local-stats-pixel

37% iedzīvotāju atteikušies no braukšana5

7 0
Apdrošināšanas sabiedrības „Balta” un Drošas Braukšanas Skolas (DBS) pētījuma rezultāti liecina, ka 37% Latvijas iedzīvotāju pēdējos mēnešos izvēlas nebraukt ar savu automobili, tā vietā priekšroku dod sabiedriskajam transportam vai pārvietojas kājām. 50% iedzīvotāju ar zemiem ienākumiem, kā arī gados jauni cilvēki gada nogalē atteikušies no automašīnas kā pārvietošanās līdzekļa izmantošanas vispār. „Automašīnu skaita samazināšanās uz ielām un ceļiem ir ekonomiskās situācijas rezultāts – šī brīža situācija cilvēkiem liek pārdomāt, cik bieži un vai vispār izmantot auto kā pārvietošanās līdzekli. Patlaban daudzi iedzīvotāji atsakās no auto lietošanas, tāpēc mazinās satiksmes intensitāte, līdz ar to arī ceļu satiksmes negadījumu skaits. Tomēr atlīdzību statistika rāda, ka, neskatoties uz automašīnu skaita samazinājumu ielās un piesardzīgāku autovadītāju braukšanas stilu, dienās, kad pēkšņi mainās laika apstākļi – piesalst vai strauji uzsnieg, atlīdzību pieteikumu skaits palielinās pat līdz divām reizēm. Tas liecina, ka autovadītāju braukšanas prasmes ir nepietiekošas un negadījumu risks pieaug tieši straujas laikapstākļu maiņas gadījumos, kad autovadītājam ir jāmaina braukšanas stils un taktika,” atzīst AAS „Balta” Atlīdzību direktore Madara Melnmate. „Esam gandarīti sākt izglītojošu un informatīvu projektu kopā ar Drošas Braukšanas Skolu, lai vērstu autovadītāju uzmanību braukšanas prasmju pilnveidei, kas samazinātu iespējamo negadījumu risku.”

Balta un DBS pētījuma rezultāti liecina, ka vairāk nekā 40% autovadītāju atzīst, ka kļuvuši piesardzīgāki un daudz vairāk ievēro drošas braukšanas pamatprincipus. Viņi norāda, ka ietur lielāku distanci un pastiprināti vēro notikumus uz ceļa, lai neizraisītu avārijas un izvairītos no liekiem izdevumiem, maksājot par savas vai cietušās puses automašīnas remontu. Vien katrs desmitais aptaujātais autovadītājs atzīst, ka braukšanas paradumus pēdējo mēnešu laikā nav mainījis.

„Situācija uz ceļa ir uzlabojusies, autobraucēji viennozīmīgi sapratuši, ka braukt droši ir finansiāli izdevīgi. Drošas braukšanas iemaņas ir nepieciešamas ne tikai, lai samazinātu tēriņus, bet arī pasargātu sevi un citus, ziemas periodā to varam izdarīt: ievērojot lielāku distanci, lietojot sezonai atbilstošas riepas un pareizi izvēloties braukšanas ātrumu,” norāda Artūrs Priednieks, DBS apmācību direktors.

CSDD apkopotā informācija apliecina, ka pēdējo mēnešu laikā uzlabojusies situācija un ievērojami samazinājies avāriju skaits uz ceļiem. 2008. gada novembrī reģistrēti 3'915 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem 2'370 fiksēti Ceļu policijā, bet 1'545 saskaņotajos paziņojumos. Savukārt decembrī reģistrēti gandrīz par 300 negadījumiem mazāk: ceļu policijā – 2'267, bet saskaņotajos paziņojumos – 1'352 negadījumi. Salīdzinājumā ar attiecīgo periodu 2007.gadā, negadījumu skaits samazinājies par gandrīz 30%.

http://auto.delfi.lv/zinas/raksts/6247
7 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000
nu nezinu par to ekanomiju. es dzivoju 10 km no darba vietas , autobuss man turp un atpakal izmaksa 1.5 Ls bet ar mazinu braucot iztereju 1Ls tad kada man tur ekanomija??? vini maz kautko aptauja jaeb stulbi kautko ziz no pirksta????????????
4 0 atbildēt
Njā es arī mēģināju atteikties bet tik un tā braucu ar auto pagaidām vajdzēs jau kaut kā'to lietu piegriezt laikam un braukt tikai sestdienās svētdienās uz piknikiem :D
3 0 atbildēt
Tas vairak ir tēmēts par Rīgu!!! Jo korķos sežot paterējas vairak degviela neka braukt pa citām pilsētām vai šoseju.
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt