local-stats-pixel fb-conv-api

Audzesana24

159 6
Ievads

Pasaulē kaņepes audzēšana iekštelpās kļūst populārāka ar katru gadu. Iemesli tam ir dažādi. Protams, audzēt marihuānu ir tik pat nelikumīgi, kā to pirkt vai pārdot un lietot. Bet audzējot savā istabā nebūs jāskaras ar cilvēkiem, kuriem netici vai nepazīsti, kā bieži tas notiek pērkot marihuānu. Parasti pats labākais iemesls audzēt savu augu ir tas, ka sajutīsi prieku skatoties kā no paša izvēlētajām sēklām tas izaug liels un kupls, un kļūst par iemīļotāko mājas augu.


Katrs to var

Pat ja nekad neesi saskāries ar kāda auga audzēšanu, ir iespējama laba marihuānas raža sekojot šiem padomiem. Ja esi iepriekš audzējis un ir bijušas problēmas, iespējams, ka atradīsi to risinājumus. Pamatā ir 4 soļi audzējot kaņepi:

1. Sameklē sēklas. Ja tās tev vēl nav, tās var nopirkt dažādos interneta veikalos
2. Izdiedzē tās. Protams, var uzreiz sēklu likt augsnē, bet izdiedzējot to, būsi pārliecināts, ka tā tiešām kļūs par augu. Kā izdiedzēt sēklas? Saliec vairākas sēklas starp 6 mitriem (ne slapjiem) papīra dvieļiem. Dažas sēklas izdīgs 24 stundu laikā, bet dažām izdīgšana var ilgt pat nedēļu.
3. Iestādi asnus. Tiklīdz, sēklas čaula atveras un tā sāk dīgt, ieliec to mitrā augsnē, kā arī apber to minimāli.
4. Nodrošini augus ar gaismu. Dienas gaismas lampas ir labākās. Lampām vajadzētu būt 5cm attālumā no augsnes. 5cm attālumu vajadzētu arī ieturēt, kad augs jau ir izlīdis no zemes. Ja sekosi šiem soļiem, Tu izaudzēsi kaņepi. Lai nodrošinātu augstāko kvalitāti un lielāko ražu īsākā laika periodā jāņem vērā dažas lietas.


Augsne

Nākamais uzdevums pēc sēklu izvēles ir augsne. Lieto labāko augsni ko vari dabūt. Skopošanās, par zemi, neattaisnosies ilgtermiņā. Ja lietosi nesterilizētu augsni, pilnīgi noteikti tur būs parazīti. Labu un kvalitatīvu zemi var atrast jebkurā tuvākajā ziedu veikalā, pat dažos pārtikas veikalos. Zemei jāsastāv no šādām sastāvdaļām, ja dabūtu labākus rezultātus:
1. Augsnei vajadzētu sastāvēt mazliet no smiltī, kā arī no perlīta.
2. Ph līmenim augsnē vajadzētu būt no 6.5 līdz 7.5. Tas tāpēc, jo kaņepe neaug labi skābā augsnē. Augsts skābju līmenis zemē veicina vīrišķā auga izaugšanu, kas ir nevēlams fakts.
3. Vēlams, ka augsne sastāv arī no humuss, lai tā paturētu vajadzīgo mitrumu un uzturvielas.


Podi

Kad esi sagatavojis zemi, Tev būs vajadzīga kāds pods. Pirms zemi liec podā, kārtīgi izmazgā to. Poda tilpums ir atkarīgs no kaņepes auguma. Tev vajadzētu ieplānot auga pārstādīšanu ne vairāk kā vienu reizi, jo šis process var sastresināt augu, kā rezultātā paies ilgs laiks, kamēr augs atgūsies vai vispār apstās augt uz kādu brīdi. Pirmajam podam nevajadzētu būt lielākam par 15 cm diametrā. Otrā poda tilpumam vajadzētu būt vismaz 12l. Kaņepei nepatīk, ka tās sakņu platība tiek ierobežota, tāpēc lieto pietiekami lielu un dziļu podu. Mazie augi ir gatavi pārstādīšanai divu nedēļu laikā, kopš tie izlīduši no zemes. Uzmani tos kārtīgi, un ne par ko neļauj saknēm būt ierobežotām, jo augs nekad vairs nejutīsies tik labi, jo kavēta sakņu augšana.


