local-stats-pixel fb-conv-api

Amerikāņi veidos kiberarmiju1

1 0
ASV aizsardzības ministrs Roberts Geitss parakstījis pavēli par ASV Kibernētiskās virspavēlniecības (Cyber Command) – struktūras, kura būs atbildīga par militāro informatīvo tīklu drošību, izveidi Pentagona ietvaros. Par to vēsta „Reuters”, atsaucoties uz ASV Aizsardzības ministrijas oficiālo pārstāvi Braianu Vitmanu (Bryan Whitman). Gaidāms, ka jaunais resors, kas būs pakļauts ASV Stratēģiskajai vispavēlniecībai, sāks darbu jau 2009. gada oktobrī. Līdz 2010. gada oktobrim jābūt pilnībā pabeigtai iestādes štata un struktūras formēšanai. Par ticamāko kandidātu Kibernētiskās vispavēlniecības vadītāja postenim, pēc preses ziņām, tiek uzskatīts ASV Nacionālās Drošības aģentūras (NDA) vadītājs, ģenerālleitnants Keits Aleksanders (Keith Alexander). Paredzams, ka virspavēlniecības štāba mītne tiks izvietota Forsmīdas kara bāzes teritorijā Merilendas štatā, kur jau atrodas NDA vadība.
Paredzams, ka Kibernētiskās virspavēlniecības funkcijās ietilps ne tikai militāro datortīklu aizsargāšana, bet arī patstāvīgu datoruzbrukumu rīkošana pretinieku informatīvajiem tīkliem.
2008. gadā toreizējais ASV prezidents Džordžs Bušs un ASV Kongress pieņēma lēmumu Pentagona ietvaros uzsākt slepenu projektu „Manhetena” (Manhattan Project), kura mērķis bija jaunu uzbrukuma un aizsardzības līdzekļu un metožu radīšana operācijām informatīvajos tīklos.
Aptuveni tajā pašā laikā masu informācijas līdzekļi sāka publicēt informāciju par skandāliem, kas ir saistīti ar hakeru iekļūšanu Pentagona datortīklos. Par galvenajiem uzbrukumu vaininiekiem tika dēvētas Ķīna un Krievija. Viens no pašiem skaļākajiem incidentiem, par kuru 2009. gada aprīlī rakstīja izdevums „The Wall Street Journal”, bija vairāku terabaitu datu nozagšana par piektās paaudzes daudzmērķu iznīcinātāju – bumbvedēju F-35 Lightning II, kuru izstrādā ASV. Kaujas lidmašīnas projekta vērtība ir aptuveni 300 miljardi dolāru. Dati tika nolaupīti no kompāniju – darbuzņēmēju serveriem. Vairāk informācijas: "Reuters" - Pentagon approves creation of cyber command >>> Vairāk informācijas: AFP - US creates military command for cyber battlefield >>> Saistītais raksts: Korporācija „Lockheed Martin” noliedz informāciju par F-35 rasējumu zādzību >>> Saistītais raksts: Kiberspiegi uzlauzuši paša dārgākā Pentagona projekta aizsardzību >>> Saistītais raksts: Kiberaizsardzībai Pentagons pusgada laikā ir tērējis 100 miljonus ASV dolāru >>>
1 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000
virspavēlniecība :D labs vārds :DDDD
0 1 atbildēt