local-stats-pixel fb-conv-api

Auto,kas darbojas ar ūdeni un ražo pats ūdeņradi.6

18 8
Viens no jautājumiem, kas cilvēci satrauc aizvien vairāk, ir degvielas cenu kāpums. Tiek meklētas dažādas alternatīvas - elektromobiļi un ar H2 darbināmas mašīnas. Kamēr pirmajiem ir ļoti dārga elektroenerģijas nodrošināšana (akumulatoru izmaksas), otro darbināšanai nepieciešama infrastruktūra (ūdeņraža uzpildes stacijas). Japāņi nākuši klajā ar savu risinājumu – ar ūdeni darbināms auto.

Uzlecošās saules zemes kompānija Genepax pagājušajā nedēļā prezentējuši mazizmēra auto, kura galvenais enerģijas avots ir ūdens, kuru auto esošās ierīces pārvērš par ūdeņradi. Atšķirībā no klasiskajām ūdeņraža mašīnām, šī savā bākā labprāt „uzņem” jebkura veida ūdeni un to pati pārveido par H2, tādējādi ļaujot izvairīties no augstām izmaksām, veidojot uzpildes stacijas, kā arī ļaujot saglabāt drošību pietiekami augstā līmenī.



Kā ziņo izstrādātāji, auto darbojas gan ar saldūdeni, gan sālsūdeni un netiek smādēts pat ūdens no peļķes Ar litru ūdens iespējams pārvietoties apmēram 80 kilometru attālumā. „Auto darbosies kamēr vien jums būs pudelīte ūdens,” skaidro Genepax vadītājs Kijoši Hirasava (Kiyoshi Hirasawa), „tai nav nepieciešams veidot infrastruktūru un uzlādēt baterijas, kas vajadzīgs elektromobiļu gadījumā.”

Kompānija jau patentējusi produktu, kas nosaukts par „Water Energy System”. Tā, atšķirībā no tipiskajiem ūdeņraža iegūšanas mehānismiem, ļauj ūdeni sašķelt H2 un O molekulās bez papildus enerģijas pievadīšanas. Šobrīd pašas ierīces cena ir ap 18,5 tūkstošiem ASV dolāru, bet, kad tā kļūs populāra, izmaksas varētu samazināties pat četras reizes.


18 8 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
Būtu man viens tāds !!! emotion
0 0 atbildēt
ikdienā pa lēto var pārvietoties. :)
0 0 atbildēt
ssajaa gadiijumaa pat der vecais joks iemiiz baakaa un brauc! :D
0 0 atbildēt
Bāc- patiešām labs aparāts! emotion
0 0 atbildēt
Viss diemžēl nav tik smuki, kā rakstīts - dažās nopietnākās lapās ir pilna rakta versija - darbības princips ir kā metāl-hibrīdu šūnām, tur tā pat nepieciešams kaut kāds aktīvs metāls, tāpēc nekā jauna šeit nav. Diemžēl daudzi jau tādus sīkumus nelasa un fizikas stundās gulēja, tad tikai atliek muldēt par vispasaules sazvērestībām un tamlīdzīgiem sviestiem..
0 0 atbildēt
Slinkums rakstit ...bet auto ir buvets lai noslipetu to kedes procesu,ka redzams nekas nesanaca ,kas gan bij gaidams. UN NEKADA UDENS MASHINAS NEBUS!!!
0 0 atbildēt