ierakstīt punktu. Līdz brīdim, kad komandām būtu jāsāk domāt par "bullīšu" izpildīšanu, bija atlikušas tikai četras sekundes, kad Nižņinovgorodas ledus halli apklusināja vēl viens Elisona metiens! Kanādietis saņēma ripu iemetiena apļa rajona, vairākas sekundes pauzēja un tad spēcīgi "šāva" pa vārtiem – ir! Pēdējā izbraukuma spēlē, kurā vienu brīdi klājās tik smagi, izdevies paņemt divus punktus!

11 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 11

0/2000
Malacis :)
6 0 atbildēt
Perfetto!
5 0 atbildēt
Bučas viņiem arrr...:* mīlu. Gaidam mājas spēles!
6 1 atbildēt
tirpinjas skreeja...
4 0 atbildēt
Apskāvieni un bučas Dinamiešiem :* :) Luv ja :D :* :) Malači, man tiešām ir MILZĪGS prieks par šodienas uzvaru... Gaidām Jūs mājās atplestām rokām, kā vienmēr :)
4 0 atbildēt
malacis
4 0 atbildēt
good work, boys.... :D
4 0 atbildēt
jeej! emotion
3 0 atbildēt
Varbuut var kaut kur noskatiities netaa speeli... Ja kaads zin uzrakstiet veestulee linku - kaut vai torentu iedodiet
3 0 atbildēt
Spele nu tada ar daudz brakiem... pec atmosferas arena briziem likas ka spele kadi amatieri, krievi musu lidzjutejiem nestav lidzi...
3 0 atbildēt

😊

0 0 atbildēt