Lai izdodas ņam...
piparkūku mājiņa0
24
2

Mīklai: 450 g cukura, 300 ml sīrupa (iesala ekstrakts), 300 ml kafijas krējuma, pa 2 tējk. ingvera, krustnagliņu un kanēļa, 1 ēdk. sodas 1,2 kg kviešu miltu, 10 samalti melnie pipari. Visas sastāvdaļas izņemot miltus, liek lielā bļodā un maisa apmēram 10 minūtes. Pievieno miltus, nedaudz atstājot rullēšanai. Mīklu pirms veidošanas vismaz vienu nakti vai pat 1-2 dienas glabā vēsā vietā.Var taisīt no veikala mīklas.

GLAZŪRA-Cukura glazūra. 200 g pūdercukura, 1 ēdk. ūdens, 1 – 2 pilieni eļļas Bļodā iebērtam pūdercukuram uzlej ūdeni. Samaisa, pēc vajadzības pievieno vēl cukuru vai ūdeni, beigās pielej eļļu. No pergamenta papīra izveidotā kulītē ielej glazūru. Kulītei galā izgriež mazu caurumiņu, caur kuru glazūru spiež uz atdzisušām piparkūkām. Lai žūst! Olas baltuma glazūra. Tā žūst ātrāk un ir izturīgāka. Gatavo tāpat kā cukura glazūru, ūdens vietā ņemot olas baltumu. Apelsīnu glazūra. Ja vēlas iegūt glazūru, kuras krāsa ir siltāka, izmanto apelsīnu sulu. Kafijas glazūra. Ar šo glazūru ieteicams krāsot skursteni. To gatavo ūdens vietā pūdercukuram uzlejot kafiju vai kafijas dzērienu.
Reklāma

KĀ PAGATAVOT-1. Izgriež uz pergamenta papīra uzzīmētās piegrieztnes. 2. Uz pergamenta papīra izrullē 0,5 cm biezu mīklas plātni. No mīklas pēc piegrieztnēm izgriež mājas detaļas. No atlikušās mīklas taisa mājas pamatus. 3. Detaļas cep 175-200° C uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un atdzesē. 4. Samaisa glazūru un izspiež rotājumus. Ja logus un durvis nevēlaties izgriezt arī tos var “uzgleznot” ar glazūru. Detaļas izžāvē. 5. Līmēšanai vislabāk der uz sausas pannas izkausēts cukurs. (Tas būs karsts!) Sākumā izkausē 100 g cukura, ja nepietiek, kausē vēl. Atdziestot cukurs kļūst ciets, bet to var kausēt vēlreiz. Detaļas līmējot, tās jātur kopā tik ilgi kamēr cukurs sacietē. Ar cukuru pielīmē arī konfektes un marmelādi. 6. Māju rotā ar glazūru. Tad laiks snigt pūdercukura sniedziņam.
Tev patiks šie raksti
