local-stats-pixel fb-conv-api

Ēģipte15

13 0
Varbūt kāds kas ir bijis Ēģiptē māk pastāstīt vēl kaut ko, jo pati neesmu bijusi. Bet ir doma kādreiz apciemot arī šo saulaino malu.

Ēģipte ir vieta, par kuru „visi visu jau zina”, viens no populārākajiem Eiropas tūristu maršrutiem ziemā. Runā, ka Ēģiptes sauli vismaz vienu reizi ir izbaudījis katrs piektais Latvijas iedzīvotājs, ir daudzi, kas turp dodas ik gadu – gluži kā bezdelīgas un stārķi. Kas tad ir tas, kas Ēģiptē ir savādāk un labāk?
Ēģipte, kopš cilveki sevi apzinās laika plūdinās, vienmēr ir bijusi un palikusi zeme - iedvesmes avots.
Ceļojums uz Ēģipti ir ceļojums uz vasaru. Vasarā Ēģipte eiropietim ir krietni par karstu. Saule spīd. Ūdens ir silts. Kūrortpilsētas un pilsētiņas ir aprīkotas pietiekami labi, lai pat ļoti prasīgs ceļotājs tur justos ērti. Ēģiptiešu tirgotāju uzmācība gan nav gluži pati jaukākā un tīkamākā, tomēr tai ir arī savs labums – te ir pieņemts kaulēties! Un kaulēšanās ir sava veida azartspēle, kas sniedz iespēju uz mirkli iejusties īsta austrumnieka ādā. Turklāt smaržīgās eļļas, zīmējumi uz papirusiem, alabastra figūriņas un citi nieciņi, ko tūristi te mēdz iegādāties, ir visnotaļ jauki un noder vismaz kā dāvanas draugiem. Lai brauciens būtu tīkams, vienīgais, ko nevajadzētu aizmirst mājās, ir saules aizsargkrēms ar iespējami augstāku SPF. Un tad var ziemas vidū izbaudīt siltumu un atjaunot pabalējušo iedegumu. Mums, ziemeļniekiem, Ēģiptes saules pārbagātība ir gluži vai dziedinoša – pat ārsti mūsdienās uzskata, ka dažādas depresijas rodas no gaismas trūkuma.
Ūdens Sarkanā jūra ir viena no brīnišķīgākajām vietām šajā tuksnešainajā zemē, kur visa saimnieciskā darbība, tāpat kā sendienās, risinās ap auglīgo Nīlas ieleju. Ļoti sāļais ūdens atvieglo peldēšanu, jo, kā smejas paši ēģiptieši, Sarkanajā jūrā noslīkt var tikai tad, ja īpaši cenšas to izdarīt. Toties ūdens ir tik dzidrs, ka, dodoties ar kuģīti aplūkot koraļļu rifus, jūras dibenu skaidri var saskatīt arī vietās, kur dziļums pārsniedz 12-15 metrus. Un tur, dzelmē, savu rāmo dzīvi vada bezgalīgs skaits daudzkrāsainu jūras iemītnieku: gan smieklīgās klaunzivis, gan raibās murēnas, te mājo pat mazas un nekaitīgas haizivtiņas. Koraļļu daudzveidība ir pārsteidzoša, zemūdens pasaules krāsas tik košas, ka brīžiem šķiet – tas viss nemaz nav īsts, nevar būt īsts! Dabā nevar būt tik košas krāsas! Tomēr īstums ir neapšaubāms, par to var pārliecināties peldot, snorkelējot vai nirstot ar akvalangu. Jāatceras tikai viens – Ēģiptes likumdošana stingri sargā Sarkanās jūras floru un faunu, tāpēc nebūtu prātīgi censties nolauzt un izvest no valsts kādu glītāku koraļļu zariņu, gliemežvāku vai zivi. Par to draud pamatīgs naudassods.
Jūras krāšņums ir tik nepārspējami skaists, ka bieži tūristi pat godīgi atzīstas: piramīdas un Valdnieku ieleja, protams, bija iespaidīgas, tomēr visskaistākās atmiņas par braucienu saistās ar zemūdens pasaules brīnumiem!
13 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000
esmu bijis Ēģiptē, tur ir iespaidīgi un ir ko redzēt, bet man nepatika tur dzīvojošā sabiedrība šausmīgi nekultūrali cilvēki, par katru cenu grib apšmaukt vai nozagt kādas mantas, sievietēm uzmācas kā traki!!! bet laiciņs tur ir jauks un korāļi apburoši!!!
5 0 atbildēt
