local-stats-pixel fb-conv-api

Antropofāgija9

33 3
Antropofāgiju - (no sengrieķu valodas "cilvēks" un "ēst" ) šim īpašajam ēšanas paradumam ir visiem labāk zināms nosaukums kanibalsims ... :D Cilvēki ir viena no trim zīdītāju sugām kas piekopj apzināto kanibālismu.. (lauvas un polārlāči bez vilcināšanās apēd svešus mazuļus emotion , jo tā ir sava veida dabīgā atlase.. ) Cilvēkiem kanibālisms iedalās divās visai atšķirīgās grupās(abas grupas ir bjušas sastopamas visās pasaules daļās kur ir eksistējusi pirmatnejā sabiedrība. )
1. eksokanibālismu - (' viena cilts izmanto otru cilti kā uzkodu :D ) parasti konfliktos starp ciltīm zaudētāju cilts kritušie karavīri šķīrās tikai no dažām ķermeņu daļām (sirds , plaušām, muskuļiem , smadzenēm ) ,šāda veida kanibālisms notika , ne jau izsalkuma dēļ , bet gan rituālu ietvaros , lai liegtu ienaidnieku dvēselēm atriebties un lai uzņemtu nogalināto ienaidnieku spēku un drosmi .
( Ik pa laikam tv ziņās vai kādā zīņu portālā pavīd pa kādam kanibālisma gadijumam Āfrikā ,kur nepārtraukto nemieru rezūltāta ik pa kādam seno tradīciju sekotājam nolemj nedaudz paskrubināt nogalinātos pretiniekus... )

2.Endokanibālisms - šis kanibālisma veids arī nau nekas cits , kā daļa no rituāla . Šis kanibālisma paveids izpaužas , kā mirušo radinieku apēšana šai saluē palikušo radinieku bariņa (reizē bēres un bēru mielasts :D nau vismaz jaciešas kamēr nelaiķis zem zemes , lai varētu kaut ko uzkost ) .Primitīvās ciltis nereti uzskatīja ka aprakšana zemē vai nelaiķa dedzināšana ir ņirgāšanās par viņu , un apēdot mironi viņi tam ļāva turpināt dzīvi caur sevi..

3. Reālais kanibalisms (nejau "krutais" bet tāds kurš tiešām skaitās tāds kura gadijumā cilvēki vienkārši tiek lietoti uzturā .. :P ) Kanibālisms ir sastopams arī kā garīgā slimība (atainojiet zinātnisko nosakumu nevarēju atrast ) , bet tiek uzskatīts , ka slimnieki kuri slimo ar šo garīgo slimību ir pilnība izārstējami (pēc kūres psihenē viņime vairs netecēs siekals skatoties uz resno kaimiņieni :D )
Reālais kanibālisms ir arī sastopams bada laikos , kuģu katastrofās , karos ( otrā pasaules kara laikā , kad tika bloķēta Ļeņingranda kanibālisms tur gāja vaļa uz elles paraušanu . Bēgot no Sibīrijas nometnēm 'vīrieši parasti ņēma līdzi pusaudžus ko aiz muguras mīļi sauca par "konserviem " , jo nēsāt līdzi tik daudz pārtikas lai pietiku visam vairākus simtus kilometru garajam ceļam pie civilizācijas nebija iespējams, tāpec tika notiesāti "konservi " .) ar to arī rakstu beiduz un eju ēst vakariņas :DDDDD
33 3 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
varēja kādu kanibāla bildīti ar piemest emotion
3 0 atbildēt
Savus mazuļus ēd arī grauzēji ;) Domāju , ka jebkurš gaļēdājs , kad nav , ko ēst , apēd savus bērnus ;)
2 0 atbildēt
īstenībā, kanibālisms ir arī grauzēju vidū (pat cirslītis, kas ir mazākais zīdītājs)
2 0 atbildēt
ā Stasīt, haizivis un vilki arī arī gaļēdāji, bet nekad neesmu lasījis, ka viņi ēstu savus mazuļus
1 0 atbildēt
itkaa esot saldena.
1 1 atbildēt
To gan es nez , bet zinu , ka nokaitinātas rāpuļmātes gan ir spējīgas aprīt savus sīčus ;)
0 0 atbildēt
fui! man ar kanibālismu vēl asociējas sērijveida slepkavas. bet foršs raksts. emotion
0 0 atbildēt
pirmaa
1 2 atbildēt
interesanti kā garšo cilveka gaļa emotion emotion emotion
1 2 atbildēt