Šīs konfektes tik pat labi var būt apelsīnu, zemeņu, aveņu, melleņu - atkarībā no tā kādu sulu ņēmsiet par pamatu. Es ņēmu dzērveņu morsu, lai konfektes būtu ar skabumiņu! :)
Dzērveņu konfektes61
1022
1

Vajadzēs:
100g cukurs (var arī vairāk, pēc garšas)
200ml dzērveņu morss
1 pac. želatīns (15g)
1 tējkarote vaniļas cukurs
pūdercukurs

Katliņā savieno 150 ml dzērveņu morsa, cukuru, vaniļas cukuru un liec vārīties minūtes 5-6.
Reklāma

Želatīnu aplej ar atlikušo morsu un atstāj uzbriest.

Savieno želatīnu ar kārstu sīrupu un kārtīgi samaisi lai želatīns izkust. Atdesē sīrupu līdz istabas temperatūrai.

Sakuļ atdzisušu sīrupu ar mikseri. Kult vajadzēs ilgi- minūtes 15-20 līdz masa kļūs gaisīga un mainīs krāsu. Sakultu konfekšu masu liec traukā, kurā ieklāts cepampapīrs vai pārtikas plēve, un liec ledusskapī uz 10 stundām (es liku uz nakti).
Reklāma

Kad konfekšu masa būs stingra, sagriež to kubikos un apber ar pūdercukuru. Labu apetīti!