Es ar esmu bijis! Bet nu tie tirgotāji kā utis paši lec virsū un nelaiž vaļa. Atceros kā vienu galīgi nokaulēju no 120 dolāriem un 15 dolāriem, vienkārši pateicu, ka negribu tādu fufeli tik dārgi un gāju prom, tas man skrēja pakaļ un pateica labi labi ņem bet tu mani apvaioji :D Un no Kairas biju gaidijis ko vairāk, šis tas tur ir diez gan skaists, bet nu pārsvarā viss netīrs un kaut kādi graustu rajoni, besis bija 12 stundas braukt no šarm el šeihas uz kairu, lai uz graustiem palupītu, biju arī gaidijis, ka piramīdas būs kaut kur tālu tuksnesī, bet izrādās, ka tur pat pie pilsētas vien ir :D
3 0 atbildēt
A kur teroristu saspridzināta viesnīca pa kuras logiem karājas vell degoši līķi ? :l
1 0 atbildēt
Stasits - emm kko tādu laikam būšu palaidusi garām :D Lāčuks - jā, zinu ka Parīzē šitā arī kaulējās, kad bijām pie eifeļa, tad atslēgu piekariņus pārdeva pa 1eiro, pēc tam jau 3. pa eiriku un pašās beigās deva 5 piekariņus pa eiriku :D
1 0 atbildēt
Uz statujām apstoties-baigi glīti sanākušas.
1 0 atbildēt
Ēģipte ir pozitīva - pat patika, ka taksisti brauc garām un taurē, visi visu laiku smaida tev pretī un palīdz, kaulēties kā kad iznāk, citur tu vari pusstundu kaulēt un nenokailē nemaz daudz, bet citur piem. Hurgadā tirgotāju ielas dziļākajos nostūros tev uzreiz nosviež puscenu, jo maz kas iegriežas veikalā. Piramīdas - jā, super, kaut kas viņās ir. Jūties kā pasaules virsotnē - citi redz tikai attēlos to visu, bet tu stāvi uz tiem gigantiskajiem akmeņiem. Tikai ja braucat tur - ar naģeni vien nepietiks, vajag īpašu lakatu, citādi apdedzini seju un tad visas nākamās dienas sāp iziet saulē(man tā bija 2 pēdējās dienas) Iesaku akvalangu - tik aizraujoši, sajūtas zem ūdens kā paradīzē - visur apkārt dzeltenas, zaļas un zilas zivtiņas. Viesnīcas tur ir neaprakstāmas - sakoptas, un virtuve ir eiropiska. Centies paņemt no visa pa druskai, bet tad skaties ka ar visādiem gardumiem tev jau ir 2 šķīvji un tu vēl tikai pusē. Kr4 ēd, dzer, guli un skaties uz meitenu dupsīšiem, izbaudi dzīvi. īpaši neinteresējas vēsturiskie objekti izņ*t piramīdas, braucu lai izbaudītu, kas ir īsta dzīve
1 0 atbildēt
2 lietas Tur dzīvojošie, kas tevi visu laiku uzrunā uz "my friend"...come se ethis and that, come for tee and shit like that Satiksme, visi taurē, nesas, gājējiem pie 1as vietas, sviests Oh, and mushas damn, besii...
0 0 atbildēt
ehhh visu muzu esmu gribejusi turp aizbraukt emotion Un kadreiz ari aizbraukshu emotion
0 0 atbildēt
patīkama vieta.man visu laiku likās, ka kaut kas smird, bet tas nekas ka vīrieši tevi izģērbj ar acīm. :D
0 0 atbildēt
Foto jau skaisti, bet reāli dzīvē tur tik labi neizskatās... :(
0 0 atbildēt
kairaa ir tikai 1 luksofors, kaut gan tajaa pilseetaa dziivo vairaaki miljoni cilveeku :D un brauc vinji kaa monstri :D
0 0 atbildēt
Nu man pashai ljoyi patika eegjipte! redzeet visus veestures pieminekljus ir taa veerts, ljoti silts, pozitiivas *cijas. Super bija!
0 0 atbildēt
jaa, tikai sievietes gan var atbraukt no eegiptes maajaas ar pashnoveerteejumu 10+ un uz augshu, jo sievietes tur ir zelta veertee.
0 0 atbildēt
2 bilde tagad vinsh ir atversts un neizkatas tik feini jo ieksha gul kautkas izzuvis un apsaitets bet nu egite zajebis
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt