local-stats-pixel

Bušam mestajai kurpei velta pieminekli6

6 0
Irākā atklāta skulptūra, kas veltīta kurpēm, ar kurām Irākiešu žurnālists Muntazers az Zaidi metis bijušajam ASV prezidentam Džordžam Bušam, piektdien vēsta BBC.

Milzīga kurpe ir uzstādīta bijušā diktatora Sadama Huseina dzimtajā pilsētā Tikrītā. Skulptūra ir aptuveni trīs metru augsta. Tā izvietota uz balta pjedestāla, uz kura uzrakstīts dzejolis, kas slavē Zaidi rīcību.

Skulptūras autors Laits Amari norāda, ka viņa darbam jākļūst par "visu irākiešu lepnuma avotu" un tas neesot politisks.

Uz skulptūras atklāšanas ceremoniju ceturtdien Tikrītā pulcējušies aptuveni 400 cilvēki.

Tā izvietota kādas mājas dārzā, kur atrodas labdarības organizācija, kas nodarbojas ar bērnu kopšanu, kuru vecāki gājuši bojā konfliktā Irākā.

29 gadus vecais Zaidi 14. decembrī meta savu kurpju pāri uz ASV prezidentu Džordžu Bušu, tomēr viņam netrāpot, kad preses konferencē Bušs sarokojās ar Irākas premjerministru Nuri al Maliki.

Žurnālists, kurš sēdēja trešajā rindā, uzlēca kājās, iesaucās "Tas ir atvadu skūpsts, suns tāds" un aizmeta savas kurpes vienu pēc otras Buša virzienā.

Pēc šī incidenta būtiski audzis pieprasījums pēc Turcijas apavu ražotāja izgatavotajām kurpēm, kurām tagad dots nosaukums "Bye Bye Bush" ("Atā, atā, Buš") .

Zaidi ticis aizturēts līdz tiesas sprieduma pasludināšanai. Savukārt Bagdādē vēlāk izcēlušies protesti, pieprasot viņu atbrīvot.
6 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000
Stulba tauta...
2 0 atbildēt
sviests kkaads :DD
2 0 atbildēt
prosta debiili :D:D
2 1 atbildēt
tagad visi pielūgs kurpi :D
1 0 atbildēt
tizlums
1 0 atbildēt
piemineklis kurpei...Afigets!!!Buutu tad jau veltījuši žurnālistam emotion
1 0 atbildēt