local-stats-pixel fb-conv-api

Eiropā izgudrota papīra māja12

19 0
Vācijā Veimāras universitātē izgudrots «Universālās pasaules mājas» projekts, kas izstrādāts ar mērķi palīdzēt graustu rajona nabadzīgajiem iedzīvotājiem. 36 m2 ēkas celtniecība izmaksās vien 5 tūkstošus ASV dolāru, raksta Spiegel.

Zemās būvniecības darbu izmaksas panāktas, pateicoties pavisam jauna materiāla izmantošanai, kas savukārt izgatavots no parasta papīra, kas piesūcināts ar darvu. Paneļi, kas iegūti papīra apstrādes rezultātā, līdzinās aviācijas konstrukcijās izmantotajiem materiāliem. To izgatavošanas process ir lēts, tie ir praktiski, ekspluatācijā uzticami un videi draudzīgi. Patents uz šo ēkas izgudrojumu pieder Šveices kompānijai «The Wall AG».

Materiāla izgudrotāji atzīmē, ka interese par «Universālo pasaules māju» jau izrādījuši vairāku valstu pārstāvji. Piemēram, jau saņemts pasūtījums par 2,4 tūkstošu šādu māju celtniecību Nigērijā. Vācu labdarības organizācija «World Vision» plāno masveida «papīra ēku» celtniecību arī Zimbabvē. NU NEZ CIK ILGI TĀDA TURĒS...? emotion

19 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 12

0/2000
Izturību es neapšaubu, bet vai karstā laikā darva nesāks "izgarot" cilvēkiem kautīgas gāzes O_o
2 0 atbildēt
Qce avatarsQce
nē,ja sāktu tad neražotu un nevaretu patentet ! :)
1 0 atbildēt
Es ar no papīra māju taisu pareizāk sakot no kartona un ne tik lielu ! Par shito laba doma bet tur spičku klāt un cauri!
1 0 atbildēt
labs un leets! ideaali! emotion
1 0 atbildēt
"NU NEZ CIK ILGI TĀDA TURĒS...?" Līdz kūlas seszonai vai arī kamēr vējš aizpūtīs. Arī pie mums pamazām jau sāk reizēm jumtus raut nost.
1 0 atbildēt
ja to plāno taisīt ASV tad uznak neliels tornādo un māja pa gaisu :D
1 0 atbildēt
VinnijsPūks - pastāsti sīkāk par tavu māju ? :)
1 0 atbildēt
muļķīgi saukt to par papīra māju, jo visiem pirmais iespaids, ka būs kkāds kāršu namiņš. jo papīrs tur ir kā elements, jo ir ražots no koka!!! esmu sen dzirdējusi par šāda veida celtniecību, kas nekļuva īpaši populārs, jo cilvēki - celtnieki gribēja nopelnīt. un par šada veida stabilitāti nav jāuztraucas, jo tas nav viens pats papīrs!!! emotion
0 0 atbildēt
gribeeju redzeet papiira maaju bildes.. esmu viilies.. :D
0 0 atbildēt
shtekers - es arī :D
0 0 atbildēt
nu tad redzes :D
0 0 atbildēt
Ko WTF baigi stiligi pasaule iet boja un kokus ta pat izcirš nežēlīgi ātri bet te sāk būvēt mājas no papīra :D :D :D
0 0 atbildēt