local-stats-pixel fb-conv-api

Dexter laboratory(Dekstera laboratorija)1

6 5


Kad runa ir par zinātni, brīnumbērnam Deksteram nav līdzīgu!Slavenajā animācijas studijā “Hanna Barbera” uzņemtās filmiņas galvenais varonis ir planētas gudrākais zēns, nu, vismaz viņš pats tā domā. Dekstera vecāki gan, neko nenojaušot, uzskata savu lolojumu par visparastāko mazuli, un zēnam ir iemesli nelikt viņiem par to šaubīties. Tāpēc par Dekstera slepeno laboratoriju zina tikai divi cilvēki. Kad runa ir par zinātni, izrādās, ka brīnumbērnam Deksteram nav līdzīgu! Viņš noteikti ir visu dabaszinātņu lielākā cerība un jau tagad spētu veikt daudz vairāk neticamu atklājumu, ja visnepiemērotākajā brīdī mazā ģēnija slepenajā laboratorijā vienmēr neparādītos vieglprātīga, aušīga būtne, kas ļoti interesējas par sava mazā brālīša izgudrojumiem, taču vienmēr iemanās tos salauzt, – vecākā māsa Didī.

Multenītes autors Genādijs Tartakovskis stāsta, ka guvis iedvesmu no paša bērnības – viņa vecākais brālis savā ziņā esot bijis līdzīgs Deksteram, bet viņam pašam vairāk bijuši raksturīgi Didī gājieni, kas jaukuši brāļa plānus. Tagad brālis kļuvis par nopietnu datorzinātnieku, bet pats Genādijs Tartakovskis 32 gadu vecumā tiek saukts par vienu no Savienoto Valstu daudzsološākajiem animācijas režisoriem.
Dzimuša Maskavā, Genādija Tartakovska ģimene pārcēlās uz dzīvi Amerikā, kad jaunākajam dēlam bija 7 gadi. Uzreiz puikam radusies interese par televīzijas multenītēm un komiksu grāmatām, kuras viņš kolekcionē joprojām. Nolēmis studēt animāciju, viņš uzsāka studijas Čikāgā, bet turpināja tās Losandželosā. Pirmā iecere par “Dekstera laboratoriju” bija divas minūtes gara un parādījās kā viens no diviem Tartakovska patstāvīgajiem mācību uzdevumiem. Vairākus gadus vēlāk, jau strādājot “Hanna Barbera” studijā, šis mācību darbiņš iepatikās kādam no producentiem, un Tartakovskim tika dota iespēja savu ieceri pilnveidot.

Dekstera tēla radīšanu Tartakovskis uzskata par savu pagaidām visnozīmīgāko profesionālo sasniegumu, tomēr viņš uzsver, ka zīmē to pats savam priekam, nevis, izdabājot skatītāju gaumei. Ne tikai izdomājot filmiņas varoņus, bet arī rakstot scenārijus viņu piedzīvojumiem, vadot animēšanas procesu un balsu ieskaņošanu studijā, Tartakovskis ir viens no nedaudzajiem, kam izdevies radīt savdabīgu, jaunu stilu, kas atšķiras no Savienotajās valstīs dominējošās tradicionālās Disnejas studijas animācijas.
6 5 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
o boze
1 0 atbildēt