local-stats-pixel

Britu un franču kodolzemūdeņu sadursme2

6 0
Šī mēneša sākumā Atlantijas okeānā notikusi Lielbritānijas un Francijas kodolzemūdeņu sadursme, kuras abas bijušas bruņotas ar kodolieročiem, vēsta britu tabloīds "The Sun". Britu "HMS Vanguard" un franču "Le Triomphant" abas negadījumā tikušas bojātas, taču nav ziņu par bojājumiem kodolreaktoriem. Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, Lielbritānijas zemūdene pašlaik tiek vilkta uz Skotiju remontdarbu veikšanai.
Abas zemūdenes atradušās zem zem ūdens un bija devušās dažādās misijās, kad 3. vai 4.februārī notikusi sadursme. Lielbritānijas Aizsardzības ministrija atteikusies sniegt komentārus par zemūdeņu misijām, taču preses pārstāvis pavēstījis: "Mēs varam apstiprināt, ka Lielbritānijas aizsardzības spējas nav ietekmētas un kodoldrošība nav apdraudēta." Katra zemūdene ir 150 metrus gara un var nest 48 kodolgalviņas, kuras var uzstādīt uz maksimums 16 raķetēm.
Jāpiebilst, ka 6. februārī Francijas armijas virspavēlniecība paziņoja, ka tās „Le Triomphant” tipa kodolzemūdene zem ūdens sadūrusies ar kādu nezināmu objektu. Pēc šī negadījuma zemūdene savā gaitā devās uz jūras kara spēku bāzi „Ile-Longue”, kas atrodas Brestas ostā Francijas ziemeļrietumos.
6 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000
Nja, zem ūdens ir tādi plašumi, bet viņi tomēr pamanās saskrieties...
0 0 atbildēt
Ozk avatarsOzk
jaa tas liek padomaat par to kas notiks ja vinji palaidiis tankus uz ielaam...laikam jau visu nonesiis neskatoties .:) jauki...
0 0 atbildēt