local-stats-pixel fb-conv-api

VIDEO ⟩ Lūk, kas notiek gaisā, kad tualetes podā nolaiž ūdeni4

55 0

Pētījumā parādīts lielais daudzums sīku pilienu, kas paceļas gaisā, kad tiek nolaists ūdens tualetes podā. Ir liela iespēja, ka šie pilieni var sev līdzi nest dažādas bīstamas baktērijas un slimības.

“Pēc aptuveni trīs stundu ilga testa, kurā vairāk nekā 100 reižu tika nolaists ūdens, mēs atklājām, ka ar katru ūdens nolaišanu apkārtējā telpā ievērojami palielinājās gaisa pilienu daudzums,” komentēja pētnieks Sidharta Verma.

Eksperimentu laikā gaisa pilieni pacēlās līdz 109 cm virs tualetes poda 69 cm virs pisuāra. Gaisā šie pilieni palika līdz pat 20 sekundēm ilgi. Tas viss atbilst arī iepriekšējos pētījumos novērotajam.

To, cik liels daudzums pilienu nonāca gaisā pēc ūdens nolaišanas tualetes podā, ietekmēja vairāki faktori, piemēram, tualetes poda dizains un ūdens tecēšanas spēks. Tualetes poda vāka aizvēršana var palīdzēt, tomēr liela daļa pilienu tāpat nokļūst gaisā pa spraugām.

“Gan tualetes pods, gan pisuārs radīja lielu daudzumu gaisa pilienu, kas ir mazāki par trīs mikrometriem. Tas nes potenciālu inficēšanās risku, ja šie pilieni satur mikroorganismus. To sīkā izmēra dēļ šie pilieni arī var gaisā palikt ilgāk,” skaidroja Verna.

Jebkurā gadījumā publiskās tualetes apmeklējuma laikā būtu pēc iespējas ātrāk no tās izkļūt, kad podā nolaists ūdens. Tiesa, diez vai kāds labprātīgi gribētu uzkavēties tādā vietā pārāk ilgi.

Pētījums publicēts zinātniskajā žurnālā “Physics of Fluids”.

55 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Steidzami vajag izveidot komisiju, komisijas darbam atvēlēt pāris miljonus €.🌝

9 0 atbildēt

Labi ka kakuļas neiet gaisā😎

4 0 atbildēt

Pētījums nav pretīgs. Pretīgas ir sekas paviršībai un slinkumam. Es nudien neizprotu tos indivīdus, kuri nekad netaisa ciet poda vāku. Tas vāks ir paredzēts, lai pēc iespējas samazinātu draņkības izplatīšanos tupākajā apkārtnē. Vai tas tiešām ir tik grūti saprotams?

https://media.tenor.com/images/0fc4ea93a8e43d70d6e4287d26234f13/tenor.gif

1 0 atbildēt

Kakājam brīvā dabā!!!

0 0 atbildēt