local-stats-pixel fb-conv-api

Ķimikālijas mūsu virtuvēs42

409 0

Nezinu, ko ēd Tu, es savas virtuves pieliekamajā atradu ļoti daudz visādu bīstamu lietu, kurām tur nav obligāti atrasties. Atšifrējums - raksta apakšā.

Garšas pastiprinātājs nātrija hlorīds, atradu apmēram 800 gramus. Latvijā pieejamajā pārtikā nātrija hlorīda ir tik daudz, ka vidusmēra latvietim asins plazmā ir 0,9% izsķīduša nātrija hlorīda. Principā, šī NaCl piesātinātība nosaka to, ka mēs bez tā vairs nespējam iztikt. Vielas pārsātinātība ēdienā veicina nekontrolētu ēstgribu un tai sekojošu aptaukošanos.

409 0 42 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 42

0/2000

Vismaz 1., 2., 5. un 6. atpazinu 

5 0 atbildēt

Gribētu redzēt ccilvēku kuram mājās stāv 70% Metānkarbonskābe, kuru viņš vēl lieto konservēšanai emotion Pie tam ari pats jēdziens metānkarbonskābe ir nepareizs, jo tā ir etānskābe un nav nepieciešams iespraust to karbo tādējādi lieki norādot uz oglekļa esamību molekulā ( visās organiskās vielās ir ogleklis un neviens taču nesaka karbometāns.)

4 0 atbildēt

Eh. ķīmija. Atceros, kā koledžā pēdējā solā kārtis spēlējām.. Un kontroldarbus no grāmatas špikojām.. Un galā pietrūka viena atzīme, lai vidējā sanāktu 9.. 

Bet vismaz visus atpazinu,. emotion

2 0 atbildēt

metānkarbonskābe saturētu vienu oglekli, nevis divus, tapēc  5. ir  etānskābe :P 

2 1 atbildēt

3) nātrija hidrogēnkarbonāts, NaOHCO3 = pārtikas soda (soda)

pareizi ir NaHCO3

0 0 atbildēt

Ir vēl viena kļūda - ja raksti formulas, tad nevar rakstīt HOH - abi H atomi ir vienādi saistīti ar O atomu un nav tur nekādas OH grupas. Ja gribi tā rakstīt, tad jāraksta H-O-H. 

Bez sāls var iztikt un tā pārsātinātība ēdienā padara to neēdamu.

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

Uzvelc brilli, izceltajā konspektā - lodziņā pa labi uzraksts ''citi nosaukumi''. Man vēl printskrīnu tev uztaisīt?

0 0 atbildēt

5. Ew, es lkm esmu narkomāne, jo lieku pie tējas un kafijas 3,5 tējkarotes cukura! emotion

0 0 atbildēt

Skābes neitralizētājs nātrija hidrogenkarbonāts NaHCO3....

Bet tas nav vienīgais kas var neitrilizēt arī var pievienot indikātoru lai novērotu neitralizācīju piemēram Nātrīja vai kālīja hidroksīdā pievieno fenofteleīnu, un lej skābi kamēr krāsojums izzūd. un skābe ir neitralizēta tā pat kā sārms. Tāpēc tā nav vienīgā reakcija kura neitralizē skābi. vel var kaut vai Kālīja karbonātu izmantot vai arī kalcija. u.t.t.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Tev līdz ķīmiķim vel talu :D

Coca- Cola ir tik daudz cukura ka taja ir H3PO4 jeb Ortafosforskabes , kas cukuru garšu novajina un jā labi kad tu nesaki runat par aminoskabem vai spirtiem , alkeniem , alkīniem , alkadiēniem , Halogenogļūdeņražiem , u.t.t. bet vajag pašam macities ķīmiju lai saprastu par ko ir runa un parasti visas organiskas vielas nosauc pec starptotiskas nomenklatūras. pieņemsim Etanols, Propanols, Butalols u.t.t. vai arī 2, 2, Dimetil pentanskābe  nu jus gan jau sapratat, ta oat ka ir amfetamīns :D 

emotion emotion  un cik tupam jabut lai neko no šī nezinātu   emotion emotion

0 1 atbildēt

Sajutos kā ķimijas stundā... pilnīgo neko nesapratu emotion

2 6 atbildēt