local-stats-pixel

Augsto degvielas cenu dēļ cilvēki dod priekšroku autobus6

20 2
Augsto degvielas cenu dēļ autovadītāji ASV un Eiropā arvien vairāk izvēlas pārvietoties ar sabiedrisko transportu vai pat velosipēdiem, nevis personīgajām automašīnām, teikts otrdien publiskotajā Starptautiskās Enerģētikas aģentūras (IEA) paziņojumā.
«Autovadītāji ASV izvēlas daudz ekonomiskākas automašīnas, kā arī mazāk lieto personīgās automašīnas, tā vietā izvēloties izmantot sabiedrisko transportu, braukt kopā ar kolēģiem vai pat pārvietoties ar velosipēdu,« norādīja IEA pārstāvji. Savukārt ASV Federālās ceļu administrācijas dati liecina, ka transportlīdzekļu nobraukto kilometru skaits ASV samazinās jau kopš 2006.gada, kad sāka pieaugt degvielas cenas pasaules tirgū. Tajā pašā laikā apvidus automašīnu un vieglo kravas automašīnu pārdošanas apjoms ASV 12 mēnešu laikā ir samazinājies par 19%, šā gada jūnijā sasniedzot 16 gados zemāko rādītāju - 12,6 miljonus vienību. IEA pārstāvji paziņoja, ka «situācija tuvākajā laikā nemainīsies, ja nu vienīgi naftas cenas strauji
samazinātos, kas liekas maz ticams.« Ziņojumā arī teikts, ka Francijā pieprasījums pēc naftas produktiem jūnijā ir samazinājies par 2%. Tas pierāda, ka «Francijas autovadītāji ir beidzot reaģējuši uz augstajām naftas cenām un daudz mazāk izmanto automašīnas vai pārvietojas lēnāk».
Arī Itālijā benzīna piegādes samazinājās par 10,1%, bet dīzeļdegvielas - par 2,6%. Savukārt Spānijā benzīna un dīzeļdegvielas piegādes samazinājās attiecīgi par 9,9% un 6,3%.
20 2 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000
Pilsētā var ieekonomēt, bet laukos ta gan nē ,jo katrs brauc atsevīsķos virzienos un katrs savā laikā.
0 0 atbildēt
cenas celaas un tur neko nevar iipasi nevar darit
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt