local-stats-pixel fb-conv-api

Bils Geitss varētu atgriezties Microsoft vadībā1

30 1

Internetā parādījušās baumas, ka Microsoft dibinātājs Bils Geitss varētu atgriezties slavenās kompānijas vadībā. Ļoti daudzas interneta baumas piepildās, un, ja tās vēl izplata tādi avoti kā CNN un FORTUNE, tas nav bez pamata. Pats Geitss vēl pagājušajā gadā apgalvoja, ka nodarbosies tikai ar labdarību. Bet mēs atceramies, ka šāds gājiens ar zirdziņu, kad kompānijai klājas grūti, ir visai populārs.
Iespējams, ka Geitss ietekmējies no sava Sietlas "kaimiņa" Howarda Šulca, kurš atgriezās Starbuck vadībā (H. Šulcs nosaukts par Fortune "Gada Biznesmeni -2011"). Līdzīgus gājienus savulaik veikuši arī Maikls Dells, Stīvs Džobss un Lerijs Peidžs.

Kāds vārdā nenosaukts augsta ranga biznesmenis apgalvo, ka Bilam Geitam tuvu stāvoši cilvēki ziņojuši, ka Microsoft dibinātājs izskatot jautājumu par atgriešanos. Un tam ir iemesls, jo akcionāru neapmierinātība ar Stīva Ballmera vadības politiku aug augumā.
Microsoft ziedu laikos 1999. gadā kompānijas akciju vērtība bija 60$. Kad 2000. gadā uzņēmuma vadību pārņēma Ballmers - tā joprojām bija virs 50 $. Tad sākās kritums, un 2008. gada krīzes seku rezultātā akcijas nogāzās zem 20 $. Tajā pat laikā Oracle un Apple dzīvoja zaļi, un kala apjomīgus nākotnes plānus.

Par Ballmeru atzīmēts, ka viņš nav "labvēlīgs diktators", kāds Microsoft būtu vajadzīgs. Kas attiecas uz sadarbību ar neskaitāmajām apakšvienībām un darbiniekiem - viss esot kārtībā, bet Ballmeram pietrūkstot to ideju, kas bija Džobsam un Geitsam.

30 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

NU UN?

2 3 atbildēt