local-stats-pixel fb-conv-api

Alkohols neietekmē vīriešu spēju novērtēt sieviešu sk5

13 1
Alkohola reibums neietekmē vīriešu spēju noteikt sieviešu vecumu, kā arī neliek daiļā dzimuma pārstāvēm izskatīties skaistākām iereibušu vīriešu acīs, liecina Lielbritānijā veikts pētījums.

Lesteras universitātes pētnieki atklājuši, ka alkohola lietošana patiesībā rada gluži pretēju efektu un iereibušu vīriešu acīs liek sievietēm izskatīties mazāk pievilcīgām.

Pusei eksperimenta dalībnieku tika piedāvāti alkoholiski dzērieni, līdz tie sasniedza dažādas reibuma pakāpes - "atbrīvots un labdabīgs", "atklāts un bez aiztures", "neprātīgs un pārlieku ekspresīvs" un "nepārprotami piedzēries". Pēc tam dalībniekiem tika rādīti attēli ar desmit 17 gadus vecu meiteņu fotogrāfijām, kuras tika digitāli izmainītas, lai liktu modelēm izskatīties jaunākām vai vecākām.

Pētījuma gaitā atklājās, ka alkohols samazina spējas uzminēt fotomodeļu vecumu vienīgi sievietēm, savukārt vīrieši, neskatoties uz modeļu izmantoto kosmētiku un pašu alkohola reibumu, spēja diezgan precīzi noteikt, cik meitenēm gadu.

"Šis pētījums liek domāt, ka alkohola lietošana un kosmētikas izmantošana neietekmē vīriešu spēju noteikt, cik vecs ir kāds cilvēks," pavēstīja Lesteras universitātes profesors Vincents Igans. "Vēl viens interesants atklājums - lielākajai daļai dalībnieku alkohola reibumā sievietes fotogrāfijas likās mazāk pievilcīgas nekā dalībniekiem, kas alkoholu nelietoja."

Publicējot savu pētījumu žurnālā "British Journal of Psychology", zinātnieki secināja: "Lai arī alkohols radīja vecuma uztveres traucējumus sieviešu dzimuma dalībniecēm, tas neietekmēja vīriešus, liekot domāt, ka vīriešu gaumi nav tik viegli iespaidot."
13 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000
laikam nekad neesi dzēris/usi?
1 0 atbildēt
kundzinj nehuja neietekmee :D
0 0 atbildēt
sito dzirdeju soriit skonto radio
0 0 atbildēt
nu varbut neitekme gan!!!bet kad acis ir aizlietas tad vienkarsi tu neredzi kam uzmacies!!!labi ka veelspej atskirt sievieti o viriesa!!! emotion emotion emotion emotion emotion emotion
0 0 atbildēt
lūk, šis raksts ir pilnīgākās muļķības :) Un kā vēl patērētais alkohols ietekmē sievietes skaistumu :)
0 3 atbildēt