local-stats-pixel fb-conv-api

50 nedēļas,50 darbi,50 štati2

3 0
Finansu krīzes laikā 26 gadus vecais amerikānis Deniels Seddiki (Daniel Seddiqui) uzstādījis sev mērķi viena gada laikā izmēģināt 50 dažādas profesijas 50 dažādos štatos. Amerikānis sāka doties pretī savam mērķim 2008. gada septembrī un līdz šim brīdim ir nomainījis 23 dažādus darbus. Amerikānis katrā darba vietā uzturējās ne ilgāk kā vienu nedēļu, ziņo Associated Press.

Pēc sava eksperimenta beigām amerikānis grasās uzrakstīt par visu piedzīvoto grāmatu. Kā apgalvo Deniels, viņa piemēram vajadzētu iedvesmot daudzus cilvēkus, kuri palikuši bez darba, nomainīt savu profesiju un atrast sev citu darba vietu.

Profesiju saraksts, kuras Deniels jau ir paspējis izmēģināt ir diezgan plašs, taču grūtākais darbs, pēc Daniela domām, ir bijis darbs gaļas kombinātā.

Deniela ceļojumu laikā viņš ir sapratis, ka daudzi no mūsu pieņemtajiem stereotipiem ir pavisam aplami. Piemēram , izrādījās, ka fermeri nebūt nav kaut kādi neizglītoti cilvēki, par kādiem tos bieži uzskata. Vairums, no Deniela satiktajiem cilvēkiem, ir beiguši koledžu. Ceļotājs atzinās, ka gandrīz katrs no satiktajiem fermeriem ir bijis daudz izglītotāks par viņu pašu, kaut arī pats Deniels ir beidzis Dienvidu Kalifornijas Universitāti.

Pēdējā profesija, kurā pagaidām Deniels ir palicis, ir siera izgatavošana Viskonsinas štatā. Nākošo darba vietu Deniels meklē internetā. Lai pabeigtu savu ieceri viņam vēl jāatrod 27 darba vietas 27 štatos.

Fotogrāfijas un pierādījumus par sava eksperimenta rezultātiem Deniels publicē interneta vietnē Living the Map.




3 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
cilvēks izklaidējas. viņu pēctam visur ņems strādāt- būs liela pieredze.
1 0 atbildēt
kurš grib ņemt tādu darbinieku, zinot, ka strādās max nedēļu? Vienkārši kompānijām reklāma un darbs tik vien ir kā praktiska ekskursijas tūre, piemēram, tajā siera cehā
1 0 atbildēt