local-stats-pixel

Čārlzs Darvins slimoja ar autismu4

11 0
Īrijas psihiatrs Maikls Fitcdžeralds (Michael Fitzgerald) savācis pierādījumus, kuri apstiprina – evolūcijas teorijas pamatlicējs Čārlzs Darvins cietis no Aspergera sindroma – viena no autisma paveidiem. Zinātnieks uzstāsies ar referātu par šo tēmu Karaliskas psihiatru koledžas akadēmiskas psihiatrijas fakultātes ikgadējas tikšanās reizē. Īsumā pētnieka secinājumus publicē britu laikraksts „The Daily Telegraph”. Būtiskākais, ka ar Aspergera sindromu sirgstošajiem parasti nav novērojama intelekta pazemināšanās.
Patoloģiskas slimības izpausmes ir saistītas ar slimnieku sociālajām aktivitātēm. Slimie neizjūt vēlmi komunicēt ar citiem cilvēkiem un dalīties ar tiem savos pārdzīvojumos. Tāpat slimnieki bieži ir koncentrējušies tikai uz vienu ideju. Aspergera sindroma vēl viena pazīme ir nesatricināma pieķeršanās pašu iedibinātajai ikdienas kārtībai.
Dublinas „Trinity” koledžas profesors Fitcdžeralds apgalvo, ka Darvinam bija novērojami visi šie simptomi. Evolūcijas teorijas autors kopš bērnības bija noslēgts bērns un gandrīz visu laiku pavadīja vientulībā, nodarbojoties ar gliemežvāku, putnu ligzdu un citu dabas priekšmetu vākšanu. Pieaugušā vecumā Darvins tāpat deva priekšroku vientulībai. Ikdienā viņš veica ilgstošās pastaigas pa vienu un to pašu maršrutu. Pēc Fitcdžeralda domām, Darvinu atšķīra maniakāla tieksme uz sistematizāciju un kataloģizāciju: viņš rūpīgi pierakstīja pat ar paša bērniem saistītus novērojumus.
Kā uzsver psihiatrs, saskaņā ar vairākām mūsdienu teorijām, gēni, kuri atbild par autisma un tieši Aspergera sindroma attīstību, tāpat ir atbildīgi par augstu radošo potenciālu un domāšanas orģinalitāti. Ir vērts atzīmēt, ka asociāla uzvedība bija raksturīga daudziem izciliem zinātniekiem, piemēram, Albertam Einšteinam, Isākam Ņūtonam un Henrijam Kavendišam.
11 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000
He.. Atkal pamatskolas mācību programmā būs izmaiņas! :D Sākumā hvz, kā tas viss notika, tad visu uzgrūda Dievam- šis vainīgs, ka mēs te tādi un šitādi, tad Darvins mūs apgaismoja, un tagad stafeti pārņem grupiņa zinātnieku... Nja..
1 0 atbildēt
He he...katoļu un pārējo kristiesu lielakais mīziens !!!! Ja tiks pierādīts ka Dievs neradīja pasauli tad visi gadsimti kas pavaditi nevis gaišu pratu atistībai bet reliģijas ēnā tiks atzīti ! Un baznīcas pastāvēšanai pienaks gals :!!!! Jo visi beidzot atskārtīs ka dievs nepastāv.!! :!
3 3 atbildēt
autisms, a siikos sachinija
0 0 atbildēt
blje kas jūs debīli? Kāda tam nozīme ar ko slimojis (ja arī ir slimojis) Darvins? Viņš var būt bijis kaut vai dauna slimnieks, bet tas takš nezimaina evolūcijas teorijas ticamību! Nemaz i nerunājot par to, ka tam, ko mūsdienās saista ar evolūciju ir stipri maz daļas no tā, ko pauda Darvins. Varbūt vienīgi kādam Darvins ir pravieša statusā...
0 1 atbildēt