local-stats-pixel fb-conv-api

Atklāta vienīgā nemirstīgā būtne uz Zemes16

19 0
Amerikāņu zinātnieki atklājuši vienīgo nemirstīgo būtni uz Zemeslodes – tā ir hidroīdā medūza Turritopsis nutricula, kuras diametrs ir tikai 4-5 milimetri un kurai piemīt unikālas spējas atjaunot pašai sevi, ziņo laikraksts The Times.
Parasti medūzas pēc vairošanās iet bojā, taču Turritopsis no "pieaugušas medūzas" stadijas spēj atgriezties "bērna polipa" stadijā. Teorētiski šis cikls var turpināties līdz bezgalībai, kas šo radību padara par potenciāli nemirstīgu. Medūzas un hidras jau sen ir nonākušas biologu un ģenētiku redzeslokā - zinātnieki ar šo radību palīdzību cer atklāt novecošanas procesa noslēpumus. Teorija par hidras "bioloģisko nemirstību" tika izvirzīta jau XIX gadsimtā, bet XX gadsimta deviņdesmitajos gados tika eksperimentāli pierādīts, ka hidras nemirst no vecuma. Turritopsis nutricula zinātnieki atklājuši siltajos tropiskajos ūdeņos, tomēr viņi pieļauj, ka šī suga vairojas arī citos reģionos.
mango.lv
19 0 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000
nauruha- JAA, un katru reizi x2 lielaks. emotion
6 0 atbildēt
a ja viņu nospiežvai kkā savādāk novāc? emotion viņa atkal atdzīvosies? emotion
5 0 atbildēt
Ai ai vai tad filmas neesiet skatījušies? Vai morāles nesaprotat? Nemirstīgam būt sūkā. :D
5 0 atbildēt
es arī gribu būt nemirstīgs...
4 0 atbildēt
interesanti :)
4 0 atbildēt
sexigi. emotion
4 0 atbildēt
vai 2reiz vairāk? emotion eu ar šitādām litām nebiedē... :D :D
4 0 atbildēt
es gribetu but muzam jauna, bet vai muzigi dzivot, nezinu. Tas mani ta nevisai vilina. Bet tas kursh atklas veidu ka bremzet novecoshanos bus mans varonis! :D Raksts tiehsma labs ++++++++++
4 0 atbildēt
Laimīgā medūza :D
3 0 atbildēt
Interesants raksts, + Bet atliek pieminet, ka juraszvaigznes ari spej regenereties, juraszvaigznes noposta dabigos koralus, tad rodas jautajums, ka lai iznicina juraszvaigznes, ja vinas iznicina skaisto dabu?? P.S. manuprat, ka ja tu uzkapsi tai meduzai vina nomirs, jo raksta minets, ka meduza ir tikai POTENCIALI nemirstiga, san*t lielaku traumu vina nomirst, vienigais, meduza nevar nomirt no VECUMA!
3 0 atbildēt
augstas sarežģītības daudzšūnu organismiem DNS regresija vēl jorpojām ir galvenais šķērslis uz 'nemirstību' (atskaitot nāvi nedabiskā ceļā). Šūnas jau nemitīgi atjaunojas, bet ar laiku spēja atjaunoties pareizi ārējās vides ietekmēr (radiācija, ķīmiskie savienojumi, utt. rada bojājumus šajā informācijā un dzīvot spējīgu šūnu skaits samazinās. + vēl aktritums vielas, brīvie radikāļi.
3 0 atbildēt
:D:D es macos nedaudz bioloģiju. :p ja vinja rodas no hidras lieluma tad tādu nav iespējams tā vienkārši saspiest, cik noprotu :) bet varētu būt ka par 2 vairāk būs :D
2 0 atbildēt
Kalniešmedūza
2 0 atbildēt
nu bet kaads prieks buut nemirstiigam ja tew pat nav smadzeņu?
2 0 atbildēt
chaks noriss jaw arii ir nemirstiigs un winsh bija pirmais
1 0 atbildēt
Diezgan interesanti.
0 0 atbildēt