Mēslojums

Kaņepes augiem patīk daudz barībvielas, bet ja esi pārāk centīgs vari tām arī nodarīt pāri. Vairums tirdzniecībā pieejamo augšņu satur pietiekamu daudzumu vajadzīgās uzturvielas priekš auga pirmajām 3 nedēļām. Jāatceras, ka augs jāiepazīstina pakāpeniski ar mēslojuma koncentrātu. Sākumā lieto diezgan atšķaidītu dozu un pakāpeniski palielini to. Vairums mēslojumu augsnē rada PH līmeņa izmaiņas, parasti augsne kļūst skābāka, kā rezultātā auga lapas kļūs brūnākas un kavēs augšanas tempu. Kā arī, augam kļūstot vecākam, tā saknes paliek mazāk efektīvas lapu barošanā. Lai izvairītos sāļu uzkrāšanos augsnē un lai nodrošinātu auga pilnvērtīgu barošanu, pēc pusotra mēneša vari sākt lapas apsmidzināt ar mēslojumu (atšķaidi mēslojumu siltā ūdenī) Esi uzmanīgs, nepārdozē augu!

Pirmo trīs mēnešu laikā apmēslo augu ik pēc dažām dienām. Samazini mēslošanas biežumu tad, kad lapu augšana palēninās. Nekad nemēslo augu pirms tā novākšanas, tas samazinās sveķu veidošanos. Daži vārdi par tārpu mēslojumu. Kā zināms, tad tārpi tiek speciāli audzēti priekš mēslojuma veidošanas. Šī zeme ir ļoti bagāta ar uzturvielām. Kaņepi pat var audzēt tajā, bet tas nav īsti nepieciešams, kā arī, jo zeme ir samērā dārga. Bet ja vari atļauties, tad vari sajaukt to ar augsni, kas derēs kā ļoti labs mēslojums.


Gaisma


Kvēlspuldzes:
Gaisma, ko izstaro standarta kvēlspuldzes (spuldzes ar kvēldiegu, kas paredzētas mājokļu apgaismošanai), sastāv gandrīz vienīgi no dzeltenā un sarkanā. Tai gandrīz pilnībā trūkst zilā, kas tik nepieciešams zaļo augu augšanai. Piedevām, šīs spuldzes zaudē milzīgi daudz enerģijas siltuma veidā. Tās ļoti sakarst un salīdzinoši maz apgaismo, ja rēķinām uz patērēto elektriskās jaudas vatu. Tātad tās kaņepēm nenodrošina harmonisku atīstību.

Speciāli augiem paredzētās kvēlspuldzes laikam ir vienīgais izņēmums no šī likuma. Tās tik tiešām iespējams izmantot kā papildapgaismojumu tām kaņepēm, kas ir mazāk kāras uz gaismu un mīl siltumu.

Šīs spuldzes sedz zils pārklājums, kas domāts, lai nedaudz uzlabotu izstarotās gaismas krāsu, padarot to labvēlīgāku augu augšanai. To izdevīgums slēpjas galvenokārt salīdzinoši zemajā cenā un tajā apstāklī, ka tās iespējams ieskrūvēt parastajā lampā, ja vien tā piemērota pēc vatiem (iespējams arī aizvietot lampas esošo spuldzes ietveri (patronu) ar keramisko).

Jāatzīmē gan, ka vienīgi no 120-150 W spuldzēm ir kāda jēga, un, lai tāda būtu, tās jātur ieslēgtas 14-16 stundas dienā. Tātad enerģijas patēriņa ziņā tas nebūt nesanāk lēti, salīdzinot ar cauruļveida luminiscences spuldzēm un metālhalogēnu (MH jeb HID) spuldzēm. Taču, kā jau teikts, tās tomēr var kalpot par papildapgaismojuma avotu pārāk tumšas dzīvokļa vietas piemērošanai augiem par diezgan lētu cenu.

