local-stats-pixel fb-conv-api

Braucam uz Vankūveru!13

7 2
Vankūveras olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē Latvijas valstsvienība ar 4:1 uzvarēja Itālijas izlases hokejistus, nodrošinot ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Gandrīz visu pirmo trešdaļu Latvijas hokejisti aizvadīja kā vienā elpas vilcienā, pilnībā dominējot abās laukuma pusēs. Jau pirmajās minūtēs pēc Gunta Galviņa piespēles viens pret vienu izgāja Mārtiņš Cipulis, taču pārspēt Tomasu Tragustu neizdevās. Iespējas izcelties bija arī citiem, taču tikai devītajā minūtē ātrajā pretuzbrukumā pēc Jāņa Sprukta piespēles rezultātu atklāja Ģirts Ankipāns. Turklāt jau pēc nepilnas pusotras minūtes vairākumā pēc Kaspara Sotnieka metiena ripa atlēca pie Čipuļa, kurš panāca 2:0.

Perioda izskaņā Itālijas valstsvienībai izdevās bīstams pretuzbrukums, pēc kura Luka Feličeti trāpīja pa Sergejs Naumova sargāto vārtu stabiņu. Bet pēdējās trešdaļas minūtes laukumā atkal dominēja latviešu hokejisti, pusminūti līdz pārtraukumam nopelnot tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā. Jāpiebilst, ka metienu attiecība pēc 20 nospēlētām minūtēm bija 18:9 Latvijas izlases labā.

Otrais periods aizritēja lēnākā tempā un Latvijas hokejistiem vairs nebija tik nospiedošs pārsvars. Labas iespējas izcelties bija arī itāliešiem, taču te glāba Naumovs, te elementāra veiksme. Bet perioda 35. minūtē, mūsējiem spēlējot skaitliskajā mazākumā, Mārtiņš Karsums pie pretinieku aizsardzības zonas atņēma ripu pretiniekam, izgāja viens pret vienu ar vārtsargu un ieraidīja ripu vārtos starp Tragusta kājsargiem (3:0).

Pēdējā trešdaļa iesākās ļoti neveiksmīgi, jo jau 15. sekundē vairākumu realizēja Džulio Skandella, tādejādi itāliešiem dodot serības uz atspēlēšanos. Tomēr jau pēc nepilnām trim minūtēm lielisku Ankipāna un Jāņa Sprukta saspēli ar precīzu metienu noslēdza Lauris Dārziņš (4:1). Atlikušajā mača daļā laukumā bija ļoti atklāts hokejs, kurā Latvijas izlases hokejistiem bija neskaitāmas reālas izdevības gūt piektos vārtus, taču ne Miķelim Rēdliham, ne Aleksandram Ņiživijam, ne Herbertam Vasiļjevam, ne Guntim Džeriņam, ne citiem neizdevās pārspēt itāliešu vārtsargu.

7 2 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000
makači gan viņi nav..nu jā ātri ieliki :D
2 0 atbildēt
Tu gan operatīvi rīkojies! emotion tikai tikko spēle beidzās !Bet Latvieši makači! Prieks!
1 0 atbildēt
jēēēēj. emotion emotion
1 0 atbildēt
naintīnvan uj bljedj !! :D :D Pa tiem makačiem! Es jau domāju kādus tu tur makačus raksti! :D bet viss labi!
1 0 atbildēt
par vienu minūti nokavēji :D viens jau ielika rakstu par šo ! :D
1 0 atbildēt
bet spēle laba :) man ļoti patika :)
1 0 atbildēt
Nekas vinnij katram gadās es jau sapratu kad tu gribēji rakstīt malači nevis makači :P
1 0 atbildēt
Muuseejie MONSTRI!!! lai veicas džekiem!
1 0 atbildēt
Alus vakar bija garshiigs...
1 0 atbildēt
SharK izlasi abus rakstus! no kurienes tas otrs ņēmis, to gan nezinu :D :D
0 0 atbildēt
Itāli tač ir noželojami.. hehe.. emotion emotion emotion
0 0 atbildēt
ja nebuutu manis vinji nevinnetu
0 0 atbildēt
0 0 atbildēt