local-stats-pixel fb-conv-api

Apturiet naida kurinātājus!19

44 2

Internets. Pateicīga vieta naida kurināšanai. Kaut arī kā negribētos, bet šādi cilvēk ir katrā tautībā. Tādi ir sastopami gan krievos, latviešos, vāciešos un citos.

Mazliet uzkavējoties spoki.lv muldētavā nācās apmīt dažus vārdus ar tādu cilvēku, kas tur parakstās zem nika „sema4kas”. Pēc viņa teiktā sanāk, ka šajā spokainajā portālā krievi tiekot aizskarti katrā otrajā teikumā. Mazliet pārspīlēti teikšu atklāti.

Redzi, latvieši dara šitā un tā, aizskarot krievus un tā, lai gan no viņa paša nāca tādi vārdi kā „Cik krievus vajag, lai izsūtītu latviešu?”. Pavisam nesmuki, jo teikums bija tagadnes formā un nevis pagātnē kā par notikušu notikumu. Ja tas ir joks kāds, tad ne visai veiksmīgs, manuprāt. Redziet tautai, kura nav bijusi pakļauta tik ilgi kā latviešu tauta, kurai atņemtas zemes, meitas un tādā garā, tādai varbūt tas liekas smieklīgi, ja nedomā ar galvu.
Krievi, kas vispār ir krievi? Pēc būtības Krievijā ir ļoti maz krievu, jo lielākā daļu „krievu” ir pārkrievoti citu tautības cilvēki, kas notika pakāpeniski vēstures gaitā - gan asimilējoties, gan ar varu, bet ne jau par to ir runa.

Runa ir par naidu kurināšanu interneta vidē. Pēc tautības būdams latvietis arī man derdz šādi cilvēki, kas noliedz gan Latvijas okupāciju un latviešu izvešanu, apkaušanu, piemetinot vēl to, ka arī tagad vajadzētu izvest un apšaut. Tas saucās nacionālisms – patriotiskas jūtas pret savu tautību un valsti. Tas nav nekas slikts līdz brīdim, kamēr viss tiek pakāpināti uztverts. Gan no krievu puses, gan no latviešu puses.

Man piemēram ir daudz krievu tautības draugu, kuri runā gan krieviski, gan latviski ar mani, es ar viņiem latviski. Mēs viens otru saprotam. Tad kur šeit ir problēma?
Problēma ir tajos dažos cilvēkos, kuri negrib saprast viens otru, jo ir šovinisti. Kuri skaidro vēsturi no savas valsts vai tautības skatupunkta, lai gan visai pasaulei zināms, ka katra valsts skaidro vēsturi kā tai ir ērtāk. Protams, jāsāk smieties par tādu faktu noliegšanu kā izvešana un okupācija. Tas nav normāli, jā.

Naida kurināšana ir visur, par piemēru var minēt faktu iz savas pieredzes. Piereģistrējos irc.lv  un uzreiz saņēmu naidu kurinošas vēstules no kāda krievu tautības cilvēka, kurš tāpat kā sema4kas izteica, ka latviešus vajadzētu izsūtīt un tā tālāk. Bet vai dēļ viena debila cilvēka man uzreiz būtu jāsāk ienīst visi krievi? Es domāju, ka nē. Cienīsim viens otru! :)

44 2 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Man visvairāk patīk tas cilvēks, kurš ielika manam rakstam mīnusu, jo noteikti arī ir viens no šādiem naida kurinātājiem. Nepatika patiesība?

3 0 atbildēt

Viņam vnk ir mazvērtības kompleksi, visur liekas, ka viņu apbižo, ļoti negatīvs cilvēks, kurš barojas no to, ka kurina naidu, enīvej, enerģētiskais vampīrs un viņš tik gaida, kad viņam kāds pievērsīs uzmanību un strīdēsies pretī, tieši tāpat kā Rockhopperam noiet ikreiz, kad nopelna medaļu WoW. Vairākums gadījumos šis naids viņam pret Latviju un latviešiem ir iekalts jau kopš bērnu kājas, ar laiku ar vienaudžiem tas tiek piekopts un izslīpēts pēc viņu noteikumiem. Tiešām ir arī normāli krievi, kuriem skrūvīšu netrūkst, un, ja vajag es arī kontaktējos krieviski, nevis iespītējos uz to, ka Latvijā jārunā latviski, ka tik cilvēks normāls.

