Dzeru tagad alu un domāju, kad tad šis vispār ir radies, no kā taisīts utt. pameklēju un atradu :) Iedomājos padalīties ;)
Vēsturiski alu ieguva 4000.gadus p.m.ē., to pazina šumeri, ēģiptieši, mezopotāmieši. Alus ir pasaulē vecākais un populārākais, vājās zortes alkoholiskais dzēriens. Alu, iegūst raudzējot cukuru ar cieti saturošu masu no miežiem un veidojot iesalu. Alu var gatavot arī no citām izejvielām, proti - kviešiem, kukurūzas, rīsiem un citiem augiem, bet visbiežāk izmanto tieši miežus. Kā jau ziniet, tagad Latvijā ir sastopamas ļoti daudz šķirnes ar alu, kuras liek klāt ļoti daudz un dažādas izejvielas, lai padarītu tā garšu unikālu :)
Daudzas alus šķirnes ir radušās, pielāgojoties kāda reģiona ūdens īpatnībām, taču ar īpaši tīru ūdeni (piemēram, Īslandē) alus nerūgst vispār, tādēļ tiek lietots uzlējums, jeb liekais ūdens no iepriekš brūvētā alus.
Latvijā lielākās alus darītavas, kā jau mēs visi zinām, ir Aldaris, Cēsu alus un arī nedaudz mazākas darītavas, bet tradīcijām bagātākas, kā Tērvetes, Bauskas, Užavas, Brenguļu u.c.
Lūk jums apskatam, dažādas alus bildītes. Ceru, ka bija interesanti :)
p.s.
Priekā!