Cauruļveida luminiscences spuldzes:

Lielisks risinājums nelielai kaņepju kolekcijai... Tik tiešām, šo spuldžu cena ir salīdzinoši pieticīga, tās ir diezgan ērti uzstādāmas vairāku plauktu etažerēs un tās maz silda (ļoti vērtīga īpašība, ja kolekcija un plauktu skaits palielinās, citādi temperatūra ļoti ātri var kļūt par traucēkli mērenu un vēsu klimatu mīlošu sugu attīstībai). Šo spuldžu trūkums ir salīdzinoši nelielais izstarotās gaismas daudzums, kādēļ nākas uz vienu plauktu ņemt 3-4 gab., ja telpai logi ir ziemeļu pusē, un 4-6 gab., ja cita apgaismojuma nav vispār. Visbeidzot, šādas spuldzes noteikti jāmaina katru gadu vienā un tajā pašā laikā, jo izstarotās gaismas daudzums strauji samazinās pēc 8 mēnešiem, un visļaunākais ir tas, ka mūsu acis šo starpību neredz, bet augiem mazpamazām sāk pietrūkt gaismas.


HID lampas (augstas izlādes intensitātes spuldzes, High Intensity Discharge):

Tās ir spuldzes ar lielu jaudu (to mēra vatos), kas darbojas uz dzīvsudraba tvaikiem, metāla halogēniem (metal halide jeb MH) vai augstspiediena nātrija tvaikiem. Šo spuldžu priekšrocība ir lielais izstarotās gaismas daudzums un lielais tās izplatīšanās attālums. Tātad iespējams novietot augus tālāk no gaismas avota, tas ļauj apgaismot lielāku platību un audzēt lielāka izmēra un uz gaismu kārākus augus. Trūkums ir augstā cena un lietošanas izmaksas, kā arī grūtības tās iekļaut interjerā lielā izmēra, radītā karstuma un ne īpaši estētiskā izskata dēļ. Šīs spuldzes nav liekamas klasiskajos gaismas ķermeņos un tām nepieciešams speciāls balasts.

Galvenie viedi: HQL (augstspiediena dzīvsudraba tvaiku spuldzes), HQI, ko dažkārt sauc arī par MH (metālhalogēnu spuldzes , Metal Halide), un HPS (augstspiediena nātrija tvaiku spuldzes, High Pressure Sodium). Neiedziļinoties sīkumos, jāzina, ka galvenā atšķirība starp šiem 3 spuldžu tipiem ir to starojuma spektrs, t.i. sarkanā, dzeltenā un zilā daudzums izstarotajā gaismā. Tā HQL izstarotajā gaismā dominē dzeltenais, MH - zilais, bet HPS izstarotā gaisma ir bagāta gan ar dzelteno, gan sarkano.

HQL spuldzes nevajadzētu izmantot ziedaugiem, jo gaismā, ko tās izstaro, ir pārāk maz starojuma, ko augi var izmantot (izstaroto zilo staru daudzums nav pietiekams, salīdzinot ar elektrības patēriņu, un, lai gūtu labus rezultātus, vajadzētu daudz spuldžu).

Abi pārējie veidi - MH un HPS - ir tie, kuriem dod priekšroku. MH spuldzes izstaro ļoti dabisku balto gaismu, kurā augi labi izskatās. Tās ļauj harmoniski attīstīties un ziedēt vairumam kaņepju, taču to energoefektivitāte (gaismas daudzums no 1 W) un lietošanas ilgums ir nedaudz zemāki nekā HPS spuldzēm. MH dodama priekšroka dzīvojamās telpās, jo to izstarotā gaisma ir ļoti patīkama (taču vienmēr jāizmanto slēgts reflektors, kam priekšā ir rūdītais stikls, lai ierobežotu kaitīgo UV starojumu).

