local-stats-pixel fb-conv-api

Vācijas armija49

970 11

Vācijas armija, jeb Deutsches Heer. Par šīs armijas vēsturi gari un plaši nav vērts izteikties. Bet interesanti ir tas, ka vācu armija tā nopietni sāka veidoties vien 1871.gadā, kas kontrolēja gan Vācijas teritoriju kā tādu un arī Prūsiju. No 1871.-1919.gada termins "Vācijas armija" bija oficiālais nosaukums vāciešu sauszemes spēkiem. Pēc galvas nokāršanas un pa pēcpusi ar siksnu dabūšanas 1.pasaules kara laika beigās, šis nosaukums oficiāli pārtrauca eksistēt. Tālāk no 1921.1935.gadam vācu sauszemes spēkus sauca par Reichsheer (Realma armija - Army of the Realm???), savukārt no 1935.-1945.gadam lietoja nosaukumu Heer, jeb vnk armija. Par Heeriem sauca divas kaujas grupas, kas ietilpa trešajā reihā. Tālāk Heera nosaukums pārtrauca eksistēt, kad Hitleru pakāra aiz olām. Taču tagad, kopš 1955.gada Vācu armiju tā arī sauc - Vācijas armija. /Šī teksta avots - Vikipēdija.

Manuprāt, priekš valsts, kas gandrīz 2x teju visu Eiropu pavilka zem sava tepiķa, mūsdienās Vācijas armija ir tiešām maza...

Reklāma
Reklāma
Reklāma
970 11 49 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 49

0/2000

Vācijas armija nebūt nav maza. Tā joprojām ir spēcīgāko armiju desmitniekā pasaulē. Un vācijas kara tehnikas kvalitāte ir ļoti augsta, kas šodien ir galvenais. Te arī bija laiks pieminēt par NATO kodolieroču šārēšanas programmu. Vācijā, Nīderlandē, Beļģijā, Itālijā un Turcijā ir izvietoti NATO kodolieroči, kurus apkapo attiecīgās valstis. Tātad Vācijai nosacīti ir pat kodolieroči. Vācijai arī ir visi nepieciešami resursi un līdzekļi, lai uzražotu savus kodolieročus ļoti īsā laikā, bet kopā ar vairumu valstu tā ir parakstījusi līgumus to nedarīt. Sarkozī pat esot piedāvājis Vācijai piedalīties franču kodolieroču apsaimniekošanā, bet Vācija atteikusies. Tāpat Vācijas industrija ikdienā ražo vielas, ko var izmantot ķīmisko un bioloģisko masu iznīcināšanas ieroču radīšanai. Saukt Vāciju par vāju nebūtu tas īstais vārds. Vācija ir arī trešā spēcīgākā ekonomika pasaulē un pirmā ekonomika Eiropā, kas ir tikpat būtisks faktors valsts varai un ietekmei.

Vēl: Vācijā ir arī obligātais dienests, kas sastāda nelielu daļu no kopējā dienējošo skaita. Jāprecizē gan, ka tikko esot atcelts šis, bet vislaik bija.

31 0 atbildēt
Laiks kad armiju mērija pēc tās ložmetēju gaļas daudzuma ir pagājis. Vācijai ir ja ne labākā, tad viena no, noteikti. Kvalitāte ir noteicošais.
22 0 atbildēt

He he he, ja sāktos karš, vācieši izvilktu savas jaunākās tehnoloģijas atklātībā un, domājams, palielinātu savas armijas spēku 3 reizes bez lielām izmaksām. Ne velti saka, ka vienas Drēzdenes augstskolas tehnoloģijas līmenis stāv pāri visas Latvijas augstskolu līmenim. Kamēr mums vajadzētu sakasīt n-galvas un iekārtas kopā, lai uztaisītu puslīdz ejošu žiguli, pie viņiem tanku no skārda uzlocītu vienas kafijas pauzes laikā... emotion

17 0 atbildēt
Uztaisi rakstu par britu armiju.
13 0 atbildēt

Precīzāk jau Vācijas armiju būtu saukt Bundeswehr. Heer ir sauszemes spēki, bet wēl ir Luftwaffe (gaisa spēki), Marine (jūras spēki), Steitkraeftebasis (apgāde, MPškas u.c.) un Zentlarer Sanitaetsdienst (Mediķi). Un tie visi kopā ir Bundeswehr.