3 1 atbildēt

Malacis, es pati nesen gribeju izveidot shaadu rakstu, tikai negribeejas gari rakstiit :D

2 0 atbildēt

atbildot uz coldasice komentāru " mīnusus liek visi,kurus aizskar ar kaut ko ... " arii tie, kuriem nepatiik.. ja man nepatiik raksts par garneleem, es lieku miinusu.. un nejuutos aizskarts nekaadaa veidaa..

2 0 atbildēt

Naidu var apturēt tikai nogalinot visus naida kurnātājus... ai nē, tā jau ir naida kurināšana

1 0 atbildēt

īstenībā, tas viss jau ir tā noriebies... uzskatu tā, ka ja dzīvo šeit un nemāki latviešu valodu, viss, brauc mājās. man, un domāju, ka vēl citiem cilvēkiem, ir noriebies, ka ejot pa ielu to vien dzirdu, kā vienu vienīgu svešvalodu.

2 1 atbildēt

atbildot uz Treiseris komentāru " atbildot uz iCare komentāru " Neuztver visu ... " Un tad tam, kurš to teica, ir nopietnas problēmas. Jo tad jau arī tas kurina naidu pret šiem «naida kurinatājiem». Katrā ziņā nekas smieklīgs tas nebija.

1 0 atbildēt

atbildot uz Treiseris komentāru " Man visvairāk patīk tas cilvēks, kurš ielika ... " Neuztver visu tik nopietni, šis ir internets.

1 0 atbildēt

davaj holokaustu vienu uztaisam?

1 0 atbildēt

jauks raksts.

bet tas ko tu saki tomēr nav tik viegli izdarāms. nav viegli būt iecietīgam ja ir tik sasodīti daudz iemeslu tādam nebūt ;)

0 0 atbildēt

atbildot uz Īblis komentāru " You are wrong, my friend! Internet is serio... " yes, prove and convince me that im wrong on interwebz!

0 0 atbildēt

Tu arī salīdzināji dzintaru ar dimantu. :) Ja pie šāda raksta ieliek mīnusu tad sanāk, ka šis cilvēks vai nu ir naida kurinātājs vai atbalsta to.

atbildot uz shtekers komentāru " arii tie, kuriem nepatiik.. ja man nepatiik... "  

0 0 atbildēt

atbildot uz iCare komentāru " Neuztver visu tik nopietni, šis ir internets. " You are wrong, my friend! Internet is serious business.

1 1 atbildēt

atbildot uz Treiseris komentāru " Man visvairāk patīk tas cilvēks, kurš ielika ... " mīnusus liek visi,kurus aizskar ar kaut ko personīgi

1 1 atbildēt

Not funny either. atbildot uz aWare komentāru " davaj holokaustu vienu uztaisam? "  

0 0 atbildēt

atbildot uz sema4kas komentāru " jums ir slima psihe, pat paranoja, kad juus t... "

 nedomāju ka kkam tādam ir viegli tikt pāri., ja no tā ir cietusi tava ģimene. Don't ya think?  

0 1 atbildēt

Ak žēliņ, tā taču bija slēpta ironija ar domu, ka šādi cilvēki ir jāsoda.

atbildot uz iCare komentāru " Un tad tam, kurš to teica, ir nopietnas pro... "  

0 1 atbildēt

Es neuztveru to personiski nekādi, bet internetā iezīmējas problēmas, kuras valda apkārtējā sabiedrībā. Ja atminos pareizi, tad kādā video bija teikts, ka šādiem naida kurinātajiem būtu jāliek izdzert kannu ar benzīnu un norīt degošu sērkociņu. Khe khe.

atbildot uz iCare komentāru " Neuztver visu tik nopietni, šis ir internets. "  

0 1 atbildēt

jums ir slima psihe, pat paranoja, kad juus tiksiet tai okupaacijai vienreiz paari?? kas tagad 1000 gadus raudaasiet? kas bijis bijis, ebrejiem ar negaaja viegli

1 3 atbildēt