Savukārt, HPS spuldzes izstaro dzeltenu gaismu, kas izkropļo augu krāsas un nav patīkama acij (tātad jāizvairās tās izmantot dzīvojamās telpās). Toties to energoefektivitāte un lietošanas ilgums ir lieliski, tādēļ tā ir laba izvēle, ja audzējat kaņepes speciālā telpā un ja dzeltenā krāsa jums netraucē. Pastāv viedoklis, ka tās veicina ziedēšanu, taču man nav zināmi gadījumi, kad tas būtu apstiprinājies praksē kaņepju audzēšanā. Toties zilās gaismas trūkums var izraisīt augu izstīdzēšanu, ja šī spuldze ir vienīgais gaismas avots. Ja istabā, kurā audzējat kaņepes, nav loga, šī trūkuma novēršanai vislabāk vienlaikus izmantot gan HPS, gan MH. MH spuldžu izstarotā zilā krāsa veicina augšanu, bet sarkanais it kā veicinot ziedēšanu. Pastāv arī HPS spuldzes, kuru spektrs bagātināts ar zilo...


HID, luminiscences spuldzes - kā izvēlēties?



Daži varianti ir atmetami jau uzreiz: augiem paredzētās kvēlspuldzes un kompaktās luminiscences spuldzes ("ekonomiskās spuldzes") ar zemu jaudu (W) var tikt izmantotas tikai kā papildapgaismojums un kaņepēm, kurām nav nepieciešams daudz gaismas. Lietotas vienas pašas, šīs spuldzes nenodrošina pietiekami spilgtu gaismu ne augu augšanai, ne, vēl mazāk, ziedēšanai. Toties 150 W kvēlspuldzes un vismaz 40 W kompaktās luminiscences spuldzes var kalpot par nesliktu papildapgaismojuma avotu kompaktām kaņepēm, kurām nav nepieciešams daudz gaismas. Taču šīs spuldzes jātur iedegtas pietiekami ilgi un jānovieto pietiekami tuvu augam.

Halogēnu spuldzes un augstspiediena dzīvsudraba spuldzes arī ir jāizslēdz - to izstarotā gaisma nav piemērota augu augšanai. Ja jau vēlaties ieguldīt līdzekļus aprīkojumā, tad HPS un MH spuldzes ir krietni labāka izvēle to izstarotās gaismas kvalitātes ziņā.

Savukārt, lieljaudīgās (W) kompaktās luminiscences spuldzes ("ekonomiskās", Envirolite tipa) no pirmā acu uzmetiena var likties izdevīgas, taču to cena joprojām ir pārmērīgi augsta, kas gala rezultātā tām neļauj sekmīgi konkurēt ar HID sistēmām un klasiskajām luminiscences spuldzēm. Piedevām ir jāuzmanās no zemas kvalitātes viltojumiem. Šī tipa spuldžu darbības pamatā ir tā pati tehnoloģija, kas klasiskahām cauruļveida gāzizlādes spuldzēm, tādēļ tās jānovieto pietiekami tuvu augiem. Tās neder liela izmēra kaņepēm, kā arī tādām, kam nepieciešams daudz gaismas.


Tātad atliek izvēle starp cauruļveida luminiscences spuldzēm un HID spuldzēm.

Četru 40 W cauruļveida luminiscences spuldžu sistēma dod 5 reizes mazāk gaismas nekā 400 W HID sistēma. Šī iemesla dēļ cauruļveida luminiscences spuldzes jātur iedegtas ilgāk un jānovieto tuvāk augiem. Tātad tās ļauj audzēt tikai kompaktus augus, prasa vidēji spilgtu vai nespilgtu gaismu.
***1000-1500 fc vai 10 000-15 000 Lux - Vienkārši audzēt telpās. No septembra līdz martam - nedaudz izkliedēta spilgta gaisma, līdz pat dažām stundām tiešas saules dienā. Pārējā laikā - spilgta, taču izkliedēta gaisma


*** 1500-2500 fc vai 15 000-25 000 Lux - Logs, kurā dažas stundas dienā iespīd tieša saule. No oktobra līdz martam - 2-4 stundas tiešas saules dienā. No aprīļa līdz septembrim - spilgta gaisma, bet izkliedēta plkst. 10-16; ja iespējams - novietot ārā pusēnā

*** 2500-3500 fc vai 25 000-35 000 Lux - Audzējot mājās, obligāti nepieciešams ļoti saulains logs, vēlams audzēt siltumnīcā vai stiklotā verandā. No oktobra līdz martam - 4-6 stundas tiešas saules dienā. No aprīļa līdz septembrim - spilgta gaisma, taču izkliedēta plkst. 11-15; ja iespējams, novietot ārā

*** Vairāk nekā 3500 fc vai vairāk nekā 35 000 Lux - Siltumnīca, veranda vai audzēšana ārā (ja apstākļi ļauj) obligāta. Tieša saule visu gadu [Cauruļveida luminiscences spuldžu izvēle]

Ir nopērkaams daudz un dažādu veidu cauruļveida luminiscences spuldzes. Tā kā baltā gaisma satur visas gaismas spektra krāsas, šīs spuldzes sniedz augiem arī vairāk vai mazāk zilās un sarkanās gaismas, kas tiem nepieciešama.

Lai padarītu augu apgaismojumu racionālāku, ir radītas Gro-Lux, Agro-Lite un līdzīgas cauruļveida luminiscences spuldzes, kas izstaro galvenokārt sarkano un zilo gaismu. Taču ziniet, ka "normālās", baltās gaismas spuldzes ir lētākas un der tik pat labi, ja pat ne labāk kā tās, kas tiek sauktas par "augu lampām".

Zelta likums: neļaujieties ietekmēties no ražotāju reklāmām, jo, kamēr vien spuldze dod pietiekami daudz noderīgā starojuma, kopējā atdeve lūmenos no baltajām lampām (salīdzinājumā ar "augu lampām") ir pietiekama, lai kompensētu vājāko jaudu zilajā un sarkanajā spektra daļā. Protams, "augu lampas" darbojas pietiekami labi, taču, ja vien nevēlaties obligāti tieši tās, izvēlieties citas, kas ir lētākas un vieglāk atrodamas.

Ražotāji lieto nosacītus apzīmējumus, tādus kā "dienasgaisma", "vēsi baltais" vai "silti baltais", lai apzīmētu cauruļveida luminiscences spuldzes ar noteiktu "baltuma" pakāpi (kaut kas no veļas pulveru jomas...). Katrs no šiem nosaukumiem ir piešķirts spuldzei ar atšķirīgu gaismas kombināciju (viļņu garuma nogriezni). Piemēram, "dienasgaisma" izstaro vairāk zilās nekā sarkanās gaismas un izskatās zilgana/balta, tātad tas ir drīzāk vēss baltais. Spuldžu, kurās dominē zilais, miksēšana ar tādām, kas izstaro vairāk sarkanā, ļauj iegūt līdzsvarotu gaismas avotu, kas veicina augu augšanu labāk, nekā bez šādas miksēšanas.

Cik cauruļveida luminiscences spuldžu nepieciešams?

Atbilde ir atkarīga no tā, kādus augus vēlaties audzēt un kādi ir gaismas apstākļi:

- Telpā nav nekāda cita gaismas avota? Nepieciešama lampa ar vismaz četrām cauruļveida luminiscences spuldzēm.
- Ja augi ir ne tālāk kā 50 cm no loga: parasti pietiks ar 4 cauruļveida luminiscences spuldzēm, it īpaši, ja logs nav vērsts precīzi uz ziemeļiem.

Jebkurā gadījumā neaizmirstiet, ka maksimālā starojuma jauda ir 15-30 cm attālumā zem lampas un nav jēgas šādi mēģināt audzēt liela izmēra augu!!!

Cik ilgi jātur spuldzes iedegtas?

Atbilde uz šo jautājumu, protams, ir atkarīga no tā, kāda veida apgaismojumu esat izvēlējušies un kādas kaņepes audzējat. 400 W HID sistēma dod 5 reizes vairāk gaismas nekā četru 40 W cauruļveida luminiscences spuldžu sistēma. Tātad cauruļveida luminiscences spuldzes būs jātur iedegtas ilgāk nekā HID spuldzes, lai kompensētu vājo gaismas atdevi. Piedevām, kaņepēm, kurām nepieciešams vairāk gaismas, būs jāpavada zem ieslēgtām lampām ilgāku laiku nekā citām, un ir jābūt novietotām tuvāk gaismas avotam.

