local-stats-pixel fb-conv-api

Bernerss - Lī: Internetu gaida grandiozas izmaiņas7

3 1
Globālā tīmekļa izgudrotājs, britu zinātnieks Tims Bernerss - Lī (Tim Berners - Lee - attēlā) paziņojis, ka pastāvīgi palielinās jauninājumu ieviešanas ātrums internetā, un ka tīklā joprojām gaidāmas grandiozas izmaiņas. Ar šādiem izteikumiem zinātnieks nāca klajā, uzstājoties Eiropas kodolpētījumu centrā (CERN) Šveices pilsētas Ženēva tuvumā, kurā viņš savulaik strādāja. Tieši Bernerss – Lī pirms divdesmit gadiem nāca klajā ar globālā tīmekļa radīšanas ideju. Intervijā BBC News britu zinātnieks gan izteicās, ka vispasaules tīmekli radīt viņam palīdzējuši „visas pasaules zinātnieki”.
"Jaunievedumi šajā sfērā vēl vairāk satricinās pasauli. Interneta nākotne ir mobilajos telefonos", - paziņoja Bernerss – Lī. Tāpat viņš aicināja varas iestādes nenodarboties ar interneta lietotāju paradumu un aizraušanos izsekošanu tīklā, norādot uz šādu darbību bīstamību.
Pašlaik Tims Bernerss – Lī vada Pasaules tīmekļa konsorciju (World Wide Web Consortium (W3C), kurš nodarbojas ar tehnisko standartu izstrādāšanu internetam. "Tīklā vēl ne tuvu viss nav izdarīts, tā ir tikai aisberga virsotne ... Es esmu pārliecināts, ka nākošās izmaiņas mainīs visu pasauli vēl vairāk," – intervijā izteicies zinātnieks.
Jāatgādina, ka 1989. gada martā, kad Tims Bernerss - Lī strādāja Šveices pētnieciskajā centrā, viņš piedāvāja kolēģiem radīt tekstu datu bāzi ar hipersaitēm, lai palīdzētu zinātniekiem dažādās pasaules valstīs ātri apmainīties ar informāciju. Savukārt 2007. gada 26. novembrī World Wide Web tehnoloģiju veidotājs sers Tims Bernerss – Lī sniedza savu definīciju interneta attīstības nākošajam posmam, nosaucot to par Giant Global Graph (Gigantiskais globālais grafs).
3 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
Kāda gan starpība gadiem un veidam kā izveidoja www?? Amerikāņi vispār vēl līdz šim brīdim domā, ka www ir izdomājuši amerikāņi. Galvenais ka ir progress!!!
3 0 atbildēt
kādēl nevar nosaukt viņu par radītāju?! Tims Bernerss - Lī strādāja Šveices pētnieciskajā centrā, viņš piedāvāja kolēģiem radīt tekstu datu bāzi ar hipersaitēm, lai palīdzētu zinātniekiem dažādās pasaules valstīs ātri apmainīties ar informāciju.
1 0 atbildēt
kādas vēl izmaiņas?? emotion ko var internetam izmainīt? un kādā veidā tas var ietekmēt visu pasauli.. neko nesapratu.. emotion emotion
0 0 atbildēt
Emm tu maldies :P Using concepts from earlier hypertext systems, the World Wide Web was begun in 1992 by the English physicist Sir Tim Berners-Lee, now the Director of the World Wide Web Consortium, and Robert Cailliau, a Belgian computer scientist, while both were working at CERN in Geneva, Switzerland. Citejums no http://en.wikipedia.org/wiki/Www
0 0 atbildēt
Vai internets sākumā netika izveidots militārajām vajadzībām??
0 0 atbildēt
Nosaukt vienu cilvēku par interneta radītāju ir, emm, muļķīgi. Tas bija virziens, kurā strādāja simtiem un tūkstošiem cilvēku.
0 1 atbildēt
Man pohuj - es tankā!
0 3 atbildēt