local-stats-pixel fb-conv-api

Āfrikas iedzīvotāju skaits sasniedzis 1miljardu6

11 1
Āfrikas iedzīvotāju skaits sasniedzis vienu miljardu un kontinenta iedzīvotāju skaits pieaug par 24 miljoniem gadā, paziņojusi ASV Starptautiskā attīstības aģentūra (USAID), kura nodarbojas ar humānās un ekonomiskās palīdzības sniegšanu pasaules nabadzīgākajām valstīm.

Ja šādi populācijas pieauguma tempi saglabāsies, tad līdz 2050.gadam Āfrikas iedzīvotāju skaits dubultosies. Lai arī nedaudz krities dzimstības līmenis Āfrikas ziemeļos, piemēram, Tunisijā un Ēģiptē, Subsahāras reģionā joprojām vidējais rādītājs ir 5,3 bērni uz vienu sievieti. Visaugstākā dzimstība ir Nigērā, kur vidēji vienai sievietei dzimst septiņi bērni. Pēc ekspertu aplēsēm, kontracepcijas līdzekļu izmantošanas līmenis Āfrikā ir par 50% zemāks nekā vidēji pasaulē. Āfrikas iedzīvotāji ir ļoti jauni, kas ir saistīts ne tikai ar augsto dzimstības līmeni, bet arī ar lielo mirstību medicīnas iestāžu atpalicības un neattīstītās lauksamniecības dēļ. Kā norādīts USAID ziņojumā, pēdējos gados Āfrikā ir samazinājusies saslimstība ar AIDS, tomēr kontinents šajā ziņā joprojām atrodas pirmajā vietā pasaulē. Vistraģiskākā situācija ir mazajā Svazilendas valstī, kur ar HIV ir inficēti 26% iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 64 gadiem. Zinātnieki arī aprēķinājuši, ka Zemes iedzīvotāju skaits septiņus miljardus sasniegs 2012.gada plkst.0.36 pēc Griničas laika. Pašlaik uz planētas dzīvo 6,78 miljardi cilvēku. 1900.gadā pasaules iedzīvotāju skaits bija 1,6 miljardi. Tuvākajos 40 gados 97% cilvēku skaita pieauguma nodrošinās Āzija, Āfrika, Latīņamerika un Karību jūras reģiona valstis. Tiek prognozēts, ka līdz 2050.gadam Āzijas iedzīvotāju skaits pieaugs par 1,5 miljardiem, bet Indija atņems Ķīnai pasaules visapdzīvotākās valsts statusu.
11 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
"5,3 bērni uz vienu sievieti" šitādiem pi$ējiem tiešām vajadzīga humānā palīdzība - preži.
8 1 atbildēt
7 bērni uz sievieti!? psc. nu i ražo
7 0 atbildēt
woW 0_0
5 1 atbildēt
2012.gads-laiks pastarajai dienai! :D
3 0 atbildēt
tur lkm sievietes vagiina ir klaunu mašīna ...
5 4 atbildēt
2012 gadā nekāda pastara diena nebūs. Zinātnieki ir teikuši, ka tas būs ne ātrāk kā 2036 gadā, kad asteroīds, kurš zemei pietuvojas apmēram ik pēc 1000 gadiem būs tuvāk kā jebkad. P.S. Ārprāc cik ātri pieaug skaits. Pa simts gadiem pāris miljardi.
0 0 atbildēt