10 0 atbildēt

Tātad, kopā ar Semīru Gerkānu aktīvajā dienestā Vācijas armijā dienē 160,000 emotion emotion ne nu humorizjūta tev ir laba :D

9 0 atbildēt

Ne jau visi afišē savu armiju, varbūt fričiem kaut kur ir paslēptas tomēr zemūdenes?) Un vēl visādi pigori..

9 0 atbildēt

vācija vienmēr ir bijusi pedantiska nācija, to inžinieri, tik smalki izstrādā tehniku, ka viņi 2 pasaules kara laikā noteikti uzvarētu krievus, krievi bija lieli apmērā, bet to tehnika, pieņemsim tanki stipri atpalika visā ziņā, vāciešiem visai tanka ekipāžai bija sava lūka, pa kuru izlīst, bet krieviem bija tikai viena, respektīvi ja uz tanka ir četri cilvēki un viņš deg, pirmais izlien kapteinis, aiz kapteiņa vēlviena a pārējie divi nosmaka no dūmiem, kā arī krievu tanki ļoti atpalika, paņēma vāciešus uz daudzumu ar saviem kv2 

http://www.armchairgeneral.com/rkkaww2/galleries/KV/KV_2M41/photo/KV_2M41_03.jpg

bet vācieši mazumā taisija tik perfektus tankus, kā piemēram tiger l un tiger ll

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b4/TigerITankTunis.jpg

http://www.worldwar2aces.com/kingtiger04.jpg

varu par tēmu runāt stundām, patiešām interesants temats :) paldies par raksstu ++

8 0 atbildēt

Runā, ka ar šo Semīrs vizinās pa savām lauku mājām un medī jenotus.

Grīda emotion emotion emotion

6 0 atbildēt

1935.-1945.gadam lietoja nosaukumu Heer, jeb vnk armija. Man liekas, ka bija Wermacht un Waffen SS.emotion

6 1 atbildēt

Vācijai 100% ir daudz lielāka armija, bet viņi to neatklāj, jo ir gudri. Tiger tanki jau arī vēl triljons stāv kaut kur. No Vācijas ir jābaidās. :)

Gribētu redzēt Zviedrijas un Somijas armiju. 

Uzskatu, ka skandināvijas un baltijas valstīm vajadzētu apvienoties. Skandināvija un Baltija. Uzreiz būtu lielāks respekts pārējiem.

/ja kaut kas sāk notikt, protams/

4 0 atbildēt

Kur tad miljonu spēcīgā Ķīnas Tautas Republikas armija ?

3 0 atbildēt

Nav kodolieroču? Problem? Semīrs Gejkrāns viens pats var iznīcināt vairāk kā 10 kodolsprādzieniemotion

3 0 atbildēt

Lasot Panzerhaubitze 2000 man galvā skan dusmīga vācieša bals!!! emotion

3 0 atbildēt

Vācu armiju jau no 1849.gada (Paulskirchenverfassung) sauca par Wehrmacht, taču nosaukums oficiāli tika pieņemts 1935.gadā. 1946.gadā šis nosaukums beidza eksistēt. Tagad vācu armiju sauc Bundeswehr, kas apvieno, kā jau Xinjsh rakstīja, visas armijas daļas. Bez tam ir nekorekti tulkot vārdu Reich kā realms. Vienkārši- reihs. Līdzīgs vārds Reichstag, kas rakstos atrodams jau no 754.gada, latviešu valodā tiek tulkots kā reihstāgs. 

 

2 0 atbildēt

atombumbu nav ? emotion

1 0 atbildēt

Nākošais būs par UK un finālā par Ķīnas armiju. Ja izdosies atrast informāciju, tad arī par Ziemeļkoreju uztaisīšu. 

1 0 atbildēt

tad kad karsh sakas japis uz vaaciju.

1 0 atbildēt

Tagad man tā ienāca doma galvā, kāpēc vajadzēja Amerikāņu lidmašīnas atsūtīt, ja tuvāk un izdevīgāk sanāk atsūtīt Vācu lidmašīnas priekš patruļas pie mūsu zonas, jo tā tak ir Eiropas zona, par savējiem jārūpējas, ne ?

1 0 atbildēt

man liekas ka7 bilde šitais tulit bus uz saniem!emotion

0 0 atbildēt