local-stats-pixel

Digitālā kamera ar 1,8 Gigapikseļu izšķirtspēju14

11 0
Pentagona vajdzībām izstrādātā 1,8 Gigapikseļu kamera ar kuru tiks aprīkots izlūkošanai paredzētais A-160T Hummingbird robothelikopters.

Šai kamerai ir dots nosaukums ARGUS-IS (Autonomous Real-time Ground Ubiquitous Surveillance - Imaging System), un tā sastāv no 368 piecu megapikseļu matricām, kuras ir izvietotas četrās rindās.

Kamera tiks pievienota pie A-160T Hummingbird helikoptera apakšas. Ieteicamais helikoptera lidošanas augstums ir 6 kilometri, un šādā augstumā ir iespējams pārlūkot aptuveni 40 kvadrātkilometru lielu platību. Šādā augstumā viens attēla pikselis atbilst aptuveni 15 centimetriem uz zemes. Attēla atjaunošanās frekvence ir 15 kadri sekundē. Vajadzības gadījumā gan ir iespējams pārlūkot arī vairāku simtu kvadrātkilometru lielu platību. Protams, kameras ģenerēto datu apjoms ir pārāk liels, lai tiktu pilnībā pārraidīts, tādēļ lietotājs varēs attēlā iezīmēt vismaz 65 dažādus video logus, un pietuvināt tajos redzamos attēlus. Tādējādi Pentagons varēs iezīmēt sev nepieciešamos objektus un tos ērti novērot. Pie kam izšķirtspēja ir tik liela, ka būs iespējams ar programmatūras palīdzību izsekot kādu objektu vai cilvēku, kas pārvietojas uz kājām. Tāpat ARGUS-IS piedāvās reālajā laikā aplūkot braucošus transportlīdzekļus.

Būtībā šī kamera ir tik iespaidīga, ka neviens kameras darbības rādiusā nevarēs nemanāmi pārvietoties, Pentagonam par to nezinot. Bez tam, atšķirībā no radara, ARGUS-IG ļaus lietotājam pietuvināt objektu un aplūkot to augstā izšķirtspējā.

Kopumā varam secināt, ka kamera, protams, ir ļoti iespaidīga, taču vēl iespaidīgāku to padara Darpa izstrādātā programmatūra, kas šo ierīci padara par ļoti noderīgu rīku, piemēram, karalaukā. http://www.tawbaware.com/maxlyons/gigapixel.htm šeit ir 1gigapikseļa bildīte :)

11 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 14

0/2000
nez kad tāda kamera parādīsies telefonos???
5 0 atbildēt
jopcik :D lidiz shim biju dzirdeejis pa 36mp kameru, te paraadaas 1800mp kamera!!!!
4 0 atbildēt
iespaidīgi :O :)
4 0 atbildēt
Kaami - es domāju ka telefonos šādu kameru vel ieliki neieliks, jo telefonā jau vajag daudz vietas čipiem un citiem pričendāļiem priekš paša telefona, tapēc tur nav diezgan daudz vietas priekš kameras emotion Tad jau ari pašiem telefoniem būtu jāpaliek lielākiem, bet kurš tādu lielu gribētu emotion Lai gan ņ*t vērā mūsdienu tehnaloģijas attīstīšanos...
4 0 atbildēt
hmmm.... katram mājās tāda noderētu!
4 0 atbildēt
Kvalitāte jau ir izcila...
3 0 atbildēt
Njaa vareetu taadas hq bildiites pataisiit :)
3 0 atbildēt
manai nokiai ir 3,2 gigapixeli :d:p
4 2 atbildēt
gribētu atreast kaut vienu bildi pilnā izmērā, kuru šitais fotoaparāts ir nobildējis un riktīgi pietuvināt.. :)
2 0 atbildēt
O labais..pec menesa telefonos ar bus :D
1 0 atbildēt
antkila un manam siemenam ir 2999999999204234082305971372
1 0 atbildēt
hmmm. tiešām iespaidiigi
1 0 atbildēt
psssscc.... taas jau sanaak pavisam vecas zinjas! Breaking the Gigapixel Barrier (Posted: November 28, 2003) no majaslapas!! tadat jau 6 gadus vecas zinjas! :D
1 0 atbildēt
http://b1dad0d7.linkbucks.com Redzesi vel kauko labaku :O
2 4 atbildēt