local-stats-pixel fb-conv-api

Drīzumā stagāsim pa virtuālo pasauli9

9 0
Daudzās Holivudas filmās, kuru darbība norisinās nākotnē, varonis staigā pa virtuālo vidi. Tomēr šobrīd viens no ierobežojošajiem faktoriem tam, lai cilvēks varētu pārvietoties pa virtuālo pasauli ir fiziskā telpa, kurā cilvēks atrodas. Citiem vārdiem sakot, zinātnieki aktīvi cenšas panākt to, lai cilvēks varētu pārvietoties virtuālajā vidē, neieskriedams fiziskās telpas sienā. Tagad Tsukabas Universitātes (Japāna) zinātniekiem ir izdevies radīt iespējamo šīs problēmas risinājumu – CirculaFloor grīdas robotflīzes, kas nākotnē, iespējams, ļaus cilvēkam pārvietoties pa virtuālo pasauli, paliekot uz vietas fiziskajā pasaulē.
CirculaFloor sistēma sastāv no četrām robotflīzem, kuras nepārtraukti pārvietojas tā, lai lietotājs virtuālajā pasaulē varētu pārvietoties jebkurā no virzieniem, nekustoties no vietas fiziskajā vidē. Kad lietotājs iet uz priekšu, flīzes, uz kurām lietotājs atrodas, nemanāmi brauc uz atpakaļu, nodrošinot to, ka lietotājs fiziskajā pasaulē paliek uz vietas. Pie kam šīs flīzes lietotājam ļauj ne tikai pārvietoties uz katru no debess pusēm, bet arī spēj radīt efektu, ka lietotājs kāpj pa kāpnēm.

Protams, lai gan šī ideja ir daudzsološa, zinātniekiem šī tehnoloģija vēl ir nopietni jāpilnveido, jo pagaidām robotflīzes kustās pārāk lēni.


9 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
Labs izgudrojums
4 0 atbildēt
šķībacainie atkal nodod uguņus
2 0 atbildēt
Labs veids ka tikt no kroga majas emotion
1 0 atbildēt
Viss Ok bet tie soli tadi mazi a ja vajag skriet? :O
2 2 atbildēt
suds vien ir, tiešām pārāk lēns un baigi skaļs.. Laigan to visu prototips var atļauties, man liekas nekas nesanaks. Ja ātri skrien, un pekšņi izdoma apstaties, man liekas no ta dēlīša nojauktos.
2 2 atbildēt
Hmmm, man arī tādu mājās vajadzētu, tikai lai CS varētu spēlēt. emotion
1 1 atbildēt
vajadzetu vairak tadus robotus , lai vieglak parvietoties
0 1 atbildēt
Pēc manām domām lai padarītu flīzes ātrākas, vajag nevis viņas gatavot tādas kādas te [ pārvietojamas uz jebkuras grīdas], bet pārvietojamas ar platformu, pie kuras viņas būtu piestiprinātas.. nu mana doma ir tāda, ka viņas ar kustīgiem dzelžiem būtu piestiprinātas uz kkur 5kvadrātm. lielas dzels platformas kuru pieslēgtu pie elektrības un tā arī kustinātu šīs flīzes.. tada būtu iespēja padarīt viņās ātrākas, un flīzes arī vajadzētu lielākas, lai tu skrienot nenomauktos ! Izudrojums labs :)
0 2 atbildēt
Izgudrojums neslikts. Drīz datorspēlēs būs jāliek plāksteris, lai dabūtu atpakaļ dzīvības, bet dators parūpēsies par to, lai jāliek īsti plāksteri. Es te vienu dienu izprātuļoju un parēķināju, ka mēs, iespējams, varētu dzīvot kādu citu būtņu radītā datorsimulācijā. Reāli sanāk 99% iespējamība, ka dzīvojam datorsimulācijā un tik pat liela, ka nē. Kristīgais variants - Dievs ir PC adikts, koderis un mēs esam Viņa radīta spēlīte. :D Kas gan ir realitāte un kas nav? Cilvēka apziņa strādā vairākos slāņos vienlaicīgi. Ir dažādas teorijas par to, cik daudz realitātēs reizē mēs dzīvojam. Dažas stāsta par septiņām, dažas par septiņām reiz septiņām, dažas - septiņām septītajā pakāpē. Interesantākās tomēr piezemējas ar tām pašām septiņām un 11+1. Austrālijas aborigēni apgalvo, ka sapnis ir tik pat reāls kā tas, ko darām pa dienu, tā ir tikai cita realitāte. Sīki paskaidrot gan nemācēšu, bet ideja kā tāda nemaz tik sarežģīta nav. Kas mums vajadzīgs, lai kaut ko tādu uzmeistarotu? Dators ar lielu cietni(nākotnes cilvēkiem, iespējams, būs milzīgi cietie), lai sanāktu tik ļoti liels Visums. Reāli ir tā - jo lielāks cietnis: a)jo lielāks Visums b)jo vairāk iespējamie attīstības varianti c)jo lielāka iespējamība, ka kaut kas sakarīgs izveidosies Un, tā kā Visumā, kur mēs atrodamies ir kaut kāds laika jēdziens(relatīvs, maita) un aprēķināts Visuma vecums, šai simulācijai jābūt ieslēgtai akurāti tik ilgi, cik vecs mūsu Visums, ņ*t vērā faktu, ka Visma vecums tiešām ir noteikts un laika jēdziens tiešām pastāv. Ja laika jēdziena Visumā, kurā stāv tas superlielais cietais(ideāls variants - mūsu Visuma izmērā) nav, mūsu laiks ir atkarīgs no viņu laika, respektīvi - mūsu miljards gadu viņiem var būt sekunde un var būt arī miljards gadu. Bet, tā kā laiku mēs jūtam(pēc E=mc^2 un praktiskiem eksperimentiem aprēķināts, ka šis lielums - "laika ātrums" ir mainīgs, bet tomēr ir.) Droši vien būtu diezgan grūti sadomāt visus iespējamos variantus, ko cilvēks, dzīvnieki, daba var darīt un randomā palaist. Tādu brīnumu kā pakāpenisku attīstību arī, bet kas zin. Jo (!) visi likumi Visumā ir nemainīgi, konstantes ir nemainīgas, viss ir precīzi noteikts, viss ir izrēķināms. Turklāt (!) principā visas mūsu sajūtas, gan fiziskas, gan *cionālas, ir kaut kādi elektroķīmiski signāli(bioloģiju nepārzinu, bet neironos tik tiešām ir tikai elementāras elektroķīmiskas rekcijas). Nu jā, sīkāk un precīzāk paskaidrot nemāku.
2 5 atbildēt