Absints ir alkoholisks liķiera tipa dzēriens ar anīsa garšu, kura stiprums ir no 45 līdz 70 grādiem. Savienojumā ar ūdeni tas kļūst zaļgans vai zils.
Dzēriens bija pazīstams jau Ēģiptē un senajā Sīrijā. Sākotnēji dzērienu pagatavoja uzlejot vīnu uz vērmeļu lapām.
Vārds „absints”, iespējams ir cēlies no grieķu vārda „apsinthion”. Šādi, senie grieķi dēvēja pretīgu, nebaudāmu dzērienu, kuru izmantoja medicīniskos nolūkos.
Absints ir vīna, kartupeļu, biešu vai graudu dubults destilāts, perfektā kombinācijā ar dažādiem zālaugiem. Burvju eliksīra sastāvā ir arī anīss, angelikas sakne, saldās dilles, koriandrs, lakricsakne, citronu balzams, un daudzas citas garšvielas.
Taču galvenā absinta sastāvdaļa ir vērmeles, kas tiek lietotas kā antiseptisks, stimulējošs un sāpes remdējošs līdzeklis. Vērmeļu eļļas sastāvā esošās ķīmiskās vielas izraisa halucinācijas, miegainību un apātiju.