local-stats-pixel fb-conv-api

Elektroniskā Cigarete - Ideāls veids kā atmest!8

11 1
ELFabric.com E–cigarete. Kā tā darbojas?

Elektroniskā cigarete (saukta arī: e-cigarete, e-cigarette, e-cigar, el-cig, el-cigarette) ir ultraskaņas elektroniskais inhalators – ierīce, kas imitē tabakas smēķēšanu bez degšanas procesa un bez tabakas lietošanas.
E-cigaretes lietošana: alternatīvā smēķēšana, e-smēķēšana (angļu val.: e-smoke, e-puffing).
E-cigarete ir revolucionārs Japānas zinātnieku izgudrojums, kam pirmo dizainu izstrādāja dizainers Hon Lik no Ķīnas uzņēmuma Ruyan.

Tā ir alternatīva parastajai tabakas izstrādājumu (tādu kā cigaretes, cigāri, pīpes) smēķēšanai. Ierīce darbojas, izmantojot baterijas enerģiju. Ar katru inhalāciju (ieelpu) tā iztvaicē noteiktu devu šķīduma, kas tiek izsmidzināts no kārtridža un satur ūdeni, propilēnglikolu (E1520), nikotīnu un aromātvielas, kas atgādina tabakas garšu, kā arī membrānu, kas satur kopā visas sastāvdaļas. Iztvaicēšanas laikā rodas tvaiks, kas nesatur tabaku, un tiek iegūta tāda pati sajūta, kā smēķējot tabakas izstrādājumus, kaut arī nav nekāda degšanas procesa.

E-cigarete spēj apmierināt abas tabakas smēķētāja atkarības:

1) fizioloģiskā atkarība no nikotīna,
2) psiholoģiskā atkarība no smēķēšana procesa.

Elektroniskā cigarete parasti izskatās tāpat, kā tradicionālie tabakas izstrādājumi, un visbiežāk sastopamais dizains ir „pildspalvas stils”, kas atgādina lodīšu pildspalvas izskatu.

E-CIGARETI DRĪKST LIETOT RESTORĀNOS, VIESNĪCĀS, LIDMAŠĪNĀS-TĀTAD VISUR!

Pēdējo paaudžu E-cigaretes pēc saviem izmēriem un dizaina pilnībā atgādina parastās tabakas cigaretes, tā, ka tās praktiski nevar atšķirt. Tāpēc, lai nerastos pārpratumi, tiek piedāvātas dažādu krāsu E-cigaretes ar dažādu krāsu gaismas diodēm (LED), kas imitē degšanu.

Lietošana

Kad E-cigaretes lietotājs ieelpo caur ierīces uzgali, gaisa plūsmas sensors uztver gaisa plūsmu un aktivizē bateriju. Notiek strāvas padeve iztvaicētājam, kurš, savukārt, iztvaicē devu kārtridža pildījuma, radot tvaiku, kas, ieelpojot, nonāk mutes dobumā. Brīdī, kad gaisa plūsmas sensors aktivizē iztvaicētāju, iedegās sarkana vai citas krāsas gaismiņa (LED). LED ir procesa indikators, kas turklāt pastiprina vizuālo līdzību ar parastās cigaretes degšanas procesu.

Sastāvdaļas

Lai arī Elektroniskās cigaretes dizains var būt dažāds, nemainīgas paliek tās sastāvdaļas. Parasti e-cigarete sastāv no nikotīna (vai beznikotīna) kārtridža, ultraskaņas iztvaicētāja - atomaizera, gaisa plūsmas sensora, litija baterijas un gaismas diodes (LED). Jaunāko paaudžu E-cigaretēm tiek izmantotas īpaši izstrādātas un pielāgotas E-paciņas (E-pack).

Kārtridžs – nomaināms, hermētiski noslēgts konteiners, kurā atrodas ūdens, attīrīts nikotīns, propilēnglikols (E1520), aromātvielas, kas atgādina tabakas garšu, un membrāna, kas satur visas sastāvdaļas, un ir noslēgta ar foliju, lai nodrošinātu drošību un ilgāku glabāšanas laiku.
Kārtridži tiek ražoti dažādās stipruma kategorijās: high (liels nikotīna daudzums: 16mg), medium (vidējs nikotīna daudzums: 11mg), low (neliels nikotīna daudzums: 6mg), none (bez nikotīna). Daži ražotāji piedāvā arī cita stipruma kārtridžus.
Tiek ražoti kārtridži ar vairāk nekā 30 dažādiem aromātiem: marlboro, tobacco, virgin, concentrat, pipe, cigar, hilton, banana, rose, apple, melon, orange, juicy peach, pineapple, liquorice, cherry, almond, vanilla, strawberry, lemon, 555, camel, chocolate, coffee, mint, menthol, coconut, ginseng, cream, black tea, green tea, black tobacco.
Kārtridža tilpums var būt no 60-300 elpas vilcieniem, kas ir ekvivalenti no 5 līdz 25 parastajām cigaretēm. Daži ražotāji piedāvā arī vienreizējus E-cigārus, kuru vienreizējās lietošanas kārtridža tilpums ir 1800 elpas vilcieni, kas pielīdzināmi 150 parastajām cigaretēm.

Iztvaicēšanas elements („ atomaizers”)

ir karsējoša ierīce, kas, lietotājam inhalējot, uzkarst, un kārtridža sastāvu pārvērš tvaikā.

Baterija un elektronika

Elektroniskajās cigaretēs tiek izmantotas vairākkārt uzlādējamas litija baterijas, kas apgādā ar strāvu atomaizeru, gaisa plūsmas sensoru un gaismas diodi. Baterijas darbības ilgums ir atkarīgs no izmēra, lietošanas biežuma un tilpuma. Vienreizējās lietošanas E-cigaretēs tiek lietotas uzlādētas vienreizējās baterijas, kuru darbības ilgums ir 300 līdz 1800 elpas vilcieni.
Parasti atkārtoti uzlādējamo bateriju dzīves ilgums ir no 150 līdz 300 uzlādēšanas reizēm, kas nodrošina apmēram gadu ilgu lietošanu.
Ir pieejamas dažādas uzlādēšanas ierīces: USB lādētājs, kontaktligzdas lādētājs, automašīnā lietojams lādētājs, kā arī E-paciņa.
E-cigaretēs tiek izmantots gaisa plūsmas sensors, kurš reaģē uz lietotāja elpas vilcieniem un aktivizē iztvaicēšanas sistēmu. Sensors atrodas E-cigaretes baterijā. Tam reaģējot uz gaisa plūsmu, tiek iedegta gaismas diode (LED). Parasti LED ir sarkanā vai oranžā krāsā, tādējādi imitējot tabakas cigarešu degšanu. Tomēr pēdējo paaudžu E-cigaretēs tiek izmantotas dažādu krāsu LED, piemēram, zilas, zaļas, rozā, dzeltenas u.c., lai neradītu pārpratumus, kas varētu rasties E-cigarešu un parasto tabakas cigarešu līdzības dēļ.

E-paciņa: uzlādē lietojot!

Revolucionāra inovācija E-cigarešu industrijā: E-paciņa (E-pack) ir ērta uzglabāšanas, pārnēsāšanas un litija bateriju uzlādēšanas ierīce. E-paciņa ir plastmasas kārbiņa, kas pēc izskata un izmēriem atgādina parasto cigarešu paciņu. Paciņas iekšpusē ir litija akumulators (1050ma/h), kuru uzlādē, izmantojot kontaktligzdas lādētāju (uzlādes laiks – aptuveni 2 stundas). Uzlādētā E-paciņas akumulatora enerģija ir pietiekama, lai uzlādētu no 3 līdz 5 E-cigaretes baterijām (kas atbilst 2 līdz 3 dienu lietošanas ilgumam).
E-paciņa paredzēta 5 maināmo kārtridžu un 2 litija bateriju uzglabāšanai. Kamēr tiek lietota viena no divām litija baterijām, otra glabājas un uzlādējas e-paciņā. Kad lietotā baterija izlādējas, to nomaina ar uzlādēto, un E-cigaretes lietošanu var turpināt bez jebkādiem sarežģījumiem!

Kārtridža pildījuma sastāvs

Ir pieejami dažāda stipruma kārtridžu pildījumi ar dažādiem aromātiem (skat. Sadaļu „Kārtridži”). Nikotīna deva tajos var būt gan ļoti liela (High), gan nebūt vispār (None).
Parasti E-cigaretes kārtridža pildījums sastāv no nikotīna, ūdens, propilēnglikola (E1520) un aromātvielām. Propilēnglikols (E1520) ir bezkrāsains šķidrums, kam piemīt saldena garša, un tas vajadzīgs, lai nodrošinātu tvaika rašanos. Atšķirībā no citiem glikoliem, propilēnglikols tiek uzskatīts par vismazāk toksisku un tiek izmantots pārtikas piedevās un kosmetiskajā ražošanā.

E-cigaretes iespājamais kaitīgums:

Sabiedrības Veselības Aģentūras (SVA) viedoklis:

Nav veikti pētījumi, kas skaidri konstatētu kā elektronisko cigarešu lietošanas ietekmē smēķētāja veselību, bet ir zināms, ka:
• tā rada gan fizisko atkarību no nikotīna, gan psiholoģisko atkarību no paša smēķēšanas procesa;
• pievienotie saldinātāji kā mentols un aromatizētāji pastiprināti veicina straujāku atkarības rašanos. (pieejamas dažādas garšas kā ķiršu, ābolu utt.);
• nikotīns darbojas kā stimulators, tādejādi paātrinot smēķētāja sirds darbību, asinsspiedienu un paaugstinot asins nosprostojumu (trombu ) veidošanās risku artērijās;
• sastāvā esošais propilēnglikols ilgstošas lietošanas rezultātā var negatīvi iedarboties uz nierēm un aknām;
• pastiprināta nikotīna izdalīšana un uzņemšana var izraisīt saindēšanos, kas izraisa vemšanu, nelabumu un elpošanas traucējumus;
• tā kā nenotiek tabakas degšana un degšanas produktu -kacerogēno vielu izdalīšana (darva, oglekļa monoksīds, benzols u.c.) nerada pasīvās smēķēšanas draudus apkārtējiem;

Uzmanību!!!
• Nedrīkst ieelpot vairākas reizes pēc kārtas, lai nesadedzinātu atomaizeru un lai nepārdozētu ar nikotīna devu!
• Nav ieteicams lietot vairāk par vienu J109 kārtridžu vai diviem L88b kārtridžiem dienā.
• Kārtridžus glabāt bērniem nepieejamā vietā.
• Lietot E-cigareti uzmanīgi un saudzīgi.
• E-cigaretes lietošana un nikotīns var ietekmēt Jūsu veselību.
• Nikotīns rada atkarību un stimulē organismu, pāatrinot sirdsdarbību.
• Glabāt bērniem nepieejamā vietā.

Lietojot E-cigareti Jūs apstiprināt, ka esat iepazinušies ar lietošanas noteikumiem, apņematies to ievērot un esat atbildīgi par rīcību un sekām, kuras var iestāties neievērojot noteikumus.

Vairāk info: www.elfabric.com
11 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://elfabric.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
ēēē.. drīz jau arī izgudros robotu , kas aizies tavā vietā pačurāt! emotion
4 0 atbildēt
Labāk bojāt savu un citu veselību?
0 0 atbildēt
dīvaini. lai ārstētu atkarību t.sk. no nikotīna, piedāvā cigarešu parodiju, kas satur nikotīnu? nav tā kā bik jocīgi? o.O
0 0 atbildēt
Sen jau pateica, ka tomer sis ar kaitigas esot...
0 0 atbildēt
njā, noderētu gan sākt šito aizstāt ar parastajām cigaretēm.
0 0 atbildēt
Lietoju taadu verkji jau labu laiku,bet ka atmetis neesmu ta neesmu :D
0 0 atbildēt
man mājās tāda ir ;)
0 0 atbildēt
labaak iisto....
0 2 atbildēt