local-stats-pixel

ASV īstermiņa moratorijs mājokļu parādiem1

1 0
Amerikas Savienoto Valstu lielākas bankas - „Citigroup”, „JPMorgan Chase” un „Morgan Stanley” ieviesošas moratoriju hipotekāro mājokļa atsavināšanai, ziņo „Reuters”. Ar to pašu bankas devušas ASV valdībai laiku „iedarbināt hipotekāra sektora atbalsta programmu palaišanu 50 miljardu ASV dolāru vērtībā. Dzīvojamo māju atsavināšanu no aizņēmējiem, kuri vairāk nav spējīgi nomaksāt hipotekāros kredītus, skaits sasniedzis līdz šim augstāko līmeni krīzes laikā, savukārt atsavināto māju pārādīšanās tirgū novedusi pie tā, ka mājokļu vidēja cena kritusies līdz pašam zemākajam līmenim kopš 2003. gada.
„Citigroup” ieviesa moratoriju no 12. februāra. Tas attiecas uz visiem aizņēmējiem, kuri dzīvo mājokļos, kas ir iegūti par hipotekārajiem kredītiem. Moratorijs darbosies, līdz ASV prezidents Baraks Obama būs pabeidzis hipotekāro kredītu nosacījumu pārskatīšanas programmas izstrādi, vai līdz 12. martam - atkarībā no tā, kas iestāsies agrāk.
„Morgan Stanley” ieviestais moratorijs stāsies spēkā jaunnedēļ un ilgs līdz 6. martam. Moratorijs attiecas uz visiem hipotekārajiem kredītiem, kuri atrodas bankas apakšvienības „Saxon”, kura nodarbojas ar kredītu atgriešanu, pārziņā. Arī „JPMorgan Chase” paziņoja, ka tās moratorijs ilgs līdz 6.martam - laikam, kas pēc bankas domām, ir pietiekams, lai sagatavotu hipotekāro kredītu nosacījumu modifikācijas jauno plānu.
Šonedēļ presē parādījās informācija, ka ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija izstrādā māju īpašnieku, kas sadūrās ar grūtībām apkalpojot kredītu, hipotēkas subsidēšanas programmu. Atbilstoši jaunajam plānam, tiks veikta māju pārcenošana, savukārt to īpašnieki izies pārbaudi, lai pierādītu savas tiesības uz valsts palīdzības saņemšanu.
1 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000
He, he nu šiem ar neiet nemaz tik viegli ! Jāskatās ka nepaliek bez mājām ! emotion
1 0 atbildēt