Lai kādu sistēmu jūs izvēlētos, gaismas spilgtums visās apgaismotā laukuma vietās nav vienāds. Cauruļveida luminiscences spuldzes centrā tas būs lielāks nekā galos. HID spuldzēm gaisma būs spilgtāka tieši zem pašas spuldzes. Piedevām gaismas spilgtums ļoti atšķiras atkarībā no tā, cik tālu no gaismas avota atrodas augs. Zem 400 W HID ir 43 000 Lux 15 cm attālumā no spuldzes, 27 000 Lux 30 cm attālumā un 11 000 Lux 60 centimetros.


Apgaismojuma ilgums ar HID lampām

HID lampu gadījumā bieži iesaka saskaņot apgaismojuma ilgumu ar dienas garumu, kas dažādās zemeslodes vietās atšķiras.


Piezīmes par drošību


Uzmanību! HID spuldzes izstaro UV starojumu, kas var būt bīstams jūsu ādai un acīm (izņemot atsevišķus spuldžu viedus, piemēram, OSRAM, kam ir norāde par speciāliem stikliem pret UV). Tātad noteikti lietojiet šīs spuldzes tikai ar reflektoriem, kam ir aizsargstikli no rūdīta stikla. Jebkurš 4 mm vai biezāks rūdīts stikls vai borsilikāta stikls jau siedz ievērojamu aizsardzību pret UV stariem, ja esat tiem pakļauts īsu laiku. Ja apgaismojums uzstādīts dzīvojamā telpā vai varat būt tam pakļauts ilgāku laiku, reflektoram varat izmantot speciālos UV aizsargstiklus no Firelite, Uvilex vai Neoceram (iztur līdz 800 °C un aiztur lielu daļu UV starojuma). Taču daži no šiem stikliem mēdz būt viegli tonēti, tātad piešķir gaismai dzeltenu nokrāsu.

Nekad nelietojiet HID spuldzes, kuru stikls ir iesprēgājis vai sašvīkāts.



Temperatūra un mitrums

Ideālā temperatūra gaismas periodā ir sākot no 20C līdz 26C un tumsas periodā temperatūrai vajadzētu kristies par 9 grādiem. Audzēšanas vietai vajadzētu būt samērā sausai. Auga lapām būs sveķu apvalks (tieši kas vajadzīgs) ja neļausi lapām izžūt. Pārāk mitrā vietā, augs veidos platas lapas, bet neražos tik daudz sveķus. Tev būs jāparūpējas, lai sausā istabā, kastē temperatūra nebūtu pārāk augsta. Tādā gadījumā augs nespēs pietiekami ātri uzņemt ūdeni caur saknēm un tā lapas sāks balēt.

Ventilācija

Pareiza ventilācija ir ļoti svarīga. Jo vairāk augi ir Tavā kastē, istabā, jo svarīgāka ventilācija. Augi elpo izmantojot savas lapas, tās arī atbrīvo augu no indēm. Ja nebūs pienācīga ventilācija, lapu poras piesārņosies un lapas kritīs nost. Ja ir brīva gaisa cirkulācija, indes no lapām izgaisīs un augs varēs veselīgi elpot tālāk.

Var izaudzēt veselīgus augus vāji ventilētā vietā, tie pat varētu būt lielāki un ražīgāki, ja bieži pavadīsi laiku, runāsies ar tiem. Tie augs labāk, jo izmantos CO2, ko Tu izelpo. Dažreiz ir grūti apgādāt augus ar svaigu gaisu, jo vieta kur audzē parasti ir noslēpta tālu prom, kādā tumšā stūrī. Šajā gadījumā ventilators palīdzēs gaisam riņķot, kā arī tas stimulēs stumbra veselīgu augšanu. Bieži iekšā audzēto augi stumbri nekļūst stingri, jo tiem nav saskarsme ar vēju. Lielā mērā šī var arī būt priekšrocība, bet ļoti sarežģīta, jo tādā veidā augs patērē lielāku enerģiju lapu un sveķu ražošanai, ne kātam.


