local-stats-pixel

"Dominā" atkal deg12

30 1
Šodien pusdienlaikā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tirdzniecības veikalā "Domina", informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inese Veisa. Patlaban lielveikalā deg jumts ar atklātu liesmu. Ugunsgrēks izplatījies 240 kvadrātmetru platībā. No veikala tiek evakuēti cilvēki. Plkst. 15.00 ugunsgrēks ir lokalizēts. Ap plkst. 17.00 veikals atsācis darbu.

Tas tiek darīts ar automātiskās apziņošanas sistēmas palīdzību. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst.12.49, pirmās automašīnas ieradās jau plkst.12.57. Uz notikuma vietu devušās vairākas ugunsdzēsēju automašīnas. VUGD pieļauj, ka ugunsgrēks varētu būt izcēlies no metināšanas darbiem, bet tā ir tikai sākotnējā versija. VUGD priekšnieka vietnieks Intars Zitāns žurnālistiem pastāstīja, ka šobrīd ugunsgrēka dzēšanā strādā aptuveni 40 ugunsdzēsēji, kuri ugunsgrēku dzēš ar astoņām autocisternām, divām autokāpnēm un vienu autopacēlāju. Dzēšanas darbi notiek gan uz jumta, gan zem jumta, un veikala telpās esot liels sadūmojums. Pagaidām nevar prognozēt, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai ugunsgrēku likvidētu pilnībā, jo pēc tā likvidēšanas vēl jāpārbauda arī visas citas telpas. Zitāns apliecināja, ka uz jumta veikti remontdarbi, taču precīzu ugunsgrēka izcelšanās iemeslu noskaidros policija. Arī izmeklēšana par iepriekšējo ugunsgrēku arī vēl neesot pabeigta. Kā sacīja tirdzniecības centra "Domina" mārketinga direktore Baiba Gercāne, ugunsgrēks skāris daļu tirdzniecības centra jumta un daļu fasādes. Īsā laika posmā šis ir jau otrais ugunsgrēks tirdzniecības centrā "Domina", līdz ar to radušās aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu.


Pagaidām vēl nav noskaidroti iepriekšējā ugunsgrēka izcelšanās iemesli un zaudējumu apmērs. Visus abos ugunsgrēkos radušos zaudējumus segs apdrošinātāji. Jau ziņojām, ka 26.novembrī Tirdzniecības centrā "Domina" bija izcēlies ugunsgrēks. Pēc aculiecinieku stāstītā, ap plkst 12.30 tika sākta cilvēku evakuācija. Tirdzniecības centram dega fasāde no autostāvvietas puses. Toreiz ugunsgrēks tika nodzēsts aptuveni stundas laikā. Kā notikuma vietā informēja VUGD priekšnieka vietnieks pulkvežleitnants Intars Zitāns, saistībā ar ievērojamo tehnikas vienību skaitu, kas ieradās notikuma vietā, ugunsgrēks tika ātri nodzēsts, nekavējoties tika evakuēti arī visi cilvēki, kas atradās autostāvvietā un veikala telpās, jo bija izveidojies liels piedūmojums. Dzēšanā piedalījās ap 40 ugunsdzēsēju, kā arī deviņas autocisternas, divas autokāpnes un divi autopacēlāji. Kā novērojām, ugunsgrēkā cietušais ārējais reklāmapšuvums izgatavots no koka. Tirdzniecības centrs "Domina Shopping" ("Domina"), kurā šodien ap pusdienlaiku izcēlās ugunsgrēks, patlaban ir atsācis darbu, tomēr joprojām ir slēgti tajā izvietotie apģērbu veikali "s.Oliver" un "Apranga", informēja "Dominas" mārketinga direktore Baiba Gercāne. Abi minētie veikali darbu nav atsākuši, jo tie ir izvietoti vietās, virs kurām bija izcēlies jumta ugunsgrēks, norādīja "Dominas" pārstāve.
30 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 12

0/2000
tas nebiju es emotion
2 0 atbildēt
Tā kļuvusi par tradīcīju. ^_^
1 0 atbildēt
Labs, 15:00 Nodzes, un 17:00 atsak Darbu :D :D :D
0 0 atbildēt
zakens, man liekas ka viņi jau vnk pieraduši :D kpc tur tik daudz deg? man šķiet šī ir kāda 3. reize jau?
0 0 atbildēt
Nevajg pipet starpbrizha laika!
0 0 atbildēt
deg tikai 2 reizi... un 2 h bij nepieciešamas lai visus tos dūmus izvēdinātu... tie kas redzēja zin ka šodien salīdzinājumā ar iepriekšējo reizi dega diezgan nopietni...
0 0 atbildēt
šķiet apollo bija raxts jau pirms kāda laika ka "atkal deg domina". piefixēju tieši vārdu atkal un tpc tgd domāju, kas par lietu...
0 0 atbildēt
izskataas, ka p*dariem dariit nav ko, ar seerkocinjiem speelee!
0 0 atbildēt
SOURCE?
0 0 atbildēt
nu tas jau ir aizdomīgi...
0 0 atbildēt
Ha h'a.. Man labi, jo es visu to redz'eju dz'ivaj'a, jo man skoal tie'si p'ari ielai.. :D Stulbā Domina.. :D
0 0 atbildēt
kaljiic, monzy, krekers, viosi mes macamies viena un tai pasa skolaa =))
0 0 atbildēt