local-stats-pixel fb-conv-api

90 miljoni dolāru 8 miljardu vietā3

2 0
ASV finanšu grupas "Stanford Financial Group" (SFG), kura piederēja Teksasas miljardierim Alenam Stenfordam (attēlā), pagaidu pārvaldnieki atraduši organizācijas banku kontos tikai 90 miljonus dolāru, ziņo „Reuters”, atsaucoties uz vienu no ASV Federāla izmeklēšanas biroja (FIB) aģentiem. Šeit jāpiebilst, ka grupas banku kontu revīzija un aktīvu novērtējums nav vēl pabeigti. Izmeklēšanu veic ASV Vērtspapīriem un biržu komiteja (SEC), pēc kuras datiem, SFG pārdeva saviem klientiem depozitāros sertifikātus, kurus it kā apdrošinājusi Federālā depozītu apdrošināšanas korporācija (FDIC), solot augstus ienākumu procentus.
Kopumā finanšu zaudējumi no Stenforda mahinācijām tiek vērtēti vismaz 8 miljardu dolāru apmērā, bet no visas nelikumīgās SFG darbības - 9,2 miljardu dolāru apmērā.
2009. gada 26. februārī ASV FIB arestēja SFG investīciju direktori Lauru Pendergestu-Holtu (Laura Pendergest-Holt). Viņai ir uzrādīta kriminālapsūdzība šķēršļu likšanā SEC veiktajai izmeklēšanai. Bez tam pret grupas topmenedžeriem ir izirzītas arī civilprasības. Jāpiebilst, ka Pendergesta-Holta pārvaldīja investīcijas, kaut arī viņai nebija nekādas speciālas izglītības. Civilprasība tāpat ir uzrādīta pašam Stenfordam un „Stanford Internation Bank” galvenajam finanšu direktoram Džeimsam Devisam.
Jau agrāk salu valsts Antigvas un Barbudas varas iestādes pārņēma kontroli pār Stenforda bankas apakšvienību „Bank of Antigua”. Finanšu organizācija tika pārdēvēta par „Eastern Caribbean Amalgamated Financial Company”. Tāpat rīkojās arī Venecuēlas varas iestādes attiecībā uz „Stanford International Bank” vietējo apakšvienību. Gaidāms, ka tā jau tuvākajā laikā tiks pārdota kādam privātam investoram.
2 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
nu ko lai saka- SHIT HAPPENS
3 0 atbildēt
nu skaisti kabatā ieslīdēja atlikušie dolāri! emotion
1 0 atbildēt
Taa i ka zog
1 0 atbildēt