local-stats-pixel fb-conv-api

Deja vu32

32 0

Te būs viena skaista teorija par to, kāpēc vispār var rasties Deja vu.

No sākuma izskaidrošu pašu terminu (ja kāds nezin)- Deja vu (burtiskā tulkojumā- Kaut kas redzēts) ir sajūta, kas laiku pa laikam uzrodas- sajūta, ka kaut kas tāds kas notiek esošajā brīdī jau ir noticis, tikai nevaram pateikt kad un kāpēc mums tā liekas.

Deja vu daudz biežāk piedzīvo tie cilvēki, kuriem ir bojāta smadzeņu priekšējā daļa (kas varētu jau būt lielisks pamatojums tam, ka nekāda nākotnes pareģošanas spēja tā nu īsti nav), lai gan arī normāli cilvēki bez traumām var bieži vien piedzīvot šādu fenomenu, bet ne jau nu par to es gribēju te stāstīt.

Parasti mēs visam kas notiek apkārt iedodam vietiņu savā atmiņā un pieliekam tam klāt kādu laika vienību (kad tas noticis), tādā veidā mēs veidojam savu atmiņu un tas itkā ir pierasts, tas nenotiek apzināti un nekad tā īsti pie tā nepiedomājam, bet Deja vu laikā mūsu smadzenēs notiek tāds kā sajukums un mēs nepieliekam to laika vienību, tāpēc rodas sajūta, ka tas kaut kad jau ir noticis( principā- tas tiešām ir noticis! Pirms apmēram 0,5 sekundēm!). Ceru, ka saprotami izskaidroju :)

Ja ir vēl kādas teorijas rakstam komentāros, izsakam viedokli par rakstiņu ar + vai - un atstājam kādu komentāru kaut vai tikai prieka pēc :) varat palasīt arī citus manus rakstiņus un paskatīties kas patīk, ja interesē Ķermeņa valoda, tad noteikti būs jums ko paskatīties :)

/Psihologs Kalns/

32 0 32 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 32

0/2000

tas ir domaats taaka piemeram es pakustinu roku deelj smadzenju bojaajumiem es aizirstu pa esmu tik tikko kustinaajis roku un man liekas ka es to daru divreiz tikai dazhaados laikos bet iisteniibaa es to dariiju tik tikko tikai par to pats aizmirsu?

0 0 atbildēt

Tad laikam man ir tas, 'jocīgākais fenomens'. Kad man notiek tas, tad ilgāk padomājot varu pateikt apmēram to laika posmu, kad tas ir noticis, bet vēl ilgāk padomājot saprotu, ka tas nav noticis, vai arī rodas tāda kā nepatiesa atmiņa, itkā kādas filmas vidū ar movie maker ieliktu bildi.

Ja vispār laiku nepieliek, tad nevaru iedomāties, kā var likties, ka tas jau ir noticis. Tātad sanāk, ka liekas, ka to esi redzījis, bet tajā pašā laikā tas būtu kā neeksistējoš, jo bez laika, tas nepastāv.

0 0 atbildēt

zbis, esmu brāķis.

0 0 atbildēt

atbildot uz Ryuk komentāru " Iespējams. Doma laikam tāda pati. ''..nepiel... " Ja smadzenes kādu notikumu kas ir noticis tiko uzreiz saglabātu kā kaut ko senu, tad deja vu nenotiktu, tas būtu vēl jocīgāks fenomens, deja vu notiek ja smadzenes nepieliek notikušajam laiku vispār, bet paralēli turpina analizēt šobrīd notiekošo. Deja vu brīdī mēs nekad nevaram pateikt- kad mums tiko notikušais ir bijis redzēts iepriekš, jo tas nav noticis 2 reizes :D ehh šausmīgi grūti noformulēt :D  

0 0 atbildēt

atbildot uz joxxxter komentāru " Tas jau ir kas cits, tas ir baigi diskutējams... " Gaidīšu tavu rakstu ar nepacietību :)  

0 0 atbildēt

Iespējams. Doma laikam tāda pati. ''..nepieliekam to laika vienību, tāpēc rodas sajūta, ka tas kaut kad jau ir noticis( principā- tas tiešām ir noticis! Pirms apmēram 0,5 sekundēm!)'' šis teikums tikai tāds...dīvains. Laikam tas bija domāts tā, ka tu ieraugi kaut ko un uzreiz smadzenes saglabā tev to kā kaut ko senu, bet pēc 0.1 sekundes tu joprojām skaties uz to pašu lietu/notikumu, tāpēc uzreiz rodas asociācija, ka jau esi to redzējis.

0 0 atbildēt

atbildot uz Walk3R komentāru " Es arī gribēju uztaisāt šādu rakstu kas izska... " Paldiesiņš paldiesiņš :) es to domu paņēmu no vienas Jēlas universitātes lekcijas, tad nu es vismaz n*cijos ar teksta tulkošanu, bet ņēmu pēc atmiņas, tad nav tāds čakars :)  

0 0 atbildēt

atbildot uz Pilotslv komentāru " Es veinu nakti nosapņoju ka viena meitene dra... " Tas jau ir kas cits, tas ir baigi diskutējams jautājums, kāpēc tā notika, par šitām teorijām es šo un to noteikti rīt vai parīt ielikšu vienu rakstiņu, jāievingrina pirksti, jo par sliktu domāšanu un iespējām paredzēt nākotni ir daudz kas rakstāms :)  

0 0 atbildēt

atbildot uz bmwz4 komentāru " ir jau arii taaada teorija,ka var gadiities i... " Tad rodas jautājums par ko tad kura smadzeņu puslode vai daļa atbild, kāpēc tad vispār vienai pusei būtu jātiek līdzi :)

Milk n Sugar - nav jau obligāti galva jāsit :) tas jau kā kuram :)  

0 0 atbildēt

ir jau arii taaada teorija,ka var gadiities iislaiciiga kluuda smadzenees! Piemeeram,viena smadzenes puslodaa bilde nonaak aatrak, neekaa otraa. Un tad,kamer aiziet lidz otrai puslodei -liekas,ka tas jau ir bijis. :D ne?

0 0 atbildēt

Man šitais ir diezgan bieiži bet itkaa galvu iipaši neesmu sitis. ;))

0 0 atbildēt

atbildot uz slida komentāru " a? O_o " m?  

0 0 atbildēt