local-stats-pixel fb-conv-api

Britu lietoto elektropreču patiesais ceļš3

8 0
Žurnālistu izmeklēšana pierādījusi, ka potenciāli bīstamās lietotās elektropreces no britu Hempšīras grāfistes nelikumīgi tiek nogādātas Āfrikā, ziņo „Sky News”. Saskaņā ar britu likumdošanu, toksiskie elektroniskie atkritumi ir iznīcināmi, atbilstoši īpaši izstrādātiem drošības noteikumiem. „Sky News” žurnālisti kopīgi ar "Greenpeace" biedriem nogādāja vienā utilizācijas centrā vecu, neatgriezeniski bojātu televizoru, kurš bija aprīkots ar nelielu radiobāku. Pateicoties radiobākai izdevās noskaidrot, ka bojātais aparāts tika nevis iznīcināts, bet gan eksportēts uz Nigērijas galvaspilsētu Lagosu. Drīz vien viens no žurnālistiem klātienē pārliecinājās, ka šo televizoru iespējams nopirkt kādā Lagosas elektropreču veikalā.
Utilizācijas kompānija atsacījās komentēt izmeklēšanas rezultātus, savukārt varas iestādes apsolījušas veikt utilizatoru darbības pārbaudi. Hempšīras grāfistes padomes oficiālajā paziņojumā teikts: "Mūsu galvenais mērķis vienmēr ir bijis panākt, lai elektroniskie atkritumi tiktu izmantoti atkārtoti, kamēr tas ir iespējams, kā arī atļaut tikai nebojātu televizoru un datoru monitoru nosūtīšanu aiz valsts robežām."

Saistītais raksts: "The Guardian": Plaukstdatori un mobilie tālruņi rada aizvien lielāku datu noplūdes risku >>>
8 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
bet vienmeer tachu leetaak un eertaak ir paarveerst par izgaastuvi kaadu no treshaas pasaules valstiim, un ja veel ar to var uzpelniities tos musarus paardodot, ko ta tad
3 0 atbildēt
nelasu :P
1 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt