local-stats-pixel

Briti aicinās veidot patstāvīgu NATO armiju2

1 0
Lielbritānija nāks klajā ar piedāvājumu radīt NATO paspārnē pastāvīgus, trīs tūkstošus cilvēku lielus bruņotos spēkus. Kā gaidāms, šādu iniciatīvu šodien izteiks Lielbritānijas aizsardzības ministrš Džons Hatons alianses aizsardzības resoru vadītāju tikšanās laikā, kura šodien, 19. februārī, paredzēta Polijā. ziņo britu laikraksts „The Financial Times”. Trīs tūkstošus cilvēku lielais NATO grupējums, saskaņā ar Lielbritānijas aizsardzības ministrijas plāniem, uz pastāvīgiem pamatiem nodrošinās alianses dalībvalstu drošību un, nepieciešamības gadījumā, spēs operatīvi reaģēt uz jebkuru agresiju, kas vērsta pret tām.
Par pamatu pastāvīgu bruņoto spēku radīšanai, atzīmē avīze, kalpo NATO statūtu 5. punkts, saskaņā ar kuru jebkura alianses dalībvalsts, rodoties draudiem, ir tiesīga rēķināties ar kopīgu palīdzību no pārējo NATO dalībvalstu puses.
Tai pašā laikā izdevumā „The Financial Times” publicētā intervijā Hatons uzsvēris, ka pastāvīgu NATO bruņotu spēku izveide ir salīdzinoši sarežģīta un un aizņems ilgstošu laika periodu. Tā, atgādina izdevums, NATO dažus gadus atpakaļ paziņoja par 25 tūkstošus karavīru lielu Ātrās reaģēšanas spēku (NATO Response Force, NRF) radīšanu, kuri tomēr tā arī nesāka pilnvērtīgi funkcionēt domstarpību dēļ starp alianses dalībvalstīm. Vienlaikus Hatons uzskata, ka viņa piedāvājums, ja tas tiks realizēts, bez visa pārējā palīdzēs izkustēties no nulles punkta arī jautājumā par NRF.
Hatona piedāvājums tiks adresēts vispirms jau Austrumeiropas valstu aizsardzības ministriem, jo NATO pastāvīgo spēku radīšana palielinās tieši šo valstu drošību pret iespējamo agresiju no Krievijas puses, uzskata „The Financial Times”.
1 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000
Ooo , veseli trīs tūkstoši sargās Eiropu ! :D
0 0 atbildēt
gatavojamies karam :)
0 0 atbildēt