local-stats-pixel fb-conv-api

Eksperts: Baltijā pieņemsies spēkā radikālisms un popul6

16 0
Ņemot vērā ekonomisko krīzi, radikālisms un populisms Eiropā pieņemsies spēkā, taču situāciju Lietuvā labāk salīdzināt ar citām reģiona valstīm, uzskata ietekmīgais ASV eksperts Brūss Džeksons, kurš pastāvīgi seko notikumu attīstībai Baltijas jūras reģionā. «Tik dziļu ekonomiskos krīzi mēs neesam pieredzējuši kopš pagājušā gadsimta ceturtās desmitgades. Ja ir ceturtās desmitgades ekonomika, parādās arī ceturtās desmitgades politika - radikālisms un populisms. Manuprāt nākamā gada vai pusotra gada laikā Eiropā kritīs daudzas valdības,» intervijā aģentūrai ELTA sacīja Džeksons, kurš ir Tranzītdemokrātiju projekta priekšsēdētājs. Kā ziņots, šonedēļ plašās protesta demonstrācijas Rīgā, Viļņā un Sofijā izvērtās vardarbībā. Savukārt decembrī trīs nedēļas ilgas nekārtības piedzīvoja Grieķijā. Džeksons uzskata, ka nemieru izcelšanās ļoti ticama ir arī Ukrainā. Tomēr, viņaprāt, ekonomiskās problēmas vislielākos draudus šobrīd rada tieši Baltijas valstīm.
«Jaunie [draudi], sauksim tos par «ģeoekonomiskiem» draudiem šobrīd ir daudz bīstamāki nekā ģeopolitiskie,» uzsver eksperts. Atbildot uz ELTA lūgumu izvērtēt Lietuvas situāciju, Džeksons atzina, ka, lai gan Lietuvai dažās jomās ir priekšrocības, citās - pastāvošie draudi ir augstāki. «Pateicoties savam ģeogrāfiskajam izvietojumam, Lietuva ir vairāk saistīta ar Zviedrijas, Polijas un Vācijas ekonomikām, tāpēc tā atlabs straujāk. Vēl vairāk, šobrīd šeit nav masu bezdarba problēmas,» uzskata Džeksons. No otras puses, norādīja politikas eksperts, Lietuvā lielas bažas raisa enerģētikas problēmas - nepastāv elektroenerģijas pārvadi uz Zviedriju un Poliju, atomelektrostacija ir jāslēdz un nav garantiju par gāzes tranzītu caur Baltkrieviju.
16 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
ELTA vai LETA ?! :D emotion
0 0 atbildēt
LETA
0 0 atbildēt
lai noladeta ta zeme kura maiziti par ''hlebu'' sauc !!!
0 0 atbildēt
nezinaaju ka lietuvai tik tuvu ir zviedrija >... vai nu autors ir geograafiskais analfabeets ... vai arii taa ir drukas kluuda... es domaa ka zviedrijas vietaa vajadzeetu buut daanijai... :D
0 0 atbildēt
man liekas ka tur kautkas bisku nesaskan ar taam valstiim, bet nu nemaaku teikt iisti
0 0 atbildēt
atvainojos-kļūdijos :)
0 0 atbildēt