local-stats-pixel fb-conv-api

Dzērvenes veselībai un skaistumam0

Ir divas versijas no kā izcēlies nosaukums dzērvene: 1) no vārda dzērve, 2) no tā, ka valdīja uzskats, ka dzērvenes ir dzērvju mīļākā barība. Arī angļu valodā vārds ”cranberry” nozīmē “dzērves oga”.
Dzērveņu laiks ir klāt, arī es nopirku 3 litrus dzērveņu (daļa jau apēsta). Noskaidroju, ka ogas labi uzglabājas, jāaplej tik ar ūdeni un jāieliek ledusskapī. Visiem ir zināms, ka tās ir ļoti veselīgas. Zemāk ir informāciju par to, kā dzērvenes lietot veselībai un skaistumam.

Veselībai

Dzērvenēm ir antiseptiska, dziedējoša, urīndzenoša, tonizējoša, apetīti rosinoša iedarbība. Ogu sula normalizē zarnu darbību, pazemina acs iekšējo spiedienu, stimulē aizkuņģa dziedzeru darbību, aizkavē nierakmeņu veidošanos, attīra organismu no kaitīgām vielām.
Sulu iesaka pēcoperāciju periodā organisma stiprināšanai. To lieto arī pie gripas un infekciju slimībām, paaugstināta asinsspiediena, bronhīta, vielmaiņas traucējumiem, hroniska pankreatīta, kolīta, malārijas, plaušu tuberkulozes, nieru un urīnceļu iekaisuma, galvas un acu sāpēm, aterosklerozes un ginekoloģiskiem iekaisumiem.
Pret saaukstēšanos sulu lieto kopā ar medu (1:1). Sulu deva ir jānosaka individuāli.

Skaistumam

Dzērveņu sulu galvenokārt izmanto taukainas sejas ādas kopšanai.
Ādu regulāri notīra ar dzērveņu sulu vai 15 – 20 minūtes uz sejas patur dzērveņu sulā samērcētu vati vai salveti. Dzērveņu masku liek 2 – 3 reizes nedēļā. Kurss – 15 procedūras. Pēc 2 – 2 5, mēnešiem procedūru atkārto.
Ja sejas ādā ir paplašinātas poras, 2 tējk. saputota olas baltuma, lēni maisot, pievieno ½ tējk. dzērveņu sulas. Masku uzklāj sejai vairākkārtīgi (2 – 3 reizes) ik pa 4 – 5 minūtēm, nomazgā ar 2 – 3 tējā samērcētiem vates tamponiem.
Jebkura tipa ādas kopšanai pagatavo masku no 2 tējk. olas dzeltenuma, ½ - 1 tējkarotes dzērveņu sulas un 1 – 2 tējk. krējuma. Masku patur uz sejas 15 – 20 minūtes. Pēc maskas noņemšanas vēlams sejai uzlikt tējas kompresi. Nedēļā ieteicamas 2 – 3 maskas. Kurss – 12 – 15 procedūras.
Saspaidītu dzērveņu, olas dzeltenuma un svaiga krējuma maisījumu uzliek sejai 2 – 3 reizes nedēļā uz 15 – 20 minūtēm. Kurss – apmēram 20 procedūras.
Dzērveņu sula labi balina un tīra roku ādu, kas bieži nomelnē, tīrot un mazgājot dārzeņus. Pēc apstrādes ar sulu rokas vēlams ieziest ar roku krēmu.
Nagu stiprināšanai vēlams tos regulāri ieziest ar dzērveņu sulu.

3 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 0

0/2000