Mums katram garšo pica. Daži interesanti fakti par šo gardo ēdienu.
fakti par PICU!4
Kopš 1987. gada ASV, oktobris ir oficiāli iecelts par Nacionālo picas mēnesi.
Pirmā zināmā picērija "Antica Pizzeria" atvērta Neapolē, Itālijā, 1738. gadā.
Vārds "pizza" pirmo reizi dokumentēts Itālijas pilsētā Gaeta, 997. gadā.
Ēdieni līdzīgi picai pastāvēja jau Jaunajā akmens laikmeta periodā.
Agrāk picas bieži bija saldie ēdieni, ne pikantie.
Sākotnēji pica bija nabadzīgo ēdiens, ko pārdeva uz ielām. Augstākas šķiras cilvēki to neēda.
18.gs. nabadzīgie cilvēki Neapolē sāka pievienot tomātus uz rauga bāzes maizes. Tas bija pamats mūsdienu picai.
Vidējā pica (14 collas jeb 35 cm) satur 25% olbaltumvielu.
Picas virskārta var saturēt 15% tauku un taukskābju un 7% holesterīnu.
36% amerikāņu uzskata, ka pica ir ideālas brokastis. Kā uzskati tu?
1970. gadā vidējās picas šķēle saturēja aptuveni 500 kalorijas, tagad picas šķēle satur pat 850 kalorijas.