local-stats-pixel

ASV Oregonas štata necieņa pret alu1

5 0
ASV Oregonas štata likumdevēji iesnieguši likumprojektu, pēc kura nodoklis alum tiks paaugstināts par 1900%, vēsta ziņu portāls „kgw.com”. Nodoklis sastādīs 49,61 ASV dolāru par barelu (117 litriem) alus. Šādā veidā varas iestādes gatavojas paaugstināt štata kases ieņēmumus un samazināt štata budžeta deficītu. No "alus nodokļa" gūtie ienākumi tiks novirzīti alkoholisma novēršanai un ārstēšanai, kā arī alkoholiķu un narkomānu rehabilitācijai. Likumprojektā norādīts, ka nodokļa ieviešana ļaus štata ekonomikai uz alkoholisma samazināšanās rēķina papildus iegūt līdz 4,15 miljardiem dolāru.
Plānots, ka Ogegonas štata budžets, pateicoties tiesībsargājošo iestāžu izdevumu samazināšanās rezultātā, iegūs lieku miljardu dolāru. Vēl aptuveni astoņus miljonus izdosies ietaupīt, samazinoties veselības aprūpes izdevumiem.
Pašreiz Oregona ieņem 49 vietu starp visiem 50 ASV štatiem nodokļu likmes apmēru uz vājajiem alkoholiskajiem dzērieniem ziņā. Likmes nav paaugstinātas pēdējos 32 gadus. Pēc alus industrijas pārstāvju domām, tas uz šo reģionu vilina visas valsts alus darītājus. Alus darītāji uzskata, ka jaunais nodoklis novedīs pie uzņēmēju izputēšanas un darba vietu skaita samazināšanās. Tajā pašā laikā aldari šaubās, ka likmju paaugstināšana gala rezultātā ļaus palielināt ar nodokļiem apliekamo bāzi.

5 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt