local-stats-pixel fb-conv-api

5 fakti par Ziemassvëtku vecïti!2

20 2

Sveiks , draugs ! emotion

Nolëmu uzrakstït kaut ko kam ir sakars ar Ziemassvëtkiem.Tä ïsti nemaz nedomäjot nolëmu nedaudz palasït par vecïti jeb salatëti un redzësim kas tad nu iznäks!

P.S.Büs arï normälas garumzïmes!

________________________________________________________________

Tuvojoties Ziemassvētkiem, bērnu prātus visā pasaulē aizņem viņš – Ziemassvētku vecītis.Bet reti kurš zina, kā šim bārdainim no ziemeļpola izdevās kļūt par tādu kultūras ikonu, kādu mēs to pazīstam šodien.Kas tad tas bārdainis ir?

1.Laika gaitā Ziemassvētku vecītis ir kļuvis par dāvanu iznēsātāju, kurš Ziemassvētku vakarā braukā pa pasauli astoņu ziemeļbriežu vilktās kamanās , bet patiesībā salatētis ir reāls cilvēks.

2.Kad Ziemassvētku vecītis pirmo reizi sāka parādīties dažādās ilustrācijās, viņa apģērbs mēdza būt dažādās krāsās – zaļā, violetā, brūnā u.c. 19.gadsimta beigās popularitāti ieguva Ziemassvētku vecītis sarkanā ietērpā.

3.Ziemassvētku vecīša sieva pirmo reizi pieminēta 1849.gadā rakstnieka Džeimsa Rīsa (James Rees) stāstā A Christmas Legend.

4.1890.gadā Masačūsetsas uzņēmējs Džeimss Edgars (James Edgar) kļuva par pirmo veikala Ziemassvētku vecīti.Bērni no tuvām un tālām vietām lūdza vecākus doties tieši uz šo veikalu, un tradīcija bija dzimusi.

5.Mūsdienu Turcijas teritorijā esošajā Miras pilsētā ap mūsu ēras 300.gadu kalpoja bīskaps Svētais Nikolass. Viņš kļuva slavens ar to, ka mēdza slepus apdāvināt trūcīgos bērnus. Nīderlandē Svētā Nikolasa iesākto darbu turpināja Sinterklaas – bīskaps, kurš 5.decembra naktī devās no mājas uz māju, lai aiznestu bērniem dāvanas.

20 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Būtu vairāk, tad būtu labāk! emotion

3 0 atbildēt