local-stats-pixel fb-conv-api

ASV radīts lāzers lidmašīnu notriekšanai7

6 1
ASV izstrādāts lāzers, kas ir spējīgs notriekt lidmašīnas. Iekārtu paredzēts uzstādīt uz visurgājēja "Hammer", kas nodrošina plašas iespējas tās transportēšanai. Jaunā ieroča vēl viena priekšrocība ir tā, ka lāzera izmantošana nenorāda pretiniekam karaspēka dislokācijas vietu. Unikālo ieroci izstrādājusi kompānija “Boeing" un tas nosaukts par "Laser Avenger". Neseno izmēģinājumu laikā raķešu poligonā Baltās Smiltis ASV Ņūmeksikas štatā lāzers notrieca vairākas bezpilota lidmašīnas.
Kā vēstī laikraksts “The Daily Telegraph", šis ir pirmais gadījums, kas sauszemes transportlīdzeklis izmantoja lāzeru, lai uzbruktu kustīgiem lidaparātiem, un šie izmēģinājumi atver absolūti jaunu posmu lāzerieroču izmantošanas vēsturē. Pašlaik plānots, ka kaujas darbību laikā jaunais ierocis tiks izmantots pret nelieliem bezpilota lidparātiem, kuri pārvadā spridzekļus un nodarbojas ar informācijas vākšanu.
Ar parastajiem pretgaisa aizsardzības līdzekļiem ir sarežģīti notriekt bezpilota lidaparātus, raksta izdevums. Pie tam, kā atzīmējis viens no kompānijas “Boeing" pārstāvjiem, bezpilota lidparāti rada aizvien lielākus draudus karadarbību zonās. "Laser Avenger", atšķirībā no tradicionālajiem bruņojuma veidiem, neizmanto raķetes vai šāviņus, un līdz ar to nenorāda pretiniekam karavīru atrašanās vietu. “Līdz ar to jaunais ierocis ir spējīgs neitralizēt bezpilota lidmašīnas, neradot papildus draudus karavīru drošībai,” norādījis “Boeing" pārstāvis.
6 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
Nu ko, driz ar lazer pistolem saudisimies
1 0 atbildēt
Ātri arī tadas parādīsies :D
1 0 atbildēt
Man ir tikai viens jautājums, ja patiesi lāzers tiek izmantots kā lādiņš un nevis kā rīks mērķa noteikšanai, no kurienes viņi šim lāzeragregātam ņem enerģiju? Jaudīgam lāzera staram nepieciešams arī jaudīgs enerģijas avots. Un kā to var iedabūt Hammerā? Nu labi pieļauju, ka tur ir kaut kādi super puper kondensatorveidīgie elementi, bet nu pagaidām neticu:)
1 0 atbildēt
Terminatoru paarskatiijushies :D
1 0 atbildēt
Star wars ....
1 0 atbildēt
GO planet jau ir lazerpistoles.....bet runajot par to hammeri..........AI KKAADS SUUDZ
1 0 atbildēt
jauni ieroci nakkkkk emotion
0 0 atbildēt