local-stats-pixel fb-conv-api

Arī beļģija cīnīsies pret nodokļu nemaksāšanu0

0 0
Beļģija 2010.gadā pārskatīs savus likumus par banku noslēpumu, lai finanšu organizācijas varētu piešķirt nodokļu dienestiem informāciju par klientu kontiem. Par to paziņojis Beļģijas finanšu ministrs Didjē Reinderss (Didier Reynders - attēlā), vēsta AFP. Pašlaik Beļģija ir viena trim atlikušajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, līdztekus Austrijai un Luksemburgai, kuras bankas neatklāj informāciju par savu ārzemju klientu kontiem citu valstu nodokļu dienestiem.
2009. gada 12. martā Luksemburga paziņoja par gatavību sadarboties ar ekonomiskas Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) un atklāt informāciju par banku klientu kontiem.
Pēdējā laikā visā pasaulē izvērsusies aktīva cīņa ar ofšora zonām, kur turīgie pilsoņi var glabāt savus līdzekļus, nemaksājot no tiem nodokļus. Tā G20 jeb liela divdesmitnieka valstu samitā 2009. gada 2. aprīļī Londonā tiks pārspriests arī ofšora zonu jauns "melnais saraksts”. Kādas valsts iekļaušana šajā sarakstā perspektīvā varētu nozīmēt tās faktisku starptautisko izolāciju.
Jāatgādina, ka februāra vidū Šveice pārskatīja savu banku likumdošanu, faktiski atceļot jēdzienu "banku noslēpums", kas valstī bija izveidojies vēl viduslaikos un kļuvis par vienu no Šveices simboliem. 2009. gada 18. februārī Šveices lielākā banka UBS piekrita piešķirt ASV Federālajam nodokļu dienestam informāciju par 250 turīgo amerikāņu kontiem šajā bankā.
0 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000