local-stats-pixel fb-conv-api

Krievijā šis video ir aizliegts154

2744 29

Pievienoju tulkojumu cilvēkiem, kuri ne tik labi saprot krievu valodu. Tie, kuri saprot labi, var nepūlēties lasīt, bet uzreiz ķerties pie video skatīšanās.

""" """ """

Kauns. Kauns būt krievam. Nekad nebiju domājis, ka tāda frāze ienāks prātā. Mums taču jau kopš bērnības ir mācījuši lepoties ar savu valsti. Vispirms ar PSRS, tad ar Krieviju. Mūs vienmēr ir mācījuši, ka krievs nav agresors, un krievi nekad neuzbrūk pirmie. Mēs, krievi, vienmēr esam jutušies kā vecākais brālis, kas gatavs grūtā brīdī pasniegt palīdzīgu roku brāļu slāvu tautām. Tā bija...

Tā bija, kamēr mūsu brālīgajā rokā neparādījās nazis, kuru mēs iedūrām brāļu, ukraiņu tautas mugurā. Un viss, pasaule sagriezās kājām gaisā. Visa mūsu vērtību sistēma sabruka. Jo kā gan lai aptver vārdu salikumu "Krievijas okupācijas spēki"? Kā lai samierinās ar mūsu karavīru iebrukumu Krimā, kā lai samierinās ar Putina meliem? (Sākotnēji Putins uz jautājumu "vai Krimā atradās Krievijas okupācijas spēki atbildēja - "nē, tie bija vietējie pašaizsardzības spēki", taču pēc laika atzina, ka tur atradušies Krievijas karavīri.) Kā krievu karavīri var karot pret ukraiņiem, par vairogu izmantojot ukraiņu sievietes un bērnus? (aculiecinieku liecības no Krimas - ukraiņi bija gatavi mirt, aizstāvot savu karogu, bet krievu karavīri ielenca bērnudārzu un paziņoja - "ja nenoliksiet ieročus, ieiesim pie bērniem"...)

Esmu krievs. Taču tagad frāzi "esmu krievs" var teikt tikai čukstus. Es kaunos. Man kauns, ka esmu krievs. Paldies, Vladimir Vladimirovič Putin.

Mēs esam pieraduši apvainot amerikosus (amerikāņus), taču tagad pierodam apvainot arī haholus (ukraiņus). Laut gan patiesībā slepus apskaužam gan vienus, gan otrus. Un viss tikai tāpēc, ka Putins baidās. Ukrainā taču notika īsta revolūcija. Putins ieraudzīja nesalaužamajā ukraiņu garā draudus savam režīmam. Un tad ieslēdzās nepatveramu izmēru melu mašīna ukraiņu revolūcijas diskreditācijai. Putins izveidoja no mums, krieviem, dumju cūku baru. Jo fantastiskāki ir meli par notikumiem Ukrainā, jo vairāk krievu tauta notic Putina propagandai. Un galu galā - Putins ir panācis savu - mēs, krievi, uzskatam ukraiņus par saviem ienaidniekiem. Mūs pārliecināja, ka mītiskie Banderieši ir ikdienas realitāte Ukrainā. Kauns būt krievam, jo, ja mums pateiks, ka Ukraiņi brokastīs ēd krievu jaundzimušos, mēs noticēsim arī tam.

Tikmēr mūsu valsts krīt īsta fašisma bezdibenī. Mēs neslēpjam savu rasismu un neiecietību pret cittautiešiem. Un ar lepnumu nēsājam svastiku, attaisnojot to ar slāvu saknēm. Bet mūsu prezidents iet vēl tālāk - aizņemas iekšējās politikas stratēģiju no Ādolfa Hitlera, un pat citē viņa izteikumus. Bet Krievijas propaganda atbilst vislabākajām Gēbelsa tradīcijām.

Putins ir iesācis īstu karu pret Ukrainu. Taču mēs, krievi, to nezinam, jo pa televizoru mums neviens to nav pateicis. Mūsu acīs Putins ir varonis - krievu zemju apvienotājs. Mums ne prātā nenāks, ka šo karu viņš uzsācis, lai mēs nekad neaizdomātos par to, cik viņš ir nozadzis.

Kauns būt krievam. Kauns par zema līmeņa valsti, kas patiesībā ir tikai liela degvielas uzpildes stacija. Kauns pirkt graudus Ķīnā, kamēr pašiem ir miljoniem hektāru pamestas, auglīgas zemes. Kauns par iznīcinātajām rūpnīcām, un par visur esošo zagšanu un kukuļņemšanu. Kauns, ka goda un cieņas izjūta ir zaudējusi jebkādu nozīmi. Un ja vārds "gods" kaut ko nozīmētu mūsu prezidentam, viņš, kā īsts virsnieks, būtu nošāvies jau pēc "nord-ost". Un tad Krievijai varbūt būtu iespēja. Bet pagaidām kauns. Kauns būt krievam.

Autors - Dmitrijs K., Žurnālists, Maskava.



2744 29 154 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 154

0/2000
« 1  2  3  4  5 »