Laistīšana

Pati svarīgākā lieta laistot ir, lai visa augsne ir vienmērīgi mitra līdz poda apakšai. Ja laistīsi mazākiem daudzumiem, kaut arī biežāk, visa augsne nebūs mitra un līdz ar to saknes sāks stiepties uz augšu, uz mitrāku vietu. Piemēram, 12l podu vajadzētu laistīt ar 3 litriem ūdens. Otra svarīgākā lieta ir ūdens caurlaidība: poda apakšā jābūt vairākiem caurumiem, kas izvadītu ūdeni, neļautu tam uzkrāties, savādāk auga saknes sāks pūt. Tāpēc augsnei arī jābūt ar perlītu. Lai uzzinātu, kad laistīt augu, ar pirkstu patausti zemi, ja tā vēl ir mitra tad pagaidi dienu vai divas. Atceries, ka zeme poda augšpusē vienmēr ir sausāka nekā poda apakšā. Laisti augus kārtīgi, kad tiem ir vajadzīgs ūdens, un nelaisti tos, kad tiem tas nav vajadzīgs.


Kukaiņi

Neļauj kukaiņiem tikt klāt vietai kur audzē augu. Ja reiz tie tiks klāt pie augiem, tad ar tiem nāksies cīnīties visa auga mūža garumā. Lai izvairītos no tiem, lieto sterilizētu augsni un tīrus podus. Neturi citus augus tuvumā kaņepei. Ja Tev ir mājdzīvnieki esi uzmanīgs, jo tie var pārnēsāt tos. Apskati augu katru dienu, skaties vai nav kādas inficēšanās pazīmes: caurumi lapās, plankumi uz lapām. Jo ātrāk sāksi cīņu pret kukaiņiem, jo ātrāk tiksi vaļā no tiem.


Atzarošana

Tā ne vienmēr ir vajadzīga. Citi to dara, jo tādā veidā ierosina otru kāta augšanu. Tā rezultātā it kā palielinās raža. Bet tajā pašā laikā augs tiek pakļauts lielam stresam un paiet ilgs atkopšanās laiks, kas paņem daudz auga enerģijas (ko tam vajadzētu izmantot, lai tas augtu).
No otras puses, ja augs ir pārāk garš salīdzinot ar savu vecumu, tad būtu nepieciešams apgriezt to. Šajā gadījumā augs augs lēnāk vai pat pārstās, bet visu enerģiju veltīs sānu zaru augšanai. Ar žileti nogriez galotni vietā, kur veidojas jaunās lapiņas. Ja vēlies galotni vari ielikt ūdenī un gaidīt, kad izveidosies saknes, iestādi to mitrā augsnē un tā izaugs jauns augs. Ja gribēsi stādīt galotni, tad galotnes kāta galu nogriez vēlreiz, šoreiz diagonālā griezumā. Tas vajadzīgs, lai būtu lielāka saskarsme ar ūdeni un lai veidotos labāka sakņu sistēma.


Ražas novākšana un uzglabāšana

Tagad, kad esi izaudzējis savu kaņepi, laiks to pareizi novākt un uzglabāt tā lai dūms ir maigs un patīkams.

Pakar to ar ‘kājām uz augšu’ uz 24 stundām. Tad ieliec katru augu papīra maisā (lai maiss paliek atvērts) uz trim vai četrām dienām vai kamēr lapas kļūst sausas. Noplēs visas lapas no kāta un ieliec tās stikla burkā, vāku aizverot ciet. Lapas saliec viegli, tā lai gaiss tiek visām klāt. Ja lapas būs pārāk mitras, kad ieliksi tās burkā, tās sāks pūt un līdz ar to iznīcinās visu Tavu ražu. Tāpēc pārbaudi burku katru dienu, ja sajūti asu smaržu, lapas izņem ārā no burkas un noliec tās uz avīzes žūt.

No filmam - Jorge Cervantes Ultimate Grow < Interesanti skatities , un visu var saprast ;) ! Un ir vel citi veidi ka audzet !
159 6 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000
arprac bikit kads te sarezgijis visu.Ta lietas var notikties ari daudz vienkarshak.
2 4 atbildēt

Njā, ne tādas spuldzes, ne mēslojumu Ltavijā nedabūsi, varēsi omas govij kaņepi atņemt un čikss vien būs emotion

0 3 atbildēt
Boommba :D
2 6 atbildēt