local-stats-pixel fb-conv-api

Afganistānā neesot "nāves patruļu"3

0 0
Starptautisko miera uzturēšanas spēku (International Security Assistance Force, ISAF) karavīri pa Afganistānā nav saņēmuši nekādas speciālas pavēles par patruļu cīņai ar narkotiku ražošanu organizēšanu, kurām būtu tiesības atklāt uguni bez iepriekšēja brīdinājuma. Par to, pēc žurnāla „Spiegel” rīcībā esošās informācijas, paziņojis ASV vēstnieks NATO Kurts Volkers (Kurt Volker - attēlā). Pēc ierēdņa vārdiem, pārspriestas tikai iespējas, kādu palīdzību koalīcijas dalībvalstu karavīri varētu sniegt Afganistānas policijai cīņā ar narkotiku audzēšanu un ražošanu Afganistānas dienvidos.
Volkers uzsvēris, ka koalīcijas pārstāvji vienojušies - palīdzība jāsniedz tikai tajā gadījumā, ja eksistē skaidra saistība starp narkotiku ražotājiem un kustību "Taliban". Paziņojums tika sniegts sakarā ar amerikāņu ģenerāļa Džona Kredoka (John Craddock) izdota rīkojuma nonākšanu vācu masu informācijas līdzekļu rīcībā. Starp citiem pasākumiem, lai pastiprinātu cīņu ar narkobiznesu Afganistānā, ģenerālis piedāvāja izviedot no ISAF karavīriem " nāves patruļas", kuras darbotos pēc principa "sākumā šaujiet - pēc tam vaicājiet". Oficiāls NATO pārstāvis pēc informācijas nonākšanas presē paziņoja, ka ģenerāļa vēstule bijusi viens no iekšējiem, NATO darba dokumentiem, kurš "diemžēl, kļuvis ar publiskas apspriešanas objektu".
NATO pārstāvji arī paziņoja, ka "Taliban" ik gadu saņem no narkotiku ražošanas un pārdošanas aptuveni 70 miljonus eiro, kuri aiziet kaujinieku atbalstam. Pēc izdevuma rīcībā esošās informācijas, amerikāņu karavīri, atsevišķi no ISAF, jau piedalījušies pretnarkotiku reidos. Rezultātā tika pārtraukta vairāku narkotiku ražošanas laboratoriju darbība. Žurnāla informācijas avots īpaši uzsvēris, ka operāciju laikā neviens nav ticis nogalināts.
Pēc BBC News informācijas, no 6. līdz 11.februārim aptuveni 700 britu un afgāņu karavīri veikuši reidus, kuru rezultātā pārtraukta četru narkotiku ražošanas"fabriku” darbība un novērsta gatavās produkcijas realizācija par summu aptuveni 56 miljoni , rēķinot „ielu” cenās.
0 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
A man pohuj man nav tanks :D
0 0 atbildēt
Man pohuj - es tankā!
0 0 atbildēt
A man nav pohuj - man ir tanks!
0 0 atbildēt