local-stats-pixel fb-conv-api

Berlīnē sākusi darboties Vācijā pirmā imamu skola2

5 0
Berlīnē sākusi darboties pirmā Vācijā imamu skola, ziņo izdevums “Tagesspiegel". VDR laikos ēkā, kas dislocēta Karlhorstas rajonā, atradās dzelzceļnieku kultūras nams. Pirmais iesaukums jau ir pabeigts. Par imamiem tiks apmācīti 16 jauni musulmaņi, kas ir sadalīti divās klasēs. Projekta iniciators ir Berlīnes institūts "Buhara", kura biedri ir tuvi sufismam – islāma mistiskajam novirzienam. Pēc "Buharas", pārstāvju vārdiem, skolas absolventi būs mūsdienīgi garīgie līderi, kas labi runā vācu valodā, ir atvērti vācu kultūrai, un kuri varēs uzlabot musulmaņu integrāciju vācu sabiedrībā.
Atzīmēts, ka pašlaik Vācijas musulmaņu kopienas izjūt "vācu" imamu trūkumu. Vairākumā gadījumu imami tiek “izrakstīti” no musulmaņu valstīm, tādēļ tie ļoti bieži ir slikti informēti par vietējiem paradumiem un tradīcijām, kā arī vāji runā vācu valodā.
Apmācības Berlīnes imamu skolā ilgs sešus gadus. Blakus obligātajiem priekšmetiem - Korānam, arābu un turku valodām - pastiprināta uzmanība tiks pievērsta sociālajām zinātnēm un vācu valodai. Apmācības maksā 4000 eiro gadā. Skolas dibinātāji plāno panākt tās iekļaušanu Berlīnes skolu oficiālā sarakstā. Tomēr lai to panāktu, imamu skolai ir jāiesniedz speciālai novērotāju padomei sava mācību programma. Skolai tāpat ir jāatbilst visām Berlīnes skolām kopīgajiem izglītības pamatmērķiem.
5 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Kas tie imami tādi ir un ko ziemā ēd?
0 0 atbildēt
musulmanji garidznieki, ta ka mums neticigajiem macitajs :D
0 0 atbildēt