local-stats-pixel

Apofiss - asteroīds slepkava!!!21

24 2
Kļūdīties ir cilvēcīgi. Reizēm pat pieredzes bagāti, zinoši vīri ir spiesti atzīt, ka ir pieļāvuši kļūdas. Šoreiz NASA zinātniekiem nākas piekrist 13. gadus veca Vācijas skolnieka aprēķiniem, kuros jaunais cilvēks ir izlabojis NASA pieļauto kļūdu asteroīda Apofiss iespējamās sadursmes ar Zemi riska izvērtēšanā.

Niko Markuards savos aprēķinos izmantoja Potsdamas astrofizikas institūta teleskopa datus. Jaunā sadursmes varbūtība pēc Niko korekcijas sanāk 1 pret 450, atšķirībā no NASA izkalkulētajiem 1 pret 45 000. NASA ir atzinusi, ka Markvārda aprēķini ir pareizi. Kāpēc aprēķinos ir tik dramatiskas atšķirības? Izrādās, ka skolnieks ir ņēmis vērā risku, ka asteroīds Apofiss var ieskriet kādā no aptuveni 40 000 mākslīgajiem pavadoņiem, kas riņķo ap Zemi. Vidēji šie pavadoņi lido ar ātrumu 3,07 km/s aptuveni 35 880 km augstumā. 2029. gada 13. aprīlī Apofiss atradīsies 32 500 km attālumā no Zemes. Ja asteroīds sadursies ar kādu no satelītiem, tad tā orbīta var izmainīties un palielināt sadursmes iespējas ar Zemi nākamajā apriņķojumā 2036. gadā. Gan NASA, gan Markuards atzīst, ka gadījumā, ja asteroīds sadursies ar Zemi, tas radīs milzīgu dzelzs un irīdija bumbu (aptuveni 320 m šķērsizmērā), kas svērs 200 miljardus tonnu. Bluķis visticamāk iekritīs Atlantijas okeānā un radīs ārkārtīgi lieus cunami viļņus, kas iznīcinās abas okeāna piekrastes un plašus iekšzemes apgabalus. Biezs putekļu mākonis pacelsies debesīs un aizsegs Sauli uz ilgstošu laiku. 13. gadus vecais skolnieks šos aprēķinus veica reģionālā zinātnes konkursa ietvaros. Viņš projektam piešķīra nosaukumu "Apofiss - asteroīds slepkava".
24 2 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 21

0/2000
1:450 nav nemaz tik maza iespējamība.
7 0 atbildēt
šito daudzkur esmu dzirdējis emotion tā ka... laikam būs vien taisnība. p.s. sīcis = ģēnijs
6 1 atbildēt
tas sicis laikam nepadomaja ka ja tas asteroids ietrieksies taja zemes maksligaja pavadoni tad varbut asteroida orbita mainisies uz pretejo pusi tas ir prom no zemes PS. bet ja bus ka tas sikais doma tad mes visi mirsim :D
3 0 atbildēt
dzīvosim, redzēsim... bet negribētos tik drīz vēl mirt...
2 0 atbildēt
wurstbrot, pietiek ar 320 m !! Iedomajies tadu dzelzs bumbu, kas nak ar atrumu vairākiem desmitiem km/sekundē. Iedomajies to enerģijas daudzumu, kas atbrīvojas !
2 0 atbildēt
mirsim mees visi!atraak vai veelaak! emotion emotion emotion emotion
2 0 atbildēt
1 / 1 miljionu pat ir liela varbūtība, ja uz spēles ir planēta ! Priekš tam ir kodolīeroči, kas to bumbu var apspert pavisam prom no Saules sitēmas! Totāls feiks tās visas filmas, kur saka, ka ņukus nevar izmantot. Un kā vēl var!!
2 1 atbildēt
marlboro, es pieļauju, ka ja jau nasa apliecināja, ka tā varētu būt taisnība, tad viņiem ir spēcīgāki argumenti nekā tev...
2 1 atbildēt
nu ja 320 m pa šķērsgrieumā tad līdz Rīgai tālu + bildēs tas izskatās kādus dafiga km liels
1 0 atbildēt
Bet 12 gada jau taa pat visis mirsim :D:D:D TAd ko veel uztrauktiers pa kkadu tur 36 :D:D:D:D ereneske A nenak jau pa slitu kada fobija vairak ;):D:D:D
1 0 atbildēt
kāpēc man šitas bija jāuzzin.? man atkal fobija bonusā. :/
3 2 atbildēt

tās nav tuvākās briesmas pasaulei

0 0 atbildēt

man pajāt

0 0 atbildēt
lol tad sametam tos pavadonjus visus celjaa, mosh vel vairaak izmainiis trajektoriju un paskries garaam... :D:D
0 0 atbildēt
Marlboro: pamācies nedaudz fiziku/astronomiju... izrēķini cik liela kinētiskā enerģija ir 2t smagam pavadonim, kas pārvietojas dažus km/sekundē, un kādu impulsu tas dod uz to 400m diametrā lielo kluci!
1 1 atbildēt
Neapgāžama šmurguļa loģika, ja 200 miljardus tonnu smags klucis ieskrien 2 t smagā pavadonī, tas ekstrēmi maina trajektoriju un kā pa nelaimi tieši Zemes virzienā emotion Tas ir tas pats, ka ziņās pateiktu ka baļvedējs noskrējis no ceļa pēc drausmīgas sadursmes ar odu emotion
1 1 atbildēt
rudix salidzinaji ateroidu un pavadoni.. tie pavadoni ir vinjam uzchuraat un visn izies cauri jebkam... asteroidi parasti ir merami pilsētu lielumā... šis varētu būt apmēram rīgas lielumā..
2 2 atbildēt
otrajā bildē par lielu. ne tuvu tik lielu nevajag, tas visticamāk planētu izsitīs no orbītas..
1 2 atbildēt
Saksim ar to,ka NASA stradajosie cilveki nevar kludities un kur nu vel kaut kads siks calis pasaka NASA kludu ha tiesam ticami ! Nekads suds neietrieksies zeme,bet gan pasaule ies boja globalas sasilsanas delj!
1 4 atbildēt
nuuu, Norm :)
0 3 atbildēt