local-stats-pixel

Atrasti unikāli Aušvicas nāves nometnes plāni19

26 2
Tīrot un pārbūvējot kādu Berlīnes dzīvokli, tur atrasti oriģinālie celtniecības plāni nacistu izveidotajai Aušvicas nāves nometnei Polijā, kurā nacistu laikā tika nogalitāti vairāk nekā miljons ebreju.

Vācu izdevuma „Bild” rīcībā nonākušas 3 no 28 atrastā dokumenta lapu kopijām, kurās attēlota nometnes konstrukcija, kā arī norādīts, kam domātas nometnē izvietotās telpas.

Vienā no attēliem atzīmēta 11.66 x 11.20 metru liela telpa – „Gaskammer” (gāzes istaba), kas bijusi daļa no „atutošanas iekārtas”. Plānos atzīmēta arī krematorijas telpa un telpa, kas saucas „L. Keller” – saīsinājums no „Leichenkeller” jeb līķu bunkura. Starp dokumentiem bijis arī Aušvicas nometnes galveno vārtu zīmējums.

Berlīnes federālo arhīvu pārstāvis jau apliecinājis, ka dokumenti tiešām ir oriģināli un nosaucis to par „neapstrīdamu liecību tam, ka genocīds pret ebrejiem bijis sistemātiski plānots pasākums” nacistu valdīšanas laikā.

Tiek uzskatīts, ka oficiāli lēmums par ebreju masveida iznīcināšanu tika pieņemts 1942.gadā notiekošajā nacistu Vanezera konferencē. Konferences laikā tapusī stenogramma jeb t.s. „Vanezera protokols” ir viens no svarīgākajiem 2. Pasaules kara dokumentiem, taču nupat uzietie Aušvicas nāves nometnes konstrukcijas plāni, kas datēti ar 1941. gada 23.oktobri, apstiprina, ka nacistu šaušalīgie plāni radušies jau krietni agrāk.

Interesanti, ka cilvēki, kuri strādāja pie šo konstrukcijas plānu gatavošanas acīmredzot ja labu laiku iepriekš zināja par nāves nometņu gatavošanu un to, ka tajās paredzēts nogalināt cilvēkus īpašās gāzes kamerās, turklāt atklātie konstrukcijas plāni pilnīgi un galīgi apgāž visus apgalvojumus, kas līdz šim centās noliegt holokausta esamību.

Foto & info: Daily Mail
Reklāma
26 2 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 19

0/2000
šitas man atgādina vienu anedoti : Nāves nemetnē kads ebreju puisīts piejiet pie vāciešu oficiera un jautā: Kāpēc pa to lielo skursteni tādi melni dūmi nāk ārā ? Oficieris atbid : redz tavs vectēvs maita gumijniekus aizmirsa novilkt !
3 0 atbildēt
Ebreji IR īpaša tauta , tikai daudzi to negrib atzīt īpaši jau daži lab kas 700 gadus citai tautai vergojuši emotion
3 0 atbildēt
ha haa žīdi jau piesavinājušies :D
3 0 atbildēt
reny, tu ar to lepojies? :D
1 0 atbildēt
PEDOBEAR, prieks, ka noderēja :) Es uzksatu, ka neviena tauta to nav pelniijusi un par katru tautu var atras kko siktu :/
1 0 atbildēt
Tā arī viņiem vajag...
1 0 atbildēt
nedaudz paskreeeju googlee un te ir 20 argumenti kapeec Ebreji ir slikti... nebiju nekad neko tadu iedomajies...
1 0 atbildēt
tu to, ka viņi ir īpaši biji domājis labā vai sliktā nozīmē? :)
1 0 atbildēt
ne gluži. :D
1 0 atbildēt
23. oktobrī..manā dz.d. :D
1 0 atbildēt
Lavi, ka hitlers ir kaput....
1 0 atbildēt

👀

0 0 atbildēt
Man interesē viss, kas notika otrajā pasaules karā!!!! Interesanti....+
0 0 atbildēt
Einšteinam bija ebreju izcelsme,mozh anonīmais tā to bija domājis..
0 0 atbildēt
Opā. Man šitas ļoti interesēja, jo nemācos Latvijā, un mums tieši skolā par šo tēmu, un tieši šo Death Camp māca. Tākā man krietni noderēja info. Liels +. :)))))))))))
0 0 atbildēt
uii nabadzinji zjideleni wiii kuram rausta tauta kas parazitejushas un karojushas citu tautu zemee... un vel grib lai sauc vinjus par ebrejiem, ne suda nesauks jus par ebrejiem tik grib lai aizmirstu zjidu noziegumus
1 1 atbildēt
paļubomu holakausts ir mīts :P
0 1 atbildēt
BULLSHIT!
0 